Hyppää sisältöön
Home » Tampere-talo-konserni

Tampere-talo-konserni

Tampere-talo Oy ja Talo Events Oy muodostavat Tampere-talo-konsernin vuoden 2024 alusta alkaen.


Tampere-talo-konserni

Tampere-talo Oy jakaantuu 1.1.2024 alkaen kahdeksi yhtiöksi. Uudessa yhtiömallissa emoyhtiönä toimii kulttuurin ja taiteen edistämiseen keskittyvä Tampere-talo Oy ja tytäryhtiönä kaupalliseen toimintaan keskittyvä Talo Events Oy.

Tampere-talo-konserni on ohjelmistoltaan, tapahtumiltaan ja kävijämäärältään Suomen suurin ja monipuolisin tapahtumayhtiö.

Toimimme Tampere-talossa ja Tuulensuun Palatsissa sekä tuotamme tapahtumia ja konsertteja myös näiden tilojen ulkopuolella ympäri Suomea.

Tampere-talo Oy

Tampere-talo, kuva: Laura Vanzo, Visit Tampere
Tampere-talo, kuva: Laura Vanzo, Visit Tampere | Tampere Hall, photo: Laura Vanzo, Visit Tampere

Emoyhtiönä toimiva Tampere-talo Oy keskittyy kulttuurin ja taiteen edistämiseen, ja tuo näitä eri kohderyhmien saataville konserttitoiminnan, Tampereen Oopperan, vierailunäyttämötoiminnan ja omien sisältökonseptien kautta.  

Yhtiön tärkeänä tavoitteena on tuottaa myös hinnoittelultaan saavutettavia sekä kokonaan maksuttomia tapahtumia. Lisäksi emoyhtiö huolehtii Tampere-talon kiinteistöstä ja sen pitkäaikaisista vuokralaisista. 

Talossa toimivat lisäksi täysimittainen sinfoniaorkesteri Tampere Filharmonia, à la carte -ravintola Tuhto ja maailman ainoa Muumimuseo. Talon yhteydessä palvelee Courtyard by Marriott -hotelli. 

Tampereen Ooppera

Tampereen Ooppera on toiminut jo vuodesta 1946 asti tuottaen laadukkaita oopperatuotantoja sekä oopperan kuoron toimintaa.  
 
Tampereen Ooppera toimii vierailijavoimin ja oopperan orkesterina on Tampere Filharmonia. Vuosittainen, noin 10 000 katsojan yleisön keräävä mittava produktio esitetään joka kevät Tampere-talossa.  

Solisteina ovat vierailleet useat maailmankuulut taiteilijat kuten Karita Mattila, Soile Isokoski, Jaakko Ryhänen, Jorma Hynninen, Marjukka Tepponen, Mika Kares, Tuuli Takala ja Tuomas Katajala. Ohjaajina on nähty mm. Ralf Långbacka, Jussi Tapola, Jukka Kajava, Arne Mikk, Kari Heiskanen, Marika Vapaavuori, Marco Bjurström ja Tuomas Parkkinen.  

Latvian kansallisbaletti, Romeo ja Julia
Latvian kansallisbaletin Romeo ja Julia vieraili Tampere-talossa syksyllä 2022. | Latvian National Ballet’s production of ’Romeo and Juliet’ visited Tampere Hall in the fall of 2022.

Vierailunäyttämö

Tuomme Pirkanmaalle kansainvälisesti korkeatasoisia orkesterivierailuja, tanssi- ja sirkustaiteen vierailuja sekä monipuolisia esittävän taiteen tuotantojen ja seurueiden vierailuja.

Tampere-talo on tunnettu muun muassa kansainvälisistä balettivierailuistaan, joista viimeisimpinä on nähty Viron kansallisbaletin Liisa Ihmemaassa (2021), Latvian kansallisbaletin Romeo ja Julia (2022) ja Suomen kansallisbaletin Joutsenlampi (2023). 

Valossa Mikki Kunttu -Tampere Filharmonia: Planets
Valossa Mikki Kunttu -Tampere Filharmonia: Planets. Kuva Ralph Lahrmann | Photo by Ralph Lahrmann

Muut omat tuotannot

Tampere-talo on monipuolinen konsertti- ja kulttuuritalo, joka tarjoaa laajan valikoiman konserttisisältöjä sekä esittävän taiteen kokonaisuuksia ja kantaesityksiä. Konserttitoimintamme koostuu klassisesta musiikista ja populaarimusiikista, ja huomioimme ohjelmistossamme myös lapsi- ja perheyleisöt.

Tampere-talon akustiikka on erinomainen, mikä tekee siitä suositun paikan musiikkiesityksille. Konsertteja järjestetään eri kokoisissa saleissa, joten tapahtumien intiimiydestä suurempien spektaakkelien tyyliin on vaihtoehtoja.

Tampere-talo tuottaa aktiivisesti esittävän taiteen sisältökonsepteja niin yksin kuin yhteistyössä muiden toimijoiden, kuten Tampere Filharmonian kanssa. Tampere-talo on keskeisenä toimijana mukana kansainvälisesti tunnustetussa Tampere Chamber Music -kamarimusiikkifestivaalissa.

Talo Events Oy

Tytäryhtiönä toimiva markkinaehtoinen yhtiö Talo Events Oy keskittyy tapahtumatilojen, kuten Tampere-talon ja Tuulensuun Palatsin, vuokraamiseen yritysasiakkaille, kokous- ja kongressipalveluiden myymiseen sekä yritystapahtumien järjestämiseen.

Lisäksi yhtiö harjoittaa ohjelma-, ravintola- ja myymälätoimintaa sekä promoottoriliiketoimintaa eli tuottaa kaupallisia tapahtumia ja konsertteja.  

Tampere-talon tapahtumatoimistona tunnettu Events Tampere sekä kongressi- ja konferenssitoimisto Tavicon ovat jatkossa osa Talo Eventsiä.

Tapahtumatilat

Tampere-talo yrityksille

Tampere-talosta löydät monipuoliset ja muuntautumiskykyiset tilat erityyppisiin ja -kokoisiin tapahtumiin, kuten kokouksiin, kongresseihin, yritysjuhliin sekä messuihin ja näyttelyihin.  

Tampere-talo konserttijärjestäjille

Talon tilat ovat toiminnalliset ja helposti muunneltavat ja sopivat monenlaisiin konsertteihin ja kulttuuritapahtumiin. Vuokraamme Tampere-talon konserttisaleja ja tiloja monenlaisiin tarpeisiin. 

Juhlat Tampere-talon Sorsapuistosalissa tunnelmavalaisu
Kuva Miikka Varila | Photo by Miikka Varila

Tuulensuun Palatsi yrityksille

Vuonna 1929 valmistunut, upeasti vanhaa kunnioittaen entisöity Tuulensuun Palatsi toimii oivallisesti seminaarien, kokousten ja kongressien, monenlaisten juhlien, asiakastilaisuuksien ja henkilöstötapahtumien sekä messujen ja näyttelyiden näyttämönä. 

Talo Events toteuttaa yksityis- ja yritystilaisuuksia yksinoikeudella upeassa Tuulensuun Palatsissa, joka sijaitsee keskellä Tamperetta Hämeenkadulla.  

Tuulensuun Palatsissa järjestetään myös monipuolisia kulttuuritapahtumia niin Talo Eventsin omana tuotantona kuin vuokrakonsertteinakin. 

Tuulensuun Palatsi, yritysjuhla

Tuulensuun Palatsi konserttijärjestäjille

Tuulensuun Palatsin nostalgiaa huokuva teatteriravintola tila sopii hyvin niin konsertteihin, stand up-keikkoihin kuin muuhunkin esittävän taiteeseen. 

Tuulensuun Palatsi

Yritystapahtumat

Talo Events luo asiakkailleen korkealaatuisia ja vaikuttavia tapahtumia, joiden keskiössä on asiakaskokemus. Palveluihimme kuuluvat mm. seminaarit, sidosryhmätapahtumat, yritys- ja henkilöstöjuhlat, kick offit, hyvinvointi- ja virkistyspäivät, avajaiset, lanseeraukset, messu- ja myyntitapahtumat, konsertit sekä kongressi- ja kokouspalvelut – tai mitkä tahansa yhdistelmät näistä.

Illallinen Tampere-talon Ison salin lavalla
Kuva: Laura Vanzo, Visit Tampere | Photo: Laura Vanzo, Visit Tampere

Kongressipalvelut

Talo Eventsin kongressipalvelut-yksikkö (PCO) on erikoistunut sekä kansainvälisten että kotimaisten tieteellisten kongressien, konferenssien, kokousten ja seminaarien järjestämiseen valtakunnallisesti. Vahva ammattitaito perustuu 30 vuoden kokemukseen alalta.  

Tampere Smart City Week 2021

Konsertit ja tapahtumat

Talo Events tuottaa kuluttajille suunnattuja kaupallisia konsertteja ja tapahtumia pääasiassa Tampere-talon ulkopuolella. Näihin kuuluvat olennaisesti tapahtumat ja konsertit Tuulensuun Palatsissa, mutta lisäksi yhtiö tuottaa kiertueita ja areenakokoluokan tapahtumia aputoiminimellään Tampere Live.  

Tampere Liven ensimmäisenä kiertueena on julkaistu Suomen isoimmat konserttisalit kattava Joulurieha-kiertue. Alkavan vuoden 2024 kuluttajatapahtumista on julkistettu myös tammikuussa Tampere-talossa tapahtuva Tubecon Games ja Bauer Median kanssa yhteistyössä helmikuussa Nokia Arenalla järjestettävä Iskelmä Gaala.

Talo Events myös vuokraa Tampere-talon ja Tuulensuun Palatsin tiloja konsertti- ja tapahtumajärjestäjille.  

Lumikuningatar-jääbaletti Nokia Arenalla
Lumikuningatar-jääbaletti Nokia Arenalla | Snow Queen Ice Ballet at Nokia Arena