Luomu SM 2024 -kilpailun voitto Tampere-talolle
Tampere-talon ravintolat saavuttivat merkittävän tunnustuksen voittamalla yksityisten ruokapalvelujen sarjan Luomu SM 2024 -kilpailussa. Luomu SM -kilpailu palkitsee ammattikeittiöt, jotka ovat edistäneet luonnonmukaisten raaka-aineiden käyttöä sekä vastuullista ja ympäristöystävällistä toimintaa.

“Tunnustus on meille merkittävä, sillä se korostaa pitkäjänteistä työtä vastuullisuuden ja luomutuotteiden käytön edistämiseksi,” kertoo keittiötoimenjohtaja Mika Sirkiä. “Kehitämme jatkuvasti yhteistyötä tavarantoimittajiemme kanssa löytääksemme uusia luomutuotteita ja kehittääksemme valikoimaamme.”
Luomu SM -kilpailussa arvioidaan erityisesti ammattikeittiöiden panostuksia luomutuotteiden käytön kasvattamiseen sekä kestävään kehitykseen. Tampere-talon ravintoloiden saavuttama 18,7 prosentin luomuosuus on selkeä osoitus siitä, että talon ravintolatoiminta kulkee vahvasti kestävän kehityksen polulla.
Portaat luomuun -ohjelman viidennellä portaalla – luomun käyttö tukee kestävää kehitystä
Tampere-talo on sitoutunut edistämään luonnonmukaisen tuotannon käyttöä ja on saavuttanut Portaat luomuun -ohjelman viidennen portaan. Portaat luomuun on valtakunnallinen ohjelma, joka kannustaa ammattikeittiöitä lisäämään luomutuotteiden osuutta toiminnassaan. Ohjelma koostuu kuudesta eri portaasta, ja viidennellä portaalla ravintoloiden on käytettävä vähintään 20 merkittävää raaka-ainetta pysyvästi luomutuotteina. Vuonna 2023 Tampere-talon ravintolat käyttivät 51 raaka-ainetta luomutuotteena.
Tampere-talon tavoitteena on jatkaa luomutuotteiden osuutta entisestään. “Luomutuotteiden käyttö on sekä ympäristöteko, että keino varmistaa ruokiemme laatu ja maku. Haluamme tarjota asiakkaillemme parhaista raaka-aineista valmistettua ruokaa,” Sirkiä jatkaa. Luomutuotteet tuotetaan ilman kemiallisia torjunta-aineita ja keinolannoitteita, mikä tukee luonnon monimuotoisuutta ja edistää kestävää ruoantuotantoa.
Vastuullisuus ja Joutsenmerkki – kestävän ravintolatoiminnan kulmakiviä
Tampere-talon ravintoloiden vastuullisuus ulottuu laajemmalle kuin pelkästään luomutuotteisiin. Tampere-talo on sitoutunut ympäristöystävällisyyteen ja saanut Joutsenmerkin, joka on yksi Pohjoismaiden tiukimmista ympäristömerkeistä. Joutsenmerkki kattaa myös ravintolatoiminnan ja varmistaa, että Tampere-talon ruokatuotanto täyttää korkeat ympäristö- ja laatukriteerit.
“Olemme ylpeitä siitä, että voimme tarjota asiakkaillemme paitsi maukasta myös ympäristöystävällisesti tuotettua puhdasta ruokaa,” Sirkiä toteaa. Joutsenmerkin lisäksi Tampere-talon ravintolat hyödyntävät lähiruokaa, mikä tukee paikallisia tuottajia ja vähentää kuljetusten aiheuttamia päästöjä. Kesä- ja syyskaudella ravintoloiden keittiössä käytetään myös Tampere-talon kattopuutarhan satoa, mikä entisestään vähentää ravintoloiden ympäristökuormitusta.
Luomu SM -voitto on tärkeä tunnustus vastuullisuustyöstä
Tampere-talon ravintoloiden Luomu SM 2024 -voitto on merkittävä tunnustus, joka korostaa talon sitoutumista kestävään kehitykseen, luonnonmukaiseen tuotantoon ja vastuullisiin valintoihin. “Olemme iloisia ja ylpeitä siitä, että työmme vastuullisen ravintolatoiminnan puolesta on huomioitu näin hienolla tavalla” Sirkiä korostaa.
Portaat luomuun -ohjelma on järjestänyt Luomu SM-kilpailun vuodesta 2014 lähtien. Ammattikeittiöiden kilpailussa voiton saa yksi julkinen ja yksi yksityinen toimija, joilla luomun kilomääräinen käyttöaste lisääntyi eniten vuosien 2022-2023 aikana. Lisäksi kilpailussa on kolme perussarjaa eri kokoisille julkisille ja yksityisille toimijoille. Sarjansa voittaa toimija, jolla luomun osuus on vuoden 2023 aikana ollut kaikista käytetyistä elintarvikkeista suurin. Kilpailun järjestää Portaat luomuun -ohjelma, jota ylläpitää Savon Koulutus Oy.
teksti eeva kivikkola
Vastuullinen Tampere-talo-konserni

Tapahtumayhtiöidemme liiketoiminta perustuu tapahtumiin ja kohtaamisiin – hetkiin, jotka tuottavat ja lisäävät ihmisten ja ympäristön hyvinvointia yhteiskunnassamme.
Olemme sitoutuneet YK:n kestävän kehityksen tavoiteohjelma Agenda 2030:een, ja työskentelemme joka päivä ympäristön, ihmiset ja talouden tasavertaisesti huomioiden ja kestävää kehitystä tavoitellen.