Unofficial Galaxies -kesänäyttely - Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet
Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet
  • englanti
  • Suomi

Unofficial Galaxies -kesänäyttely

1.–31.7.2022 Tampere-talo, Sorsapuistosali

Liput

Aikuiset 25 €
Opiskelijat, eläkeläiset, työttömät ja lapset (3–16-vuotiaat) 15 €
Perhelippu (2 aikuista + 2–4 lasta) 59 €
Alle 3-vuotiaat lapset 0 €
Näyttelyn liput tulevat myyntiin myöhemmin toukokuussa 2022.

Aukioloajat

Ma suljettu
Ti–ke klo 9–17
To–pe klo 9–19
La–su klo 10–17

Tampere-talon kesänäyttelyssä pääsee tutustumaan Tähtien sota -fanimaailmasta tuttuihin keräilyesineisiin, rekvisiittaan, pukuihin ja harvinaisiin lelufiguureihin. Ensimmäistä kertaa Suomessa nähtävä Unofficial Galaxies on yksi maailman suurimmista yksityisistä Tähtien sota -kokoelmista.

Kokoelman näyttävimpiin esineisiin kuuluvat muiden muassa luonnollisen kokoinen aavikkokiituri, joka on ostettu alkuperäistrilogian kotina toimineelta Lontoon Elstree-studiolta, sekä erilaiset avaruusaseet, puvut ja haarniskat. Yksi arvokkaimmista rekvisiitoista on nuoren Anakin Skywalkerin alkuperäinen työpöytä ja -tuoli Pimeä uhka -elokuvasta vuodelta 1999. Setti on arvioitu yli 100 000 euron arvoiseksi.

Teemoitetussa ja elämyksellisessä näyttelyssä kuljetaan kohtauksesta toiseen uhkaavalla Kuolemantähdellä, Ewok-kylässä, avaruusgangsteri Jabban palatsissa ja monessa muussa fanien suosikkilokaatiossa. Elokuvarekvisiitan ja -pukujen lisäksi esillä on kuuluisia ja harvinaisia Tähtien sota -leluja vuosilta 1977–1999.

Näyttely sopii koko perheelle. Vierailijat voivat halutessaan pukeutua näyttelyyn Tähtien sota -teemaan sopivalla tavalla. Teeman mukaan sonnustautuneille on sisäänkäynnillä luvassa pieni yllätys.

Tähtien sota on sukupolvelta toiselle siirtyvää elokuvaperintöä, jonka universaalit teemat ilahduttavat ja viihdyttävät meitä aikakaudesta toiseen. Tampere-talon visuaaliseen ja elämykselliseen kesänäyttelyyn voi hyvin tutustua koko perheen voimin. Ja tunnelmaan pääsee tietysti parhaiten pukeutumalla itsekin tämän galaksimme kenties tunnetuimman avaruusnäytelmän maailmaan. Näyttely on esillä ainoastaan heinäkuun ajan, ja odotamme sille suurta suosiota. Liput kannattaa hankkia hyvissä ajoin, jotta varmasti mahtuu mukaan”, Tampere-talon liiketoimintajohtaja Mika Nevalainen kertoo.

Näyttelyn kokoelman omistaa yksi Iso-Britannian suurimmista Tähtien sota -keräilijöistä. Kokoelma on nähty Euroopassa vain kerran aikaisemmin, kun se oli esillä Liverpoolin Spaceport-tiedemuseossa vuosina 2017–2019. Tampereelta näyttelyn on määrä jatkaa maailmankiertueelle.

Tuotanto Tampere-talo

Näyttelyllä ei ole yhteyttä Disney Enterprises INC -, Lucasfilm Ltd LLC -, Lucas Licensing Ltd – tai Lucas Entertainment Company Ltd LLC -yrityksiin. Kaikki näyttelyn viestinnässä käytettävät kuvat esittävät kokoelmaan sisältyviä yksityisiä esineitä tai ne on ostettu Shutterstock-kuvapankista kaupalliseen käyttöön.

Lisätiedot

Mika Nevalainen
Liiketoimintajohtaja
Tampere-talo Oy
Puh. 040 0882 024
mika.nevalainen@tampere-talo.fi

Haastattelupyynnöt ja pressiliput

Elsa Vähänen
Viestinnän asiantuntija
Tampere-talo Oy
Puh. 040 5512 739
elsa.vahanen@tampere-talo.fi

Medialle: Tampere-talon kuvapankki