Hyppää sisältöön

Markkinoinnin asiantuntija Hanna-Leena Laszka henkilöstöjäseneksi Tampere-talon hallitukseen

Tampere-talo Oy:n hallitukseen on valittu ensimmäistä kertaa henkilöstön jäsen. Henkilöstö äänesti hallitusehdokkaaksi keskuudestaan markkinoinnin asiantuntija Hanna-Leena Laszkan, jolla on vuosien kokemus tapahtuma-alalla, eri tapahtumataloissa ja yritysmarkkinoinnin parissa työskentelystä. Päätös hyväksyttiin Tampere-talon kevään yhtiökokouksessa, ja Laszka aloittaa hallitustaipaleensa jo huhtikuun 2022 aikana. Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Martti Silvennoinen.

Teksti: Elsa Vähänen

Tampereen kaupunginhallituksen konsernijaosto päätti viime elokuun kokouksessaan, että kaikkiin kaupungin omistamiin yli 20 työntekijän tytäryhtiöiden hallituksiin voidaan keväästä 2022 alkaen valita yksi kunkin yhtiön henkilöstön jäsen. Tampere-talo Oy:ssä päätöstä sovellettiin käytäntöön ensimmäistä kertaa kevään yhtiökokouksessa, joka pidettiin tiistaina 12. huhtikuuta 2022. Tampere-talon henkilöstön hallitusjäseneksi valittiin markkinoinnin asiantuntija Hanna-Leena Laszka.

Tampere-talon henkilöstö äänesti keskuudestaan hallitusjäsenehdokasta tammi-helmikuussa 2022. Ehdokkaita oli kolme ja ääniä annettiin yhteensä 38 kappaletta, joista 30 meni Laszkalle. Tampere-talon hallitustyöskentelyn erityisosaamisvaatimuksissa on listattu, että hallituksen jäsenillä tulisi olla kokemusta markkinoinnista, tapahtuma-alasta, digitaalisuudesta, asiakkuuksista, taloudesta ja henkilöstöstä. Laszka tuo hallitukseen tietotaitoa kaikista edellä mainituista aihealueista sekä laajat tapahtuma-alan verkostonsa.

Laszkasta Tampereen kaupungin tytäryhtiöiden hallitusuudistus on merkittävä ja viittaa siihen, että henkilöstön näkemystä ja osaamista arvostetaan ja halutaan kuulla myös ylimmällä päätöksentekotasolla. Myös kollegoiden osoittama luottamus tuntuu Laszkasta hyvältä.

”Haluan vielä kiittää lämpimästi koko Tampere-talon henkilökuntaa aktiivisesta osallistumisesta hallituksen henkilöstöjäsenen äänestykseen. Olen todella otettu saamastani äänimäärästä, ja on hienoa huomata, että henkilöstöjäsenen valintaa hallitukseen pidetään myös talon sisällä tärkeänä. Koen että minuun luotetaan yli osastorajojen, ja haluan tietenkin olla tuon luottamuksen arvoinen myös uudessa hallitustyössäni”, Laszka kiittää.

Markkinoinnin asiantuntija Hanna-Leena Laszka on valittu Tampere-talon uuteen hallitukseen. Kuva: Anna-Kaisa Noki-Helmanen

Tapahtuma-alan moniosaaja

Vahvuuksinaan Laszka pitää monipuolista tapahtuma-alan työkokemustaan ja operatiivista osaamistaan. Laszka on työskennellyt Tampere-talon yritysmyynnissä ja -markkinoinnissa vuodesta 2018 alkaen ja sitä ennen päällikkötason tehtävissä mm. Helsingissä Finlandia-talon ja Suomen kansallisoopperan ja -baletin ravintolatoiminnan myynnin ja markkinoinnin parissa sekä tulosvastuullisena ravintolapäällikkönä Wanhassa Satamassa Helsingin Katajanokalla.

”Minulla on vahva ymmärrys liiketoiminnan lainalaisuuksista ja numeroiden lukemisesta, hyvä stressinsietokyky sekä pitkä kokemus esihenkilötyöstä, mikä antaa näkemyksellisyyttä henkilöstöasioihin. Työroolini Tampere-talon yritysmyynnin asiakkuuspäällikkönä ja nyttemmin markkinoinnin asiantuntijana ovat tutustuttaneet minut hyvin talon henkilöstöön ja eri ammattikuntien työtehtäviin. Me työntekijät olemme asiakkaan ensimmäinen kontakti ja tärkeässä asemassa luomassa Tampere-talon imagoa. Voin sanoa edustavani myös asiakasta, koska työskentelen asiakasrajapinnassa ja asiakaskokemuksen parissa”, Laszka kertoo.

Mitä uusi hallitustyöskentely sitten tuo tullessaan myynnin ja markkinoinnin asiantuntijan työhön? Laszkan mukaan hallitusvastuu tulee pitämään omistajan tahtotilan kirkkaana mielessä myös päivittäisissä työtehtävissä. Uuden hallituspestin hän näkee erinomaisena oppimisen paikkana ja katsantokulmana yrityksen suurten linjojen ja strategioiden ymmärtämiseen.

”Hallitustyö tarjoaa minulle täysin uudenlaisen näköalapaikan, jonka kautta pääsen vaikuttamaan – osallistumaan kehitystyöhön, katsomaan tulevaisuuteen, viemään johtoryhmän ulkopuolista henkilöstön näkökulmaa ihan sinne ylimmälle taholle saakka sekä oppimaan itse jatkuvasti uutta. Meille uusille hallituslaisille tarjotaan myös koulutusta hallitustyöskentelyyn, mikä on hieno asia”, Laszka kertoo.

Yhdistysaktiivi matkalla maailman ympäri

Laszka on työskennellyt Tampere-talossa kaksoisroolissa asiakkuuspäällikkönä yritysmyynnissä ja B2B-markkinoinnin asiantuntijana viestintä- ja markkinoinnin tiimissä. Huhtikuusta alkaen hän keskittyy täysillä markkinoinnin työtehtäviin sekä tietysti uuden hallituspestin opetteluun, vaikka hallitustyö itsessään ei olekaan hänelle vierasta. Yhdistysaktiivi Laszka vaikuttaa mm. Sahalahden Marttojen hallituksessa, Vilpeilän kyläkoulu -osuuskunnan perustajana ja hallitusjäsenenä sekä Pakkalanjärven suojeluyhdistyksessä. Laszka on myös toiminut Tampere-talon henkilökuntayhdistyksen puheenjohtajana tammikuusta 2020 alkaen.

Kun Laszka ei ole töissä, hänet löytää mitä todennäköisimmin perinnerakentamisen, verhoilun ja rakkaan hirsitalon kunnostusprojektin parista kotoaan Kangasalan Sahalahdelta tai suunnittelemassa seuraavaa maailmanympärimatkaa, sillä sellaisenkin tämä rohkea nainen on jo ehtinyt vuosina 2010–2011 toteuttaa.

”Moni ei ehkä tiedäkään, että tein yhdeksän kuukauden mittaisen maailmanympärimatkan yksin. Voisi kai siis sanoa, etten pelkää uusia, yllättäviä asioita. Vietin mm. viikon Siperian radalla kiitäen halki Venäjän, kolme päivää junassa Australian takamailla ja satoja tunteja linja-autossa Etelä-Amerikassa. Matkani huipentui Pohjois-Amerikkaan, jossa vuokrasin alle Harrikan ja ajoin legendaarisen Route 66 -reitin Los Angelesista Chicagoon. Yksin matkatessa tutustuu ihan eri tavalla ihmisiin ja paikalliseen elämänmenoon. Olen varma, että kansainvälisestä ja uteliaasta mielenlaadustani on hyötyä myös tulevassa hallitusroolissani”, Laszka kertoo.

Tampere-talon hallituksen puheenjohtaja Martti Silvennoinen pitää henkilöstön jäsenen hallituspaikkaa hyvänä uudistuksena. Kuva: Tampere-talo

Hallitustyö on jatkuvaa oppimista

Tampere-talon hallituksessa vaikuttaa myös toinen kangasalalainen, hallituksen pitkäaikainen puheenjohtaja Martti Silvennoinen, joka jatkaa roolissaan myös uudella kaudella. Silvennoinen pitää henkilökunnan jäsenen valitsemista mukaan hallitustyöhön positiivisena uudistuksena.

”Tärkeää mielestäni on juurikin se, että jäsen on henkilökunnan valitsema. Näin pidämme huolen siitä, että hallituksessa tulee esille riittävän monipuolisia näkökulmia. Itse hallitustyössä täytyy toki muistaa, että henkilökunnan jäsenellä on samat velvollisuudet ja vastuut kuin muillakin hallituksen jäsenillä. Tehtävämme on ajaa ainoastaan Tampere-talon etua, ei minkään taustaryhmittymän”, Silvennoinen selventää.

Laszka tuo Tampere-talon hallitustyöhön monipuolista operatiivista tapahtuma-alan osaamistaan. Silvennoinen näkee asiassa paljon hyvää mutta myös mahdollisen huomioitavan seikan.

”Tietyn tason operatiivinen osaaminen hallitustyössä on tietenkin hyvä asia silloin, kun päätämme isoista linjauksista ja tulevaisuuden strategioista. On hyvä, että meillä hallituksena on myös näkemys siitä, miten päätöksistä seuraavat asiat toimivat käytännössä. Arkipäivän asiantuntemus on silloin paikallaan. Toisaalta hallituksen tehtävä ei ole puuttua yrityksen operatiivisiin asioihin, ja siinä piilee se vaara, että hallitus lähtee käsittelemään vääriä asioita liian yksityiskohtaisesti. On tärkeää, että taustalla on kuitenkin ymmärrys ja näkemys siitä, miten jokin iso asia toimii käytännössä. Ja tässä Hanna-Leenan asiantuntemus on tarpeen”, Silvennoinen kertoo.

Minkälaisia terveisiä Tampere-talon hallituskonkari haluaa lähettää uudelle jäsenelle?

”Ei muuta kuin oppivainen ja innokas mieli mukaan ja muistaen se, että hallitustyö on vastuullista työtä, mutta se on hyvin antoisaa työtä. Tässä oppii paljon asioita, joita ei normaalisti työpäivän aikana oppisi. Omasta kokemuksesta voin ainakin sanoa, että opin jokaisessa hallituksen kokouksessa aina uutta. Eikä pidä jäädä paitsioon, vaan kokouksissa kannattaa olla aktiivinen. Ja vaikka olen nyt maininnut tuon kokoustamisen, sehän on oikeasti vain pieni osa tätä työtä. Tärkeintä on kokouksien välillä havainnoida ja tutkailla ympäristöään ja sitä, mitä maailmassa tapahtuu ja mikä voisi tehdä tälle yritykselle hyvää”, Silvennoinen summaa.

 

Tampere-talo Oy:n yhtiökokouksessa 12.4.2022 valittu hallitus:

Martti Silvennoinen (puheenjohtaja)

Kristiina Michelsson (varapuheenjohtaja)

Pia Viitanen

Jukka Gustafsson

Leena Kostiainen

Aku-Paulus Sajakorpi

Maija Kajan

Hanna-Leena Laszka (henkilöstön jäsen)

 

Toivotamme Hanna-Leenalle, Martille ja kaikille Tampere-talon hallitukseen valituille menestyksekästä hallituskautta!