Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet

to 10.3.2022 klo 19:30

Zarah L. -musiikkiteatteriesitys

Lisää kalenteriin Osta liput Istumapaikkakartta

Tampere-talo, Pieni sali - Yliopistonkatu 55, 33100
Tampere, Finland

Hans Peter Gansnerin näytelmä Zarah L. kertoo ruotsalaisen Zarah Leanderin elämästä.

Ikääntyneen taiteilijan kartanoon tulee suomalainen pianisti, jonka kanssa on tarkoitus esiintyä vielä kerran. Leander alkaa muistella vanhempiaan, natsi-Saksaa, Hitleriä, Goebbelsia ja Suomen vierailujaan. Olihan Leander suomalaisille todellinen maailmantähti.

Esitys on puheenvuoro vanhenevan diivan taistelusta natsistigmaa vastaan. Esityksessä tulkitaan 1930-luvulta tunnettuja schlagereita ruotsiksi, saksaksi ja suomeksi. Ilmari Saarelaisen kääntämä ja ohjaama esitys sai ensi-iltansa Tampereen Työväen Teatterissa ja Teatteri Avoimissa Ovissa helmikuussa 2001. Esitys saa nyt uuden tulemisen yleisön pyynnöstä. Esityksellä juhlitaan myös Tiina Weckströmin 40-vuotista taiteilijauraa.

Tiina Weckström, Zarah Leander               
Janne Viitaniemi, pianisti

Esityksen kesto 2 tuntia, sisältäen väliajan.

Muutokset paikkajärjestelyissä ovat mahdollisia koronatilanteesta riippuen. Lue lisää turvallisuuskäytännöistä Tampere-talossa täältä.

Tapahtumamuutokset ovat mahdollisia.

Tuotanto Tampere-talo

 

Poimintoja lehtiarvosteluista:

Suuri tähti kietoo yleisön pikkusormensa ympäri – ja me vajoamme kernaasti näiden dramaattisten tulkintojen, vahvan äänen ja raskaiden irtoripsien verkkoon. –Helsingin Sanomat

Weckströmin tumma ääni on kuin tehty Leanderin lauluihin. –Ilkka

Zarahin roolia ei olisi ehkä voinut tehdä kukaan muu kuin hän [Weckström]. Hänen Zarahinsa hurmaa vastustamattomasti yleisön. –Turun Sanomat

Näytelmän nimiroolissa on Tiina Weckström, joka täyttää lavan karismallaan. Se näyttäytyy katsomoon rauhana ja varmuutena.
Monisävyisen, oivaltavan puheilmaisun ja mimiikan rinnalla on tummanpuhuva, oikeaoppisen pateettinen lauluääni joka istuu Janne Viitaniemen sovittamiin klassikoihin vastaansanomattomasti. Säestäjä Viitaniemen ja näyttelijä-laulajan yhteistyö on pieneleistä, mutta tehokasta. – AAMULEHTI (Matti Wacklin)

 

Täydennä elämyksesi majoittumalla saman katon alla

Tampere-talon yhteydessä oleva Courtyard Tampere City -hotelli mahdollistaa täydellisen konserttielämyksen. Kun varaat vierailusi yhteyteen kauttamme majoituksen, saat sen kumppanihintaan. Hinta sisältää aamiaisen ja wifin. Tervetuloa viihtymään!

Varaa hotellihuone tästä!

Liput 29 €
Eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, lapset 26 €

Lisää Tampere-talossa