Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet

Turvallisia elämyksiä Tampere-talossa

Lue lisää
  • englanti
  • Suomi

su 11.10.2020 klo 19:30 · Suomen ihmisäänisimmän ja tunneälyisimmän trumpetistin levynjulkistukonsertti

Verneri Pohjola Quartet: The Dead Don’t Dream

Lisää kalenteriin Osta liput Tilaa tarjoilu Istumapaikkakartta

Tampere-talo, Pieni sali - Yliopistonkatu 55, 33100
Tampere, Finland

Trumpetisti Verneri Pohjola on niittänyt mainetta yhtenä Euroopan luovimmista ja omaperäisimmistä jazzmuusikoista vahvan soundinsa ja rikkaan ilmaisunsa ansiosta. Monen palkitun ja kehutun levyn jälkeen Pohjola julkaisi toukokuun alussa (2020) albumin The Dead Don’t Dream, jolla hän yhdisti vaikutteita viimeiseltä kolmelta levyltään kauniiksi ja hienosti rakennetuksi kokonaisuudeksi. Pohjola vastaanotti vuonna 2017 Suomen korkeimman jazzmuusikolle myönnettävän tunnustuksen, Yrjö-palkinnon.

Kvartetissa ovat mukana Pohjolan edellisistä yhtyeistä Tuomo Prättälä (piano), Mika Kallio (rummut) ja Antti Lötjönen (basso). Yhdessä he luovat tasapainon ilmaisuvapauden ja sävellysten välille Pohjolan eloisan ja vangitsevan musiikin kautta. Tällä albumilla he tarjoavat juurtuneen taitelijan puheenvuoron eurooppalaiseen jazzmaailmaan.

The Dead Don’t Dream -albumi sai huikeat arvostelut Helsingin Sanomilta (28.4.2020) – täydet viisi tähteä:
”The Dead Don’t Dream on suurella todennäköisyydellä Pohjolan, 42, tähänastisen soolouran huippujen huippu … Se on eletronisine sävytyksineen pikemminkin hienovaraisen harkittu ja kertautuvaan, huolelliseen kuunteluun kutsuva. Levyn kantavin muusikko ja keskeisin solisti on luonnollisesti Verneri Pohjola, josta on kehkeytynyt Suomen ihmisäänisin, tunneälyisin trumpetisti.”

Harri Uusitorppa, Helsingin Sanomat

Lue arvostelu kokonaisuudessaan täältä!

Kokoonpano:
Verneri Pohjola, trumpetti
Tuomo Prättälä, piano
Antti Lötjönen, basso
Mika Kallio, rummut

Konsertin kesto n. 2 tuntia, sisältäen väliajan.

Konserttiin myydään rajoitettu määrä lippuja salin turvallisen enimmäiskapasiteetin mukaan. Konserttiliput myydään toistaiseksi numeroimattomina. Saman seurueen jäsenet voivat halutessaan istua konsertissa vierekkäin. Tampere-talon henkilökunta opastaa paikan valinnassa. Lisätietoja.

Muutokset mahdollisia.

Tuotanto Tampere-talo

Liput 32 €
Opiskelijat ja eläkeläiset 27 €

Lisää Tampere-talossa