Hyppää sisältöön

Latvian Kansallisbaletin Romeo ja Julia tuo ajattoman tragedian marraskuussa Tampere-taloon

Kansainväliset balettivierailut jatkuvat Tampere-talossa marraskuussa. Latvian Kansallisbaletti ja Tampere Filharmonia esittävät Sergei Prokofjevin Romeo ja Julia -baletin perjantaina 11. ja lauantaina 12. marraskuuta Tampere-talossa yhteensä kolme kertaa. Orkesteria johtaa Latvian Kansallisoopperan ja -baletin ylikapellimestari Mārtiņš Ozoliņš. Liput ovat nyt myynnissä.

Latvian Kansallisbaletti tuo Tampere-taloon Sergei Prokofjevin rakastetun Romeo ja Julia -baletin marraskuussa 2022. Kuva Andris Tone

Tampere-talo kutsuu baletinystävät William Shakespearen tragediaan, jossa Romeo ja Julia rakastuvat kohtalokkaasti kahden julmaa valtapeliä pelaavan suvun ristitulessa. Shakespearen kuolemattoman tarinan teemoista syntynyt Sergei Prokofjevin baletti on epäilemättä yksi vuosisadan suosituimpia tragedioita.

Kroatialaisen koreografi Valentina Turcun konsepti tarjoaa näkemyksen rohkeasta, aistillisesta ja brutaalista aikakaudesta, jolloin elämän ja kuoleman asiat ratkottiin usein intohimoisesti. Tuotannon visualisoinnissa käytetyt renessanssin maalaustaiteen ja arkkitehtuurin elementit ovat tuttuja myös tämän päivän romantikoille.

“Minua kiehtoo Romeon ja Julian tarinan voima, sen ajattomuus ja yksinkertaisuus. Toisaalta kohtaamme tarinassa äärimmäisen rakkauden ja pelottomuuden sen edessä, että haluaa kuolla toisen tai ihanteidensa puolesta. Ja toisaalta taas näemme kunnianhimon, raa’an julmuuden, vihan ja niiden seuraukset”, koreografi Turcu kertoo. 

“Pitkäkestoinen yhteistyö Latvian Kansallisoopperan ja -baletin kanssa on edesauttanut vierailuvetoisen balettitradition rakentamista Tampereelle. Nyt esitettävä tuotanto nähdään Tampereella ensimmäistä kertaa. Alunperin tuotanto oli ohjelmistossa vuonna 2020, kunnes korona muutti suunnitelmat”, kertoo Tampere-talon ohjelmapäällikkö Suvi Leinonen.

Tampere-talon Isoon saliin marraskuussa saapuva baletti nähtiin maailman ensi-illassa Slovenian Kansallisteatteri Mariborissa vuonna 2012. Latvian Kansallisbaletin ensi-ilta oli vuonna 2014.

Tampere-talossa musiikin tulkitsee Tampere Filharmonia, jota johtaa Latvian Kansallisoopperan ja -baletin ylikapellimestari Mārtiņš Ozoliņš.

Baletin liput ovat myynnissä Tampere-talon lipunmyynnissä ja Lippu.fi-myyntikanavissa.

Prokofjev: Romeo ja Julia

Tampere-talo, Iso sali

Esitykset

Pe 11.11.2022 klo 19

La 12.11.2022 klo 13

La 12.11.2022 klo 18

Musiikki Sergei Prokofjev

Perustuu William Shakespearen tragediaan

Kapellimestari Mārtiņš Ozoliņš

Konsepti Valentina Turcu

Koreografia Valentina Turcu, Leo Mujic

Lavastus Marko Japelj

Pukusuunnittelu Leo Kulaš

Valosuunnittelu Pascal Merat

Solistit ja tanssiryhmä Latvian Kansallisbaletti

Musiikin toteutus Tampere Filharmonia


Lisätiedot

Suvi Leinonen

Ohjelmapäällikkö

Tampere-talo Oy

Puh. +358 3 243 4031

suvi.leinonen@tampere-talo.fi


Haastattelupyynnöt ja pressiliput

Elsa Vähänen

Viestintäasiantuntija

Tampere-talo Oy

Puh. +358 40 5512 739

elsa.vahanen@tampere-talo.fi