Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet
  • englanti
  • Suomi

pe 8.10.2021 klo 19:00

Verdi: Requiem

Lisää kalenteriin Osta liput Tilaa tarjoilu Istumapaikkakartta

Tampere-talo, Iso sali - Yliopistonkatu 55, 33100
Tampere, Finland

K // Tampere Filharmonian kausikorttiin kuuluva konsertti

Santtu-Matias Rouvali johtaa Verdin Requiemin yhteistyöproduktion Tampere-talossa syksyllä 2021

Lokakuussa 2021 Tampere-talossa kuullaan yksi musiikinhistorian dramaattisimmista kuoroteoksista, Verdin Requiem, yhteistyönä Tampere Filharmonian, Tampereen Oopperan kuoron, Tampereen Filharmonisen Kuoron ja neljän upean solistin voimin. Teoksen johtaa orkesterin oma ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvali, ja solisteina nähdään Tampereen Carmen -oopperassa Micaëlan roolissa loistanut sopraano Marjukka Tepponen, syksyllä 2017 Kansallisoopperassa debytoinut altto Maiju Vaahtoluoto sekä vuonna 2018 New Yorkin Metropolitanissa debytoineet tenori Andrea Shin sekä basso Giorgi Kirof. Kirof nähtiin Padre Guardianon roolissa Tampereen Oopperassa Verdin Kohtalon voimassa vuonna 2016. Ensimmäinen Verdin Requiemin esitys on  8.10. klo 19 ja konsertti uusitaan 9.10. klo 19.

Giuseppe Verdin (1813–1901) Requiemiä on toisinaan kutsuttu hänen parhaaksi oopperakseen, eikä syyttä. Teoksessa kuullaan esimerkiksi yksi musiikinhistorian järisyttävimmistä tuomiopäiväkuvauksista. Suru ja siihen liittyvä tunteiden kirjo tulevat musiikin kautta kuulijan iholle asti, toisin kuin monissa muissa, luonteeltaan henkistyneemmissä sielunmessuissa. Verdin musiikki on alusta loppuun saakka väkevää ja esittäjilleen vaativaa ilmaisua. Monille Verdin Requiem onkin hengästyttävän kauniiden melodioidensa ja dramaattisten piirteidensä vuoksi se kaikkein rakastetuin kuoroteos.

Verdi kirjoitti sielunmessunsa kunnianosoituksena kirjailija Alessandro Manzonille (1785–1873). Molempien taiteilijoiden tuotoksille tunnusomaista oli italialaistemperamenttinen tunteikkuus. Verdillä se ilmeni musiikissa, Manzonilla runoissa ja historiallisissa romaaneissa. Verdi on tunnettu ensisijaisesti nerokkaasta oopperamusiikistaan, mutta otti sävellettäväkseen sielunmessun, koska halusi muistaa pois nukkunutta kirjailijaystäväänsä parhaalla mahdollisella tavalla.

Verdin Requiemin tuottavat yhteistyössä Tampere Filharmonia ja Tampere-talo. Se on jatkoa perinteisille suurille yhteistyöproduktioille orkesterin, Tampereen Oopperan ja Tampereen Filharmonisen Kuoron sekä Tampere-talon kanssa. Tästä yhteistyöstä viimeisin onnistunut esimerkki oli syksyllä 2018 kahdessa loppuunmyydyssä konsertissa Tampere-talon Isossa salissa kuultu Carl Orffin Carmina Burana.

Konsertin kesto noin 90 minuuttia, ei väliaikaa.

Santtu-Matias Rouvali, kapellimestari
Marjukka Tepponen, sopraano
Maiju Vaahtoluoto, mezzosopraano
Andrea Shin, tenori
Giorgi Kirof, basso
Tampereen Filharmoninen kuoro, valm. valm. Ruut Kiiski ja Jouni Rissanen
Tampereen Oopperan kuoro, valm. Heikki Liimola
Giuseppe Verdi (1813–1901): Messa da Requiem

Tuotanto Tampere-talo ja Tampere Filharmonia

 

Varaa hotellihuone

Tampere-talon yhteydessä oleva Courtyard Tampere City -hotelli mahdollistaa täydellisen konserttielämyksen. Kun varaat vierailusi yhteyteen kauttamme majoituksen, saat sen kumppanihintaan. Hinta sisältää aamiaisen ja wifin. Tervetuloa viihtymään!

Varaa hotellihuone tästä!

Liput 40 €
Eläkeläiset 33 €
Opiskelijat, varusmiehet, alle 16-vuotiaat, työttömät 20 €

Lisää Tampere-talossa