Hyppää sisältöön

Tampere Filharmonian seuraava ylikapellimestari on Matthew Halls

Matthew Halls on nimitetty Tampere Filharmonian uudeksi ylikapellimestariksi ja taiteelliseksi johtajaksi. Hän aloittaa työssään syksyllä 2023, kun orkesterin pitkäaikainen ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvali luopuu tehtävistään. Halls tulee olemaan Tampere Filharmonian kahdestoista ylikapellimestari.

Kuva: Benjamin Ealovega

”Otan uuden tehtävän vastaan nöyrin ja iloisin mielin, ja odotan mielenkiintoista yhteistyötämme tulevina kausina. Tampere Filharmonian soittajien poikkeuksellinen muusikkous, innostava työetiikka ja energisoiva kokeilunhalu valloittivat minut yhteisten harjoitustemme ensiminuuteista lähtien. On etuoikeus palvella tätä orkesteria ja liittyä Tampereen vilkkaaseen kulttuurielämään”, sanoo Matthew Halls.

Brittikapellimestari Halls debytoi Tampereella viime talvena, ja lokakuussa hän palaa Tampere Filharmoniaan johtamaan mm. Brucknerin seitsemännen sinfonian. Tällä kaudella Halls jatkaa myös pitkäaikaista yhteistyötään Salzburgin Mozarteum-orkesterin sekä Houstonin ja Indianapolisin sinfoniaorkesterien kanssa ja esiintyy ensi kertaa Pariisin kamariorkesterin kanssa.

Halls vierailee säännöllisesti johtamassa Clevelandin orkesteria, Suomen Radion sinfoniaorkesteria, Seattlen sinfoniaorkesteria, Wienin sinfonikkoja, Islannin sinfoniaorkesteria, Toronton sinfoniaorkesteria ja Los Angelesin kamariorkesteria. Hänen uransa viimeisimpiin kohokohtiin kuuluvat Mahlerin Ylösnousemussinfonian esitys Torontossa, James MacMillanin neljännen sinfonian kantaesitys Yhdysvalloissa Pittsburghin sinfoniaorkesterin kanssa ja ensiesiintyminen Chicagon sinfoniaorkesterin kanssa.

”Tampere Filharmonia aloittaa innostuneena yhteisen matkansa Matthewn kanssa. Hän on erittäin monipuolinen ja inspiroiva kapellimestari ja muusikko. Halls tulee olemaan orkesterimme kahdestoista ylikapellimestari ja kolmas ulkomaalainen tehtävässä. Olen vakuuttunut, että Matthew ja muusikkomme tulevat luomaan yleisöillemme vaikuttavia musiikillisia elämyksiä”, sanoo Tampere Filharmonian intendentti Eija Oravuo.

Halls tuli aluksi tunnetuksi etenkin vanhan musiikin tulkitsijana. Hän oli yksi ensimmäisistä vierailevista kapellimestareista Nikolaus Harnoncourtin Concentus Musicus Wienin johtajana. Hallsin levytyksiin lukeutuvat mm. Bachin cembalokonsertot, Händelin Parnasso in Festan ensilevytys sekä Bachin pääsiäis- ja ylösnousemusoratoriot.

Lisätiedot 

Eija Oravuo
Intendentti, Tampere Filharmonia
p. 050 388 7133
eija.oravuo@tampere.fi