Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet
  • englanti
  • Suomi

Valossa Mikki Kunttu

Suomen kansainvälisesti menestyneintä valosuunnittelijaa ja visualistia juhlitaan syksyllä 2022, kun Mikki Kunttu saa oman festivaalin Tampere-taloon! Valossa Mikki Kunttu (28.9. – 1.10.2022) tarjoaa sisältöjä, joissa yleisö pääsee nauttimaan taiteilijoista ja esityksistä, jota Suomessa ei tavallisesti koeta.

Valosuunnittelija ja visualisti Mikki Kuntun 50-vuotisjuhlan kunniaksi Tampere-talossa järjestetään kansainvälinen festivaali syksyllä 2022. Tapahtuma kantaa nimeä Valossa Mikki Kunttu. Kunttu on yksi Suomen kansainvälisesti menestyneimmistä taiteilijoista, valosuunnittelijoista ja visualisteista. Festivaali esittelee Kuntun mittavaa uraa ja tarjoaa yleisölle mm. konsertin Tampere Filharmonian kanssa, gaalajuhlan, valokuvanäyttelyn ja ammattilaisseminaarin. Tapahtuman lipunmyynti alkaa ja koko ohjelma julkaistaan vuoden 2021 aikana.

Mikki Kunttu on kysytty visualisti maailmalla. Hänen kädenjälkensä näkyy laajasti televisio-, taide- ja musiikkituotannoissa. Kunttu hallitsee suurten areenoiden visualisoinnin sekä taidemuodot oopperasta balettiin ja nykytanssiin. Kunttu on kysytty puhuja alansa kansainvälisissä kärkitapahtumissa ja hän luennoi yliopistoissa Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa. Kunttu on toiminut mm. Cirque de Solelin päävisualistina ja -valosuunnittelijana Montrealissa sekä vastaa Kansallisoopperan Ring-sarjan visualisoinnista. Hän on toiminut visualistina myös Euroviisuissa. Kunttu on tehnyt yhteistyötä tunnetun englantilaisen koreografin Akram Khanin kanssa.

Festivaalipaikkana Tampere ja Tampere-talo on Kuntulle erityinen. Hän on työskennellyt Talossa uransa alkuvuosina ja opiskellut valosuunnittelua Tampereella.

Minulle on merkityksellistä se, että ympyrä ikään kuin sulkeutuu. Talo oli kaikessa monipuolisuudessaan todellinen oppikoulu. On hienoa, että saan esitellä itselleni tärkeitä taitelijoita, joiden kanssa olen tehnyt urani varrella yhteistyötä. Mahdollisuus tuoda heidät samaan tapahtumaan on ikimuistoista ja ainutkertaista. Yhteistyö Tampere Filharmonian kanssa on fantastinen mahdollisuus ja Holstin The Planets illan teoksena täydellinen valinta, Mikki Kunttu kertoo.

Tapahtuman lipunmyynti alkaa ja koko ohjelma julkaistaan vuoden 2021 aikana.

VALOSSA MIKKI KUNTTU -OHJELMISTO:

Ke 28.9.2022 | SEMINAARI: Beyond light and shadows – The Future of Lighting and Visualization Reimagined
AV-alan ammattilaisille suunnattu seminaari, joka tuo yhteen audiovisuaalisen alan ammattilaiset, opiskelijat, töiden tilaajat, laitevalmistajat sekä freelancerit. Seminaari esittelee visuaalisen suunnittelun viimeisemmät trendit ja tulevaisuuden mahdollisuudet. Keskiössä on alan ammattilaisten kohtaaminen, verkostoituminen ja korona-ajan jälkeiseen maailmaan valmistautuminen av-alalla. Puhujina on tunnettuja kansainvälisien suurkonserttien ja tapahtumien visualisteja. Seminaarin toteuttavat Tampere-talon kanssa yhteistyössä Yle ja Akun Tehdas. Beyond Light and Shadow vahvistaa suomalaista osaamista rakentamalla konserttien visuaalisuudesta vahvaa kärkeä tapahtuma-alan tulevaisuuden kilpailussa.

Pe 30.9.2022 | THE PLANETS: Tampere Filharmonia ja Mikki Kunttu
Mikki Kuntun ja Tampere Filharmonian yhteiskonsertti, jossa orkesteri tarttuu Gustav Holstin (1874-1934) seitsenosaiseen Planeetat-sarjaan. Viime vuosisadan tunnetuimpiin klassisiin sävellyksiin lukeutuva Planeetat antaa valosolisti Mikki Kuntulle upean alustan maalata valoillaan Tampere-Talon isoon saliin tunnelmia, jotka kuljettavat yleisön halki aurinkokunnan.

La 1.10.2022 | THE NIGHT OF LIGHT: Mikki Kunttu 50th Gala Evening
Gaalailta Mikki Kuntun 50-vuotissyntymäpäivän kunniaksi. Mikki aloitti uransa Tampere-talossa 30 vuotta sitten ja palaa nyt juhlistamaan itseään ja hienoa uraansa. Gaalassa nähdään musiikkiesityksiä mm. Chisulta ja Apocalypticalta. Tero Saarinen company, Bostonin baletti, ja Tanskan kuninkaallinen baletti ihastuttavat tanssien Pähkinänsärkijän, Carmenin, ja Westward HOn tahtiin. Illan kruunaa Cirque De Soleilin artistien taitavat esitykset. Valot gaalaan on suunnitellut Mikki Kunttu yhteistyössä nuoren ja lupaavan valosuunnittelijan Alex Hautamäen kanssa.

Ke-la 28.9.-1.10.2022 | VALOKUVANÄYTTELY: LUCID DREAMS – Mikki Kunttu retrospective photo exhibition
Tampere-talossa nähtävillä oleva valokuvanäyttely esittelee Mikki Kuntun ottamia valokuvia hänen 30 vuoden työuran ajalta. Näyttelyssä nähdään laaja valikoima valokuvia Euroviisukilpailuista julkisiin valaisuteoksiin, sekä valokuvia kaikelta siltä väliltä. Mikki Kunttu alkoi valokuvaamaan omia teoksiaan uransa alusta dokumentointia varten, mutta vuosien saatossa valokuvauksesta on tullut hänelle tärkeä jatkumo luovalle prosessilleen.

Tapahtuman yhteistyökumppanit: MA Lighting (GER), Lightpower (GER), Live Design (USA) ja Lighting and Sound International (UK) ja Pyroman Oy (FIN).

Tuotanto Tampere-talo