Hyppää sisältöön
Home » Tampere-talo yrityksenä

Tampere-talo yrityksenä

Tampere-talo on ohjelmistoltaan, tapahtumiltaan ja kävijämäärältään Suomen suurin ja monipuolisin kulttuuri- ja kongressikeskus sekä tapahtumayhtiö.

Tampere-talo Oy

Muumipeikko-patsas ja Tampere-talo
Kuva: Laura Vanzo, Visit Tampere

Suomen monipuolisin tapahtumayhtiö sekä kulttuuri- ja kongressikeskus

Tampere-talo Oy on perustettu 1987, ja kulttuuri- ja kongressikeskuksen ovet avattiin yleisölle 1990. Tampere-talo Oy on Tampereen kaupungin omistama osakeyhtiö. Yrityksen toimitusjohtaja on Paulina Ahokas ja hallituksen puheenjohtaja on Kristiina Michelsson.

Tampere-talo on ohjelmistoltaan, tapahtumiltaan ja kävijämäärältään Suomen suurin ja monipuolisin kulttuuri- ja kongressikeskus ja tapahtumayhtiö.

Tampere-talo Oy keskittyy kulttuurin ja taiteen edistämiseen, ja tuo näitä eri kohderyhmien saataville konserttitoiminnan, Tampereen Oopperan, vierailunäyttämötoiminnan ja omien sisältökonseptien kautta.

Toiminnan painopisteet

Tampere-talo Oy:n toiminnan painopisteet

  • Tampereen Ooppera
    Tampereen Ooppera on toiminut jo vuodesta 1946 asti tuottaen laadukkaita oopperatuotantoja sekä oopperan kuoron toimintaa.  
  • Vierailunäyttämö
    Tuomme Pirkanmaalle kansainvälisesti korkeatasoisia orkesterivierailuja, tanssi- ja sirkustaiteen vierailuja sekä monipuolisia esittävän taiteen tuotantojen ja seurueiden vierailuja.
  • Muut omat tuotannot
    Tuomme Pirkanmaalle kansainvälisesti korkeatasoisia orkesterivierailuja, tanssi- ja sirkustaiteen vierailuja sekä monipuolisia esittävän taiteen tuotantojen ja seurueiden vierailuja.

Taloudellisia lukuja

Taloudellisia lukuja

Vuonna 2022 Tampere-talo Oy:n liikevaihto oli 14,7 miljoonaa euroa, kun se vielä edellisenä vuonna 2021 oli 6,2 milj. euroa. Tällä liikevaihdolla yhtiö palasi takaisin siihen kokoluokkaan, jossa sen toiminta oli ennen pandemiaa.

Tapahtuma-alan vilkastuminen näkyi myös tapahtuma- ja kävijämäärissä. Vuonna 2022 Tampere-talo oli mukana tuottamassa yhteensä yli tuhatta tapahtumaa, jotka keräsivät kaikkiaan n. 381 000 tapahtumakävijää. Kun tähän kävijämäärään lasketaan mukaan myös Tampere-talon päiväkävijät, tavoitti yhtiön toiminta yhteensä 475 000 kävijää.

Konsertit ja kokoukset vetävät Tampereelle väkeä, joka myös käyttää rahaa eri palveluihin. Tampere-talo tuottaa Tampereen talousalueelle matkailu- ja tapahtumatuloa n. 50 miljoonaa euroa. Luku pohjautuu Tampereen yliopiston tutkimuskeskus Synergoksen vuonna 2018 tekemään tutkimukseen ja sen pohjalta uudelleenarvioituun lukuun vuodelle 2019.

Lumikuningatar-jääbaletti toi ulkopuolisen Salmi Analytics -tutkimustahon tutkimuksen mukaan Tampereen talousalueelle noin 3,4 miljoonaa euroa matkailu- ja tapahtumatuloa* vuoden vaihteessa 2022–2023.

Tampere-talo työllistää suoraan 57 työntekijää ja tarjoaa välillisesti töitä sadoille tapahtuma-alan ammattilaisille.

Tampere-talossa toimivat lisäksi täysimittainen sinfoniaorkesteri Tampere Filharmonia, à la carte -ravintola Tuhto ja maailman ainoa Muumimuseo. Talon yhteydessä palvelee Suomen ensimmäinen Courtyard by Marriott -hotelli.

Uusi yhtiömalli

Tampere-talo-konserniin kuuluvat Tampere-talo Oy ja Talo Events Oy

Tampere-talo Oy jakaantui 1.1.2024 alkaen kahdeksi yhtiöksi. Uudessa yhtiömallissa emoyhtiönä toimii kulttuurin ja taiteen edistämiseen keskittyvä Tampere-talo Oy ja tytäryhtiönä kaupalliseen toimintaan keskittyvä Talo Events Oy.

Tampere-talo-konserni on ohjelmistoltaan, tapahtumiltaan ja kävijämäärältään Suomen suurin ja monipuolisin tapahtumayhtiö.

Toimimme Tampere-talossa ja Tuulensuun Palatsissa sekä tuotamme tapahtumia ja konsertteja myös näiden tilojen ulkopuolella ympäri Suomea.

Strategia

Ison salin valaistus, Aatu Heikkonen
Kuva: Aatu Heikkonen

Elämäsi tilaisuus Tampere-talossa

Elämäsi tilaisuus on Tampere-talon strategian kantava ajatus sekä samalla myös arvolupaus asiakkaille, henkilökunnalle, sidosryhmille ja omistajalle. Jokainen tilaisuus Tampere-talossa on elämäsi tilaisuus.

Uuden strategian ytimessä ovat yrityskulttuuri ja merkityksellisyys. Strategia on luotu yhdessä Tampere-talon henkilöstön kanssa. Vuosille 2024–2027 laadittu strategia konkreettisesti ohjaa yrityksen arjen valintoja.

Missio

Maailmanluokan esittävien taiteiden tuotantoja ja konsertteja tuottamalla kasvatamme niin yleisöidemme kuin koko yhteisömme hyvinvointia, osaamista, uudistamiskykyä, ihmisten välistä yhteyttä ja osallisuuden tunnetta.

Visio

Tampereesta tulee eurooppalaisittain vahva esittävien taiteiden keskus ja sen vakuuttava osaaminen vetää puoleensa kansainvälisiä yhteistyötuotantoja ja ammattilaisia.

Arvot

Tampere-talon arvot

Rohkeus

Palamme halusta kasvaa ja kehittyä rohkeasti yrityksenä ja yksilöinä. Annamme peliin kaiken osaamisemme, jotta voimme luoda ennakkoluulottomasti elämyksellisiä sisältöjä, tapahtumia ja liiketoimintakonsepteja asiakkaidemme eduksi ja iloksi yhdessä kumppaneidemme kanssa.

Ratkaisukeskeisyys

Ei niin suurta tai pientä asiaa, etteikö siihen löydy yhdessä ratkaisu. Oivallamme menneestä ja inspiroidumme tulevasta. Näemme haasteet mahdollisuuksina, jotka ratkaisemalla voimme tehdä asiakkaidemme kokemuksista elämystalossa kerta kerralta riemukkaampia.

Toisten kunnioittaminen

Kaikessa toiminnassamme näkyy, että arvostamme ihmisten erilaisuutta. Kohtaamme kaikki kollegat ja asiakkaamme yksilöinä, joilta haluamme oppia joka päivä lisää. Ammennamme monimuotoisuudesta uusia näkökulmia työhömme. Meillä erilaiset äänet soivat yhteen.

Vastuullisuus

Olemme tapahtuma-alan kestävän kehityksen edelläkävijä. Vastuullisuus näkyy arkisissa teoissamme, mutta samalla se on olennainen osa kaikkia tapahtumiamme ja koko liiketoimintaamme. Etsimme jatkuvasti uusia tapoja, joiden avulla rakennamme entistä kestävämpää tulevaisuutta meille kaikille.

Hallitus

Kristiina Michelsson, hallituksen puheenjohtaja
Jukka Gustafsson, hallituksen varapuheenjohtaja
Lasse Heikkilä
Ari Miettinen
Mira Mäkelä, henkilöstön valitsema jäsen
Aku-Paulus Sajakorpi
Pia Viitanen
Pauli Välimäki

Johtoryhmä

Paulina Ahokas, toimitusjohtaja
Marko Koivisto, kiinteistö-, turvallisuus- ja vastuullisuuspäällikkö
Auriina Korhonen, johdon assistentti
Suvi Leinonen, taiteellinen johtaja (Tampere-talo)
Heli Loponen, talousjohtaja
Tanja Järvensivu, B2B-liiketoimintajohtaja (Talo Events)
Liisa Lindtröm-Varis, HR- ja kehitysjohtaja
Tiia Välimäki, markkinointi- ja viestintäjohtaja

Avoimet työpaikat

Elämäsi tilaisuus Tampere-talossa?

Tutustu avoimiin työpaikkoihin oheisesta linkistä. Luodaan yhdessä unohtumattomia elämyksiä!

Tampere-talo kesällä, kuva: Laura Vanzo

Tampere-talon yhteistyökumppanit

Tampere-talon yhteistyökumppanit ovat merkittävä tuki talon toiminnalle ja mahdollistavat osaltaan mm. ilmaistapahtumien tuottamisen.

Kulttuuritapahtumien kautta voi huomioida yritykselle tärkeitä asiakkaita ja pitää huolta henkilöstön hyvinvoinnista – siksi kumppanuus Tampere-talon kanssa kannattaa.

Kuva: Laura Vanzo, Visit Tampere

Hiilineutraali Tampere-talo

Tampere-talo on Suomen ensimmäinen energiankäytöltään hiilineutraali kongressi- ja konserttikeskus. Siirryimme käyttämään uusiutuvaa energiaa vaiheittain 2012–2019.