Hyppää sisältöön

Mediakutsu: TAMKin musiikkiteatteriesitys Rikkinäinen puhelin tarjoaa some- ja liikennekasvatusta tuhansille alakoululaisille

TAMKin musiikkiteatterilinjan 1. vuosikurssi esittää Rikkinäinen puhelin -musiikkiteatterituotannon Pirkanmaan alueen 1.–3.-luokkalaisille 31. tammikuuta–2. helmikuuta Tampere-talon Pienessä salissa. Rikkinäinen puhelin on lapsille suunnattu ilmainen musiikkiteatteriesitys, joka tarjoaa tuhansille Pirkanmaan alueen alakoululaisille hyväntuulisen ja ajatuksia herättävän musiikkiteatteriesityksen.

Rikkinäinen puhelin tarjoaa Pirkanmaan alakoululaisille kasvattavan musiikkiteatterielämyksen, jonka teemoina ovat huhupuheiden haitallisuus, some- ja matkapuhelinetiketti, toisten huomioiminen ja liikenneturvallisuus.  Teos nähtiin viime vuonna vallitsevien tapahtumarajoitusten vuoksi tallenteena. Tänä vuonna Rikkinäinen puhelin koetaan yhdeksänä live-esityksenä, joista ensimmäinen on tiistaina 31. tammikuuta.

Esiintyjinä musiikkiteatteri-ilottelussa nähdään Tampereen ammattikorkeakoulun musiikkiteatterilinjan 1. vuosikurssin opiskelijat tasavahvoissa rooleissa. Teoksen käsikirjoituksesta ja laulujen säveltämisestä vastaa kulttuurialan monitoimimies Janne Viitaniemi.

Teos on Tampere-talon, Tampereen ammattikorkeakoulun ja Tampereen Sähkölaitoksen yhteistyöhanke. Kolmivuotiskausi 2022-2024 mahdollistaa sen, että pirkanmaalaiset 1.–3. luokat pääsevät katsomaan maksutonta musiikkiteatteriesitystä Tampere-taloon. Hankkeen myötä Rikkinäinen puhelin tarjotaan yli 14 000 alueen lapselle. Tampereen Sähkölaitos on tukenut musiikkiteatterihanketta sen alkuajoista vuodesta 2016 asti.

Rikkinäisessä puhelimessa päästetään mielikuvitus valloilleen

Ryhmä lapsia pääsee mukaan Yllätysten Yöretkelle. Reissua siivittävät hauskat tehtävät, mutta myös juorut ja huhut. Missä on rikkinäinen puhelin? Entä kurkkukipuinen kirahvi? Lauluja ja tarinoita ystävistä, läsnäolosta sekä puhelimen käytöstä liikenteessä.

Esiintyjinä TAMKin Musiikkiteatterilinjan 1. vuosikurssilaiset Aino Ojala, Benjamin Klemettinen, Eveliina Nevala, Joona Saturi, Kristian Teiss, Luukas Sihvonen, Minnie Alasimi, Nathalia Hyvärinen Kanerva, Oskari Jauhiainen, Pekko Hirvonen, Sanna Riski, Sara Soikkeli ja Stella Lappalainen.

Käsikirjoitus, laulut ja ohjaus Janne Viitaniemi

ohjaajan assistentti Jaakko Mölsä

TAMK:in opettajista mukana Mariikka Santaharju (tanssi), Sanna Majanlahti (näyttämötyö) sekä Lauri Pulakka (laulu).

Tuotanto Tampere-talo, Tampereen Sähkölaitos ja MUSTE (TAMKin musiikkiteatterilinja)

Esitysajat

Ti 31.1. klo 9, 10.30 & 12
Ke 1.2. klo 9, 10.30 & 12
To 2.2. klo 9 esityksessä mukana viittomakielen tulkki, 10.30 & 12

Rikkinäinen puhelin -esityksen kesto on n. 55 minuuttia. Kuvamateriaalia esityksen ensi-illasta löytyy täältä.

Median ilmoittautumiset

Kutsumme juttua tekevät median edustajat katsomaan esityksiä. Ilmoittaudu mukaan sähköpostitse viestinta@tampere-talo.fi. Ilmoita viestissä, mille medialle työskentelet.

Kerrothan myös, jos olet kiinnostunut työryhmän haastatteluista.