Hyppää sisältöön

Dinosaurukset-näyttelyllä jo 10 000 kävijää – ”Ennätykset paukkuvat”

Tampere-talon Dinosaurukset-kesänäyttely on osoittautunut suosituksi perhelomakohteeksi. Heinäkuun alussa avautuneen näyttelyn on nähnyt ensimmäisen viiden aukiolopäivän aikana jo 10 000 kävijää. Tampere-talo ottaa käyttöön uuden tuntikohtaisen lipun, jolla vierailijat voivat varata tarkan vierailuaikansa ennakkoon. Uusi lipputuote pyrkii torjumaan mahdollisia ruuhkahuippuja.

Tampere-talossa on kesällä mahdollista tutustua Dinosaurukset-näyttelyyn, joka avautui yleisölle lauantaina 1. heinäkuuta. Torstain 6. heinäkuuta jälkeen näyttelyssä on käynyt jo 10 000 kävijää. Etenkin lapsivierailijoille suunnattu näyttely sisältää parikymmentä liikkuvaa ja ääntelevää dinosaurushahmoa, toiminnallisia puuhapaikkoja sekä VR-laseja, joilla pääsee kurkistamaan hirmuliskojen elämään.

Italiassa valmistetun näyttelyn takana on eurooppalainen World Touring Exhibitions, jonka Tähtien sota -keräilyesineitä sisältävä Unofficial Galaxies -näyttely toi Tampere-taloon ennätykselliset 30 000 vierailijaa kesällä 2022. Unofficial Galaxies oli avoinna neljä viikkoa, kun Dinosaurukset vastaanottaa vierailijoita kuuden viikon ajan sunnuntaihin 13. elokuuta asti.

”Dinosaurukset kiinnostavat sukupolvesta toiseen ja kutkuttavat etenkin lasten mielikuvitusta. On ollut ihana seurata pienten vieraidemme tunnetiloja jännityksen kiljahduksesta ihastuneisiin huokauksiin. Suosittelen näyttelyä erityisesti perheille, joissa on päiväkoti- ja alakouluikäisiä lapsia. Osasimme arvata, että näyttelystä tulee suosittu, mutta nyt uskallan veikata, että viime kesän ennätykset paukkuvat”, Tampere-talon liiketoimintajohtaja Tanja Järvensivu kertoo.

Uusi lipputuote parantaa ennakointia

Näyttelyn ensimmäiselle viikolle on osunut myös ruuhkahuippuja. Tiistaina 4. heinäkuuta kävijöitä tuli sateisen päivän innoittamana yhtä aikaa sisään niin paljon, että näyttelyn lipunmyynti jouduttiin keskeyttämään muutamaksi tunniksi. Turvallisuussyistä Sorsapuistosalin näyttelytilaan päästetään kerrallaan sisään korkeintaan 500 ihmistä.

Tampere-talossa otetaan jo tulevalle viikonlopulle käyttöön uusi tuntikohtainen lipputuote, joka pyrkii torjumaan mahdollisia tulevia ruuhkatilanteita ja parantamaan vierailukokemusta entisestään. Lippu on ostettavissa tarkalle tunnille, jolloin haluaa näyttelyssä vierailla. Ennen lippu-uudistusta asiakkaat saattoivat valita päiväkohtaisen tai avoimen päivän lipun välillä. Kaikki jo ennakkoon myydyt liput ovat voimassa ja käytettävissä sellaisenaan.

”Ihmiset ovat ostaneet erinomaisesti lippunsa ennakkoon verkosta ja suoraan tietylle vierailupäivälle. Alkuviikon haasteena meillä oli se, että suurin osa väestä saapui meille aamupäivästä samalla kellonlyömällä, jolloin näyttely ruuhkautui. Uusi lippu mahdollistaa sen, että asiakkaat pystyvät valitsemaan tarkan vierailuhetkensä tunnin tarkkuudella ja me pystymme ennakoimaan kävijöiden tasaisempaa jakautumista vierailupäivälle”, Järvensivu sanoo.

”Näyttelyyn voi edelleen ostaa lippuja myös paikan päältä Tampere-talon palvelevasta lipunmyynnistä. Teemme parhaamme, että kaikki halukkaat pääsevät katsomaan dinosauruksia. Uudella tuntikohtaisella lipulla vain varmistaa sisäänpääsyn juuri tietylle hetkelle”, Järvensivu jatkaa.

Dinosaurukset-näyttelyn ohella Tampere-talon kävijöitä palvelevat kesällä maailman ainoa Muumimuseo sekä ravintola Tuhto. Pohjoismaiden suurin konsertti- ja kongressikeskus on heinäkuussa avoinna myös kansainvälisille kongressivieraille. IPA World Congress tuo yhteen fotodynaamisen terapian ammattilaiset 10.–15. heinäkuuta ja DKG International Conference avainasemassa olevat naiskasvattajat 26.–29. heinäkuuta.

Dinosaurukset-näyttely on esillä Tampere-talon Sorsapuistosalissa 1.7.–13.8.2023. Näyttely on avoinna tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 9–17, torstaisin klo 9–19, perjantaisin klo 9–17 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10–17. Maanantaisin näyttely on suljettu. Liput ovat myynnissä Tampere-talon ja Lippu.fin lipunmyyntikanavissa.