Hyppää sisältöön
Home » Kävijöille » Saapuminen » Esteettömyys

esteettömyys

Teemme parhaamme, jotta Tampere-talo toimisi tasavertaisesti kaikkien käyttäjiensä kannalta. Henkilökuntamme on koulutettu opastamaan ja avustamaan liikunta- ja aistirajoitteisia asiakkaita.

Kaikkiin Tampere-talon
kokous- ja yleisötiloihin
pääsee esteettömästi

Huokausten silta, Tampere-talo

Taloon on asennettu kynnysluiskat ja automaattisesti avautuvat ulko-ovet. Käytävät ja oviaukot ovat leveitä ja portaikkojen kaiteiden päättymisen huomaa viimeisen askelman kohdalla olevasta tunnisteesta. Lisäksi salien ja monien yleisten aulaportaikkojen portaissa on tummennuksia tai uria, jotka auttavat portaiden reunojen havaitsemisessa.

Teemme parhaamme, jotta Tampere-talo toimisi tasavertaisesti kaikkien käyttäjiensä kannalta. Henkilökuntamme on koulutettu opastamaan ja avustamaan liikunta- ja aistirajoitteisia asiakkaita.

Avustajaa tarvitsevat asiakkaat

Kasvit Tampere-talossa

Yksilöllistä tukea tarvitsevan liikuntarajoitteisen, näkö-, kuulo- tai kehitysvammaisen, autistisen, dysfaattisen tai erityisen tuen päätöksen saaneen maksavan asiakkaan avustaja saa maksuttoman avustajalipun Tampere-talon oman tuotannon esityksiin. Myös Tampere Filharmonian konsertit ovat avustajalle maksuttomia. Avustajalippu on maksuton asiakkaille, jotka tarvitsevat vamman tai pitkäaikaissairauden takia henkilökohtaista avustajaa voidakseen liikkua Tampere-talossa.

Pyörätuoliavustajan maksuttoman lipun voi lunastaa Tampere-talon aulan lipunmyynnistä tai Lippu.fi-verkkopalvelusta. Avustajalipun voi lunastaa joko etukäteen tai vasta saapuessa konserttiin. Muut avustajalippuun oikeutetut asiakkaat voivat lunastaa maksuttoman avustajalippunsa Tampere-talon aulan lipunmyynnistä. Tarvittaessa pyydämme todentamaan avustajan tarpeen esimerkiksi EU:n Vammaiskortilla, jossa on A-merkintä avustettavan tarpeesta.

Talossa järjestettävien vuokratapahtumien lippukäytännöt ovat kuitenkin aina järjestäjien vastuulla. Pyydämme asiakkaita varmistamaan aina lipunoston yhteydessä, onko avustajan lippu kyseisessä esityksessä ilmainen.

Osassa Tampere-talon oman tuotannon konserteissa on käytössä anniskelukatsomot. Osa Ison ja Pienen salin esteettömistä paikoista on anniskelualuetta. Isossa salissa anniskelupaikkoja on kymmenen ja Pienessä salissa viisi. Täysi-ikäinen saattaja voi viedä juoman asiakkaan puolesta saliin.

Tilat

Taide Tampere-talossa

Iso sali, Pieni sali ja Maestro ovat auditorioita. Niihin on varattu tilaa pyörätuolia käyttäville sekä heidän saattajilleen. Muissa kokoustiloissa on tasalattiat. Mikäli tarvitset enemmän aikaa liikkumiseen, tiloihin pääsee riittävän aikaisin ennen tilaisuuden alkua. Iso sali ja Pieni sali on varustettu induktiosilmukalla.

Hissit

Taide Tampere-talossa: Sininen suora

Sisääntuloaulassa on hissi, jolla pääsee talon kaikkiin kerroksiin ja Ravintola Tuhtoon. Lisäksi Talvipuutarhassa ja pääaulan toisessa päässä on myös hissi, jolla pääsee liikkumaan eri kerrosten välillä.

Saneeratuissa hisseissämme on pistekirjoitusta kerrosnäytöissä, jotta hissien käyttö olisi mahdollisimman helppoa ja sujuvaa näkörajoitteisille vierailijoillemme.

Ryhmiä pyydetään ottamaan yhteyttä vahtimestareihin, mieluiten etukäteen numeroon +3583 243 4111.

WC-tilat

Wc-tilat, Tampere-talo

Talon esteettömät WC-tilat sijaitsevat ensimmäisessä kerroksessa, Duettojen lämpiössä sekä pohjakerroksessa, jonne pääsee hissillä.

Lisäksi saniteettitilojen aulan puoleisissa ovenkarmeissa on tehostevärit, jotka auttavat niiden havaitsemisessa vaaleiden seinien keskellä.

Pysäköinti

Tampere-talo kesällä, kuva: Laura Vanzo
Laura Vanzo, Visit Tampere

Liikuntaesteisten pysäköintiin on varattu erilliset pysäköintipaikat invaliditunnuksin, paikat löytyvät heti pysäköintialueen alkupäästä. Tampere-talon edestä on varattu liikennemerkein Tampere-talon lipunmyynti- ja myymäläasioissa asioiville 15 minuutin pysäköintipaikka.

Huom! Parkkitalo P-Tampere-talossa on runsaasti portaita. Esteetön kulku onnistuu vain ensimmäisestä kerroksesta. Lue lisää pysäköinnistä.

Induktiosilmukka

Kuulokojeen käyttäjiä varten on Tampere-talon Isoon ja Pieneen saliin asennettu kiinteä induktiosilmukkajärjestelmä. Induktiosilmukkaa käytettäessä kuulokojeen käyttäjä valitsee kojeestaan T- tai MT-asennon.

Salien penkkirivien sijainnista ja silmukan reitistä johtuen induktiosilmukan säteilemän magneettikentän voimakkuus ja siten myös kuulokojeen tuottaman äänisignaalin laatu vaihtelee hieman eri puolella salia.

Tampere-talon Lipputoimistosta löytyvät istuinkartat, joiden avulla kuulokojeen käyttäjille voidaan valita paikat, joissa on mahdollisimman hyvät kuunteluolosuhteet. Lippuvarausta tehtäessä ja lippua ostettaessa kannattaakin mainita kuulokojeen käytöstä.

Suositeltavia paikkoja kuulokojeen käyttäjille ovat esim. Ison salin etupermannolla rivit A1-A15 poislukien rivi A12.

Tarvittaessa asennamme siirrettävän induktiosilmukan myös muihin tiloihimme.

Katso kuulokuvat tiloistamme.

Esteettömyyspalvelut selkokielisenä

Voit myös tutustua esteettömyyspalveluihin selkokielisenä.