Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet
  • englanti
  • Suomi

la 4.12.2021 klo 12:00

Lumiukko

Lisää kalenteriin Osta liput Istumapaikkakartta

Tampere-talo, Iso sali - Yliopistonkatu 55, 33100
Tampere, Finland

Katso Tampere-talon ajankohtaiset turvallisuustiedot täältä.

Konsertti siirretty tähän ajankohtaan alkuperäinen ajankohta oli 4.12.2020 klo 17 ja 18.30. Ostetut liput käyvät sellaisenaan uuteen ajankohtaan, lue lisätietoa täältä.

Rakastettu animaatioelokuva Lumiukko (The Snowman, 1982) kertoo pienen James-pojan ja Lumiukon yhdessä kokeman jouluisen seikkailun. Livemusiikista vastaa Tampereen akateeminen sinfoniaorkesteri TASO johtajanaan Kimmo Tullila. Tunnusmelodian ”Walking in the Air” laulaa poikasopraano Markus Cook Pirkanpojista. Laulun valmennus Jouni Rissanen.

Klassikko animaatioelokuva Lumiukko (The Snowman, 1982) on jo yli kolmen vuosikymmenen ajan aloittanut monien lasten joulunvieton. Pienen James-pojan ja Lumiukon jouluyön seikkailuista kertova animaatio perustuu Raymond Briggsin samannimiseen kuvakirjaan ja sen alkuperäiseen kuvitukseen. Animaation taianomaista tunnelmaa luovan musiikin on säveltänyt pianistina ja kapellimestarinakin tunnettu Howard Blake. Lumiukko-animaation musiikki on hänen tunnetuin teoksensa ja sen koskettavaa tunnusmelodiaa ”Walking in the Air” ovat esittäneet useat artistit erilaisina sovituksina.

Suositusikäraja yli 3 v.
Konsertin kesto n. 30 min, ei väliaikaa.

© Snowman Enterprises Limited “The Snowman” by Raymond Briggs is published by Puffin.

Konserttiliput myydään numeroimattomina.
Muutokset mahdollisia.

Tuotanto Tampere-talo

Tietoa konserttiin saapuville

Pyydämme konserttiin saapuvia huomioimaan, että Tampere-talossa on lauantaina 4.12.2021 samanaikaisesti käynnissä suurtapahtuma Tampereen Kirjamessut – Kirjafestarit.

Lisäksi Nokia Arenalla pelataan viikonloppuna ensimmäisiä jääkiekkopelejä, joten Tampereen keskusta-alue on tavallista ruuhkaisempi. Suosittelemme lämpimästi julkisilla kulkuneuvoilla liikkumista. Lue lisää Tampereen kaupungin tiedotteesta täällä.

Tampere-talossa on toistaiseksi käytössä koronapassi. Tarkastamme koronapassit kaikilta 16 vuotta täyttäneiltä. Otathan koronapassin esille jo jonottaessasi tarkistuspisteeseen. Lue lisää koronapassista täällä.

Tampere-talon pääsisäänkäynti saattaa ruuhkautua, joten saavuthan konserttiin hyvissä ajoin ennen tapahtuman alkua, että ehdimme varmistamaan yleisön turvallisen ohjauksen saliin. Voit poikkeuksellisesti ottaa saliin mukaan ulkovaatteet välttääksesi naulakko- ja aulatilojen ruuhkautumisen.

Tampere-talossa on edelleen voimassa maskisuositus. Tervetuloa vierailulle turvallisin mielin.

***
KÄSIOHJELMATEKSTI:

Lumiukko
Animaatioelokuva Lumiukko (The Snowman, 1982) on jo yli kolmen vuosikymmenen ajan aloittanut lasten joulunvieton. Pienen James-pojan ja Lumiukon yöllisestä seikkailusta kertova animaatio perustuu Raymond Briggsin vuonna 1978 julkaisemaan samannimiseen kuvakirjaan ja sen alkuperäiseen kuvitukseen. Lumiukko-kuvakirjasta onkin tullut yksi maailman suosituimmista lastenkirjoista, jota on käännetty 21 kielelle. Lumiukkoa rakastetaan ympäri maailmaa – myös maissa, joissa lunta ei ole koskaan satanut.

Kirjoittajana ja kuvittajana tunnettu Raymond Briggs (s. 1934) on sanonut Lumiukosta seuraavaa: “Luulen, että se syntyi alun perin siitä, kun näin vanhan mustavalkoisen sarjakuvan kesken sodanaikaisen evakuointini. Muistan hämärästi kahden lumiukon heräävän henkiin ja yhden heistä kiipeävän ikkunalaudan yli taloon. Mistä idea lentämisestä tuli, sitä en muista, mutta idea tuntui täysin luonnolliselta. Ehkä se johtuu siitä, että lumi leijuu kevyesti alas taivaalta, joten tuntui yhtälailla järkevältä, että lumiukko voi kevyesti leijua.” Idea perustui yksinkertaiseen lähtökohtaan: “Oletetaan, että jokin kuvitteellinen – lumiukko tai mörkö – onkin täysin todellinen, ja juttu jatkuu sitten loogisesti. Jos lumiukko heräisi henkiin ja hänet kutsuttaisiin taloon sisälle, hän näkisi ensimmäistä kertaa sähkövalon, television ja pesunesteen. Hän oppisi välttämään tulta ja lämpöpattereita, mutta rakastaisi jääkaappia ja pakastinta. Se on vain tervettä järkeä ja siinä kaikki.”

Vuonna 1982 Raymond Briggsin Lumiukosta luotiin 26 minuutin animaatioelokuva, joka esitettiin ensimmäisen kerran Iso-Britanniassa 26. joulukuuta. Kirjalle uskollisesti elokuva kertoo Lumiukon tarinan ilman vuorosanoja, lukuunottamatta klassikoksi muodostunutta Walking in the Air – kappaletta. Animaation taianomaista tunnelmaa luovan musiikin on säveltänyt kokonaisuudessaan säveltäjänä, pianistina ja kapellimestarinakin tunnettu Howard Blake, jonka laajaan yli 700 teoksen tuotantoon mahtuu niin elokuvamusiikkia kuin orkesteri- ja näyttämömusiikkiakin. Lumiukko-animaation musiikki on Blaken tunnetuin teos, jonka koskettavaa tunnusmelodiaa Walking in the Air ovat esittäneet useat artistit erilaisina sovituksina ympäri maailmaa. Tässä konsertissa laulun tulkitsee sopraano Markus Cook.

Tampereen akateeminen sinfoniaorkesteri TASO
TASO on aktiivisten musiikinharrastajien ylläpitämä sinfoniaorkesteri. TASOn juuret ovat Tampereen yliopiston jousiorkesterissa, josta se laajeni sinfoniaorkesteriksi vuonna 2003. TASO onkin tullut tutuksi myös Tampereen yliopiston edustusorkesterina. TASOn taiteellisena johtajana on toiminut sen perustamisesta lähtien diplomikapellimestari Kimmo Tullila. Monipuolisen ja heittäytymiskykyisen kapellimestarinsa johdolla TASO on menestyksekkäästi esittänyt niin orkesterikirjallisuuden suurteoksia kuin uudempaa sinfoniaorkesterille sävellettyä sekä sovitettua musiikkia. TASO tekee aktiivisesti yhteistyötä pirkanmaalaisten kultuuritoimijoiden sekä suomalaisen musiikkimaailman kärkinimien kanssa aina solistiuraa luoneista taiteilijoista tulevaisuuden lupauksiin. Tavoitteellisella toiminnallaan ja taiteellisesti korkeatasoisilla toteutuksillaan TASO on noussut vuosien varrella merkittäväksi musiikkielämän vaikuttajaksi kotikaupungissaan Tampereella.

I-VIULU
Mikko Kivistö, konserttimestari
Riitta Savilahti, 2.konserttimestari
Emmi Anttola
Annamaija Koskinen
Matti Kurikka
Tana Lehmuskoski
Outi Palomäki
Henriikka Pesu

II-VIULU
Miikka Vilermo, äj
John Cozens, väj
Helena Kiilavuori
Hilja Lappalainen
Pauliina Leskelä
Joanna Mäcklin
Milla Rauma

ALTTOVIULU
Soile Nymark, äj
Laura Airaksinen, väj
Henna Kainulainen
Juha Palmroos
Marjukka Pitkänen

SELLO
Jan Varpanen, äj
Jenni Haaranen, väj
Tommi Nikkilä
Noora Tienaho

KONTRABASSO
Laura Puistovirta, äj
Kari Laine, väj
Matti Luotamo

HUILU
Sanna-Mari Holma, äj
Saara Väänänen

OBOE
Karita Boström, äj

KLARINETTI
Manuel Segarra-Abad, äj
Riina Hietikko (myös bassoklarinetti)

FAGOTTI
Kauko Tanskanen, äj

TRUMPETTI
Leo-Pekka Lyytikäinen, äj

KÄYRÄTORVI
Piia Tienhaara, äj
Minna Viljasaari

LYÖMÄSOITTIMET
Carol Chen, äj
Kalevi Reentie

HARPPU
Kirsti Vartiainen, äj

PIANO & CELESTA
Eerika Näsänen, äj

 


Kimmo Tullila,
kapellimestari
Seinäjoelta lähtöisin oleva viulisti-kapellimestari Kimmo Tullila opiskeli Sibelius-Akatemiassa viulunsoittoa ja orkesterinjohtoa. Viuludiplomin hän teki v.1998 Igor Bezrodnyin johdolla ja jatkoi opintojaan kapellimestariluokalla opettajinaan mm. Leif Segerstam, Atso Almila ja Jorma Panula. Kapellimestaridiplomin hän suoritti syksyllä 2009. Tullila on vieraillut johtamassa lukuisia suomalaisia sinfoniaorkestereita. Hän on johtanut myös oopperaa, operettia ja musikaalia (Pohjalaisia, Ryöstö Seraljista, Kreivitär Mariza, Sound of music). Tullila työskentelee Tampere Filharmonian II-viulun äänenjohtajana ja on Tampereen akateemisen sinfoniaorkesterin TASOn taiteellinen johtaja.

 


Markus Cook, laulusolisti
Markus Cook aloitti laulutaipaleensa 8-vuotiaana Gondwana Sydney Children’s Choir -kuorossa. Hän on esiintynyt Australian paikallisten virolaisten festivaaleilla solistina ja pienten ja hieman isompienkin kuorojen mukana jo pienestä pitäen. Suomeen muutettuaan Markus liittyi Pirkanpoikiin ja laulaa nyt toista vuotta kuoron riveissä. Hänen äänialansa on sopraano, mutta Markus nauttii myös altto-osista. Markus opiskelee musiikkiluokalla ja soittaa toisena musiikkiharrastuksenaan trumpettia Pirkanmaan musiikkiopistossa.

 

 

Liput 15 €
Opiskelijat ja lapset (alle 16v.) 10 €
Perhelippu (sis. 2 aik. + 2 lasta) 40 €

Lisää Tampere-talossa