Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet
  • englanti
  • Suomi

W.A. Mozart: Taikahuilu

Mozartin Taikahuilu Tampereen Oopperassa 2022 – suursuosion saavuttaneen teoksen superparina Tuuli Takala ja Tuomas Katajala

Tampereen Oopperan kevään 2022 tuotantona hurmaa 1930-luvun Las Vegasiin sijoitettu W.A. Mozartin Taikahuilu, jota esitettiin Tampere-talossa ensimmäisen kerran 11 vuotta sitten loppuunmyydyille katsomoille. Oopperan ensi-ilta on 2.3.2022. Päätehtävissä loistavat sopraano Tuuli Takala Paminan roolissa ja tenori Tuomas Katajala Taminon roolissa. Papageonon roolin tulkitsee baritoni Arttu Kataja. Oopperan ohjaa vuoden 2011 tapaan Tuomas Parkkinen. Esityksiä on kaikkiaan kuusi.

Kolmikko on viimeksi tehnyt yhteistyötä Tampereen Oopperan kiitetyssä ja ylistetyssä Veljeni Vartija -oopperassa (2018). Teos kertoi vuoden 1918 tapahtumista. Pääparina nähtiin tuolloinkin Takala ja Katajala ja ohjaajana Parkkinen.

– Tuuli Takala ja Tuomas Katajala ovat sukupolvensa lahjakkaimpia laulajia, suomalaisia maailmantähtiä. Viimeksi teimme verevää draamaa sisällissodasta, nyt vuorossa on monta astetta iloisempi teos, sanoo Tuomas Parkkinen.

Parkkiselle Taikahuilun erityisyys syntyy loputtomasta lapsenomaisesta kekseliäisyydestä, henkilöhahmojen ja tapahtumien runsaudesta, taianomaisesta fantasiasta ja Mozartin nerokkaasta musiikista. Taikahuilun vuoden 2022 ohjauksessa on mukana myös yllätyksiä.

– Olemme päivittäneet teosta. Myös uudet solistit tuovat ohjaukseen tuoretta rytmiä ja vauhtia. Jo vuonna 2011 näyttämöllä nähtiin kimalletta, show-elementtejä ja hämmästyttäviä taikatemppuja, Parkkinen sanoo.

Tampere Filharmoniaa johtaa kapellimestari Risto Joost, joka johtaa ensimmäisen oopperateoksensa Tampereella. Tampereen Oopperan kuoron valmennuksesta vastaa Heikki Liimola. Lisäksi tuotantoon etsitään laulavia nuoria esiintyjiä teoksen lapsitehtäviin. Haku käynnistyy ensi syksynä.

– Kaikki rakastavat Taikahuilua. Sen magiikkaa ja huumoria. Se on sopiva teos ensikertalaiselle eikä konkarikaan kyllästy siihen koskaan, Parkkinen kertoo.

Vuoden 2011 Taikahuilu on yksi Tampereen oopperan menestyneimmistä tuotannoista

– Tämä Taikahuilu on jäänyt monelle yleisöstämme mieleen yhtenä Tampereen Oopperan lähihistorian värikkäimpänä ja vahvimpana tuotantona. Meille on tärkeää, että saamme tarjota korona-ajasta kärsineelle ja kulttuurin pariin kaivanneelle yleisölle superteoksen, jossa yhdistyvät sadun taika, huippusolistit ja upea taiteellinen dream team, kertoo Tampereen Oopperan vastaava tuottaja Suvi Leinonen.

Teoksen lavastuksen Kati Lukan suunnitelmien pohjalta uusii Tinde Lappalainen. Pukusuunnittelu on Tarja Simonen ja sen uudelleen kokoaa Elina Vättö. Teoksen valosuunnittelusta vastaa valosuunnittelija Ville Syrjä. Tampere Filharmoniaa johtaa kapellimestari Risto Joost, joka johtaa ensimmäisen teoksensa Tampereen Oopperassa.

Taikahuilun koko roolitus julkaistaan myöhemmin tänä vuonna.

Kuva: Saara Salmi

Esitykset Tampere-talossa:
Ke 2.3.2022 klo 18.30, ensi-ilta
Pe 4.3.2022 klo 18.30
La 5.3.2022 klo 15
Ke 9.3.2022 klo 18.30
Pe 11.3.2022 klo 18.30
La 12.3.2022 klo 15

Oopperan esityskieli on suomi, teos tekstitetään suomeksi ja englanniksi.

Liput

Liput 105/90/69 €,
eläkeläiset 97/85/64 €,
lapset (12v. asti) 68/58/45 €,
opiskelijat 84/72/55 €

Osta liput Tampere-talon lipunmyynnistä tai Lippu.fistä!

Varaa liput ryhmällesi

ryhmamyynti@tampere-talo.fi tai puh. 03 243 4501 (ma-pe klo 10-16)

Oopperabuffet 39 €

Kruunaa oopperaelämyksesi ja tilaa herkullinen Oopperabuffet ensi-iltaan ja lauantainäytöksiin konserttilippujen yhteyteen. Buffet katettuna kaksi tuntia ennen esityksen alkua. Buffet-liput ostettavissa normaalisti lipunmyynnistä sekä Lippupisteen verkossa että lipunmyyntipisteiltä. Menu julkaistaan myöhemmin.

Täydennä elämyksesi majoittumalla saman katon alla

Tampere-talon yhteydessä oleva Courtyard Tampere City -hotelli mahdollistaa täydellisen konserttielämyksen. Kun varaat vierailusi yhteyteen kauttamme majoituksen, saat sen kumppanihintaan. Hinta sisältää aamiaisen ja wifin. Tervetuloa viihtymään!

Varaa hotellihuone tästä!