Hyppää sisältöön
Home » Kävijöille » Muumimuseo

muumimuseo

Muumimuseoon saapuville on tarjolla kokonaisvaltainen muumielämys. Museon näyttely koostuu Tove Janssonin alkuperäisistä taideteoksista sekä Tove Janssonin ja Tuulikki Pietilän tekemistä kiehtovista pienoismalleista, ja kuvaa muumien mystistä maailmaa kauniisti ja yksityiskohtaisesti.

Kuva: Laura Vanzo, Visit Tampere

Muumimuseo, Visit Tampere, Laura Vanzo
Muumimuseo, Visit Tampere, Laura Vanzo
Laura Vanzo, Visit Tampere

Tervetuloa maailman ainoaan Muumimuseoon!

Muumimuseo on elämyksellinen taidemuseo, joka viehättää kaikenikäisiä muumien ja kuvataiteen ystäviä.

Tutustu muumien rakastettuihin tarinoihin Tove Janssonin alkuperäisten kuvitusten myötä, astu taikurin hattuun ja koe Muumilaakson taikuutta, tutki yksityiskohtaisia muumikuvaelmia ja näe kimaltelevan pyrstötähden kiitävän avaruudessa!

Uutta katsottavaa löytyy museon Observatoriosta eli vaihtuvien näyttelyiden tilasta.

Kuva: Laura Vanzo, Visit Tampere

Muumimuseo, Visit Tampere, Laura Vanzo

Muumielämys ryhmällesi

Muumimuseon näyttely koostuu Tove Janssonin alkuperäisistä taideteoksista sekä Tove Janssonin ja Tuulikki Pietilän tekemistä kiehtovista pienoismalleista. Muumimuseo kuvaa muumien mystistä maailmaa kauniisti ja yksityiskohtaisesti.

Tervetuloa tutustumaan maailman ainoaan Muumimuseoon ryhmäsi kanssa!

Kuva: Laura Vanzo, Visit Tampere

Tampere-talo Shop

Tampere-talo Shop: muumituotteita ja designia

Tampere-talo Shop palvelee niin Muumimuseon kävijöitä kuin muitakin Tampere-talon asiakkaita. Shopissa on jännittävä valikoima muumituotteita, muotoilua ja musiikkia.

Muumimuseon lukukirjasto

Tutustu muumitarinoihin Muumimuseon lukukirjastossa

Muumimuseon omasta lukukirjastosta löydät muumikirjoja yli 30 eri kielellä sekä Tove Janssonista kertovia teoksia. Kokoelmassa on aarteita monien vuosien varrelta ja uusintapainoksista tulee jatkossa aina kappaleet Muumimuseon lukukirjastoon.

Lukukirjasto sijaitsee Tampere-talon pääaulassa ja sinne voi poiketa milloin tahansa talon ollessa auki.

Ravintola Tuhto Tampere-talossa

Ravintola Tuhto

Tuhto on kaupunkilaisten ja Tampere-talon vierailijoiden ihastuttava kohtaamispaikka, joka palvelee niin lounas- kuin á la carte -ravintolanakin.

Voit pistäytyä kahville Muumimuseo-vierailun yhteydessä, nauttia päivittäin vaihtuvasta lounastarjonnasta tai istahtaa illallisen äärelle pidemmäksikin aikaa. Tuhto sopii erinomaisesti myös afterworkien kohtaamispaikaksi!