Mozartin Taikahuilu Tampereen Oopperassa 2022!
Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet
  • englanti
  • Suomi

W.A. Mozart: Taikahuilu

Tampereen Oopperan kevään 2022 tuotantona hurmaa 1930-luvun Las Vegasiin sijoitettu W.A. Mozartin Taikahuilu. Oopperan ensi-ilta Tampere-talossa on 2.3.2022. Esityksiä on kaikkiaan kuusi.

Esitykset Tampere-talossa

Ke 2.3.2022 klo 18.30, ensi-ilta
Pe 4.3.2022 klo 18.30
La 5.3.2022 klo 15
Ke 9.3.2022 klo 18.30
Pe 11.3.2022 klo 18.30
La 12.3.2022 klo 15

Oopperan esityskieli on suomi. Teos myös tekstitetään suomeksi. Suositusikä on 5 vuotta.

Esitys kestää n. 3 tuntia ja sisältää yhden väliajan.

Liput

Perusliput 105/90/69 €
Eläkeläiset 97/85/64 €
Opiskelijat 84/72/55 €
Lapset (13 v. asti) 68/58/45 €

Osta liput ja palvelut

Rooleissa

Pamina – Tuuli Takala
Tamino – Tuomas Katajala
Papageno – Arttu Kataja
Papagena – Päivi Pylvänäinen
Sarastro – Nicholas Söderlund
Yön kuningatar – Suvi Väyrynen
Kaitsijapappi – Ville Rusanen
Monostatos – Jaakko Kortekangas
1. nainen – Silja Aalto
2. nainen – Irina Nuutinen
3. nainen – Maiju Vaahtoluoto
1. pappi – Esko Roine
2. pappi – Heikki Kinnunen
1. haarniskoitu – Johan Krogius
2. haarniskoitu – Tuukka Haapaniemi
Taikuri – Marko Akkanen

Varahenkilöinä seuraaviin tehtäviin:
Pamina –  Johanna Lehesvuori
Tamino – Johan Krogius
Yön kuningatar – Kaisa Ranta
1. haarniskoitu – Risto Piirainen
Monostatos – Joonas Orrain
Kaitsijapappi – Niklas Spångberg

Kolmen pojan roolin laulavat:
1. poika: Iiris Erkkilä, Rosanna Oksala, Hertta Pitkänen
2. poika: Markus Cook, Daniel Kärkkäinen, Vuokko Leinonen
3. poika: Kerttu Kuoppala, Kanerva Kuula, Reima Niemelä

Papagenon ja Papagenan lapset:
Minerva Hautakangas, Vilja Rissanen,
Armas Yli-Hemminki
ja Valma Yli-Hemminki

Mozartin Taikahuilu Tampereen Oopperassa 2022 – suursuosion saavuttaneen teoksen superparina Tuuli Takala ja Tuomas Katajala

Moni oopperanystävä muistaa, kuinka Tuomas Parkkisen ohjaamaa Taikahuilua esitettiin Tampere-talossa keväällä 2011 loppuunmyydyille katsomoille. Taikahuilu onkin yksi Tampereen Oopperan kaikkien aikojen menestyneimmistä tuotannoista.

W.A. Mozartin suosikkiteos palaa Parkkisen johdolla Ison salin näyttämölle uudella roolituksella ja päivitettynä versiona, jossa Taikahuilun tarunomaiset tapahtumat on sijoitettu 1930-luvun värikkääseen ja villiin Las Vegasiin. Oopperan esityskieli on suomi.

Parkkiselle Taikahuilun erityisyys syntyy loputtomasta lapsenomaisesta kekseliäisyydestä, henkilöhahmojen ja tapahtumien runsaudesta, taianomaisesta fantasiasta ja Mozartin nerokkaasta musiikista. Taikahuilun vuoden 2022 ohjauksessa on mukana myös yllätyksiä.

– Olemme päivittäneet teosta. Myös uudet solistit tuovat ohjaukseen tuoretta rytmiä ja vauhtia. Jo vuonna 2011 näyttämöllä nähtiin kimalletta, show-elementtejä ja hämmästyttäviä taikatemppuja. Kaikki rakastavat Taikahuilua. Sen magiikkaa ja huumoria. Se on sopiva teos ensikertalaiselle eikä konkarikaan kyllästy siihen koskaan, Parkkinen kertoo.

– Tämä Taikahuilu on jäänyt monelle yleisöstämme mieleen yhtenä Tampereen Oopperan lähihistorian värikkäimpänä ja vahvimpana tuotantona. Meille on tärkeää, että saamme tarjota korona-ajasta kärsineelle ja kulttuurin pariin kaivanneelle yleisölle superteoksen, jossa yhdistyvät sadun taika, huippusolistit ja upea taiteellinen dream team, kertoo Tampereen Oopperan vastaava tuottaja Suvi Leinonen.

Maailmantähtiä, näyttelijälegendoja ja nuoria kykyjä

Taikahuilun päärooleissa laulavat maailman suurimpia oopperalavoja valloittaneet sopraano Tuuli Takala (Pamina) ja tenori Tuomas Katajala (Tamino). Tämän yhden oopperahistorian tunnetuimman nuorenparin koomisena opera buffa -vastavoimana laulavat baritoni Arttu Kataja linnustaja Papagenon roolissa ja sopraano Päivi Pylvänäinen edellisen mielitietyn, Papagenan roolissa.

Myös oopperan muissa rooleissa kuullaan kansainvälistä menestystä niittäneitä suomalaislaulajia. Tampereen Oopperassa viime vuosina hurmannut sopraano Suvi Väyrynen heläyttää ilmoille Yön kuningattaren aarian tutut sävelet, ja basso Nicholas Söderlund tulkitsee Sarastron vaikuttavan roolin.

Mukana ovat myös baritonit Ville Rusanen (Kaitsijapappi) ja Jaakko Kortekangas (Monostatos), tenori Johan Krogius (1. haarniskoitu), basso Tuukka Haapaniemi (2. haarniskoitu) sekä kolmen naisen rooleissa sopraano Silja Aalto ja mezzosopraanot Irina Nuutinen ja Maiju Vaahtoluoto.

Vuoden 2011 Taikahuilu-tuotannosta tähän päivitettyyn tuotantoon palaavat puherooleissa yleisön rakastamat ”kaksi pappia” eli näyttelijälegendat Esko Roine ja Heikki Kinnunen. Seuraavan polven nousevia nuoria kykyjä edustavat kolmen pojan lapsirooleissa vuorottelevat Markus CookIiris ErkkiläKerttu KuoppalaKanerva KuulaDaniel KärkkäinenVuokko LeinonenReima NiemeläRosanna Oksala ja Hertta Pitkänen. Lavalla kuullaan samanaikaisesti kuutta nuorta eli kahta laulajaa kussakin stemmassa.

Oopperan musiikillisesta johdosta vastaa kapellimestari Risto Joost, jolle Taikahuilu on ensimmäinen teos Tampereen Oopperassa. Oopperaorkesterina toimii Tampere Filharmonia. Tampereen Oopperan kuoron valmennuksesta vastaa tuttuun tapaan Heikki Liimola ja nuorten laulajien harjoittamisesta Jouni Rissanen.

Vuoden 2011 tuotannosta tuttu Ville Syrjä palaa teoksen valosuunnittelijaksi. Tinde Lappalainen uusii teoksen lavastuksen Kati Lukan suunnitelmien pohjalta. Pukusuunnittelu on Tarja Simosen käsialaa, ja sen kokoaa uudelleen Elina Vättö.

Kuva: Saara Salmi

Varaa liput ryhmällesi

ryhmamyynti@tampere-talo.fi tai puh. 03 243 4501 (ma–pe klo 10–16)

Taikahuilu-buffet 39 €/kpl

Kruunaa oopperaelämyksesi ja tilaa herkullinen Oopperabuffet ensi-iltaan keskiviikkona 2. maaliskuuta ja lauantainäytöksiin 5. ja 12. maaliskuuta konserttilippujen yhteyteen. Buffet on tarjolla Ravintola Duurissa (3. krs) kaksi tuntia ennen esityksen alkua. Buffet-liput ovat ostettavissa tuttuun tapaan Tampere-talon lipunmyynnistä sekä Lippupisteen verkossa että lipunmyyntipisteiltä.

Yön kuningatar

Marinoituja katkarapuja ja fenkolia M, G
Lime-inkiväärilohta ja avokadomajoneesia M, G

Papageno

Kanacaesarsalaattia M
Paahtopaistia, piparjuurta ja cocktailkurkkuja L, G
Nyhtöporsasta ja lämmintä papusalaattia M, G

Sarastro

Mozzarella-kirsikkatomaatti-cashewpähkinäsalaattia L, G
Rapeaa vehnäleipää M ja yrttivoita L

Pamina & Tamino

Suolakinuski-suklaabrownie L
Kahvi, tee

M (maidoton), L (laktoositon), G (gluteeniton)

Ruokailun lisätiedot:
Tiina Rintamäki-Lehtinen
tiina.rintamaki@tampere-talo.fi

Täydennä elämyksesi majoittumalla saman katon alla

Tampere-talon yhteydessä oleva Courtyard Tampere City -hotelli mahdollistaa täydellisen konserttielämyksen. Kun varaat vierailusi yhteyteen kauttamme majoituksen, saat sen kumppanihintaan. Hinta sisältää aamiaisen ja wifin. Tervetuloa viihtymään!

Varaa hotellihuone