Hyppää sisältöön

Kenen musiikkialan nimen haluaisit nähdä Tähtikadun laatassa?

Suomen ensimmäinen kansainvälinen musiikin Tähtikatu avattiin Tampereella syksyllä 2019. Vuosittain kadulle lisätään uusia tähtiä, joiden nimet päätetään yleisöltä saatujen ehdotusten pohjalta. Tällä hetkellä Tähtikadulla on ikuistettuna 22 musiikkialan suuren tähden nimeä. Nyt on jälleen aika ehdottaa vuoden 2022 tähtien saajia.

Toivoisitko näkeväsi Tähtikadun laatassa oman suosikkisäveltäjäsi tai -esiintyjäsi nimen? Nyt on mahdollisuus vaikuttaa asiaan.  Yleisö voi ehdottaa keitä tahansa alalla vaikuttavia tai vaikuttaneita henkilöitä tai tahoja: artisteja, yhtyeitä, musiikintekijöitä, sanoittajia, säveltäjiä ja musiikintuottajia sekä organisaatioiden tai instituutioiden edustajia. Tähtilaattaan ikuistettavaa nimeä voi ehdottaa verkkolomakkeella 19.5.2022 asti.

Tampereen Tähtikatu sijaitsee Tampere-talolta Tullin alueelle kulkevalla Åkerlundinkadulla. Aikaisempina vuosina omat tähtensä kadulle ovat saaneet Jean Sibelius, Kaija Saariaho, Juice Leskinen, Popeda, Cheek, Katri Helena, Epe Helenius, Tapio Korjus, Eppu Normaali, Nightwish, Karita Mattila, Ismo Alanko, Paula Koivuniemi, Mikko Alatalo, Yö, Värttinä, Kaija Koo ja Esa-Pekka Salonen.

Yleisöltä tulleiden ehdotusten pohjalta Music x Media -tapahtuman hallitus tekee esitykset tähtiin ikuistettavista henkilöistä perusteluineen. Raati koostuu musiikkialan kokeneista ammattilaisista. Lopullisen päätöksen yleisötähdistä tekee Tampereen kaupungin sivistys- ja kulttuurilautakunta. Tänä vuonna katuun ikuistetaan 3-5 yleisötähden nimeä.

Tähtikatu juhlistaa ja kunnioittaa kotimaisen ja kansainvälisen musiikkialan keskeisiä toimijoita Manserockin synnyinsijoilla Tampereella. Tampereen kaupungin sivistyspalveluiden johtaja Lauri Savisaari toivoo, että yleisöltä saadaan jälleen runsaasti hyviä ehdotuksia uusiksi tähtien saajiksi.

– Toivottavasti saamme paljon ehdotuksia, jotta Tähtikadulle tulevat tähdet edustaisivat mahdollisimman laajasti ja monipuolisesti eri musiikkigenrejä. Näin myös välitämme viestiä siitä, että Tampere on monipuolinen ja tasa-arvoinen musiikkikaupunki. Tähtikatu on hieno kunnianosoitus suomalaisen musiikkialan tekijöille ja vaikuttajille, Savisaari toteaa.

Viime vuonna yleisöltä saatiin tuhansia ehdotuksia tähtilaattoihin ikuistettavista nimistä. Yleisöehdotusten pohjalta valittujen nimien lisäksi tähtilaattaan saa nimensä se musiikkialan ammattilainen, jolle kyseisenä vuonna myönnetään Tampere Music Award -tunnustus Music x Media -tapahtumassa.

Tähtikatu on toteutettu Tampereen kaupungin, Tampere-talon ja luovien alojen ammattilaistapahtuma Music x Median yhteistyönä. Yhteistyökumppanina toimii Bauer Media Oy.

Vuoden 2022 tähtien saajat julkistetaan perjantaina 23.9.2022.

Ehdotuksia tähtilaattoihin ikuistettavista nimistä voi jättää verkkolomakkeella 19.5.2022.

Jätä ehdotuksesi: 
https://www.tampere.fi/tampereen-kaupunki/ajankohtaista/tiedotteet/2022/05/02052022_1.html