Hyppää sisältöön

Riihimäen Voimalan kehittämisestä aiesopimus – Tampere-talo-konserni ja Akun Tehdas mukana kehitystyössä 

Riihimäen kaupunki, Tampere-talo-konserniin kuuluva tapahtumayhtiö Talo Events Oy ja Akun Tehtaan tapahtumateknisen palvelun yhtiö Oy Aku´s Factory Ltd ovat solmimassa aiesopimusta Voimalan kehittämisestä. Tavoitteena on kehittää Riihimäen rautatieaseman välittömässä läheisyydessä sijaitsevasta Voimalasta ainutlaatuinen tapahtuma- ja kulttuurikeskus. Sopimuksen voimaantulo edellyttää Riihimäen kaupunginhallituksen käsittelyä ja hyväksyntää tiistaina 30. tammikuuta 2024.

Havainnekuva Voimalan pääsalista päivällä. Kuva: JKMM Arkkitehdit

Havainnekuva Voimalan pääsalista päivällä. Kuva: JKMM Arkkitehdit

”Riihimäki on tunnettu aktiivisesta kulttuurikentästä ja loistavasta sijainnistaan kasvukäytävän varrella. Kulttuurihistoriallisesti arvokkaan Voimalan muutos tapahtuma- ja kulttuurikeskukseksi vahvistaa profiilia entisestään. Aiesopimus on konkreettinen askel, jonka avulla on mahdollista kehittää Voimalan lisäksi myös kaupunkia ja sen vetovoimaisuutta”, Riihimäen kaupunginjohtaja Jouni Eho sanoo.

Voimala on noin 5 000 neliömetrin kokoinen punatiilinen rakennuskompleksi, joka toimii Riihimäen asemanseudun maamerkkinä. Kaupunki on etsinyt vaihtoehtoja vanhan voimalaitoskiinteistön uudeksi käyttötarkoitukseksi. Tavoitteena on avata kulttuuri- ja tapahtumakeskus Voimala käyttöön vuonna 2027, jolloin Riihimäelle on suunnitteilla asuntomessut.

Tapahtumat kaupunkikehityksen keskiöön

Aiesopimuksella osapuolet sitoutuvat edistämään hankkeen toteutumista. Samalla Riihimäen kaupunki sitoutuu olemaan neuvottelematta muiden tapahtuma-alan toimijoiden kanssa.

”Riihimäki hakee aktiivista kasvua ja kehittää vahvasti tapahtumallisuutta. Haluamme olla mukana kehittämässä kaupunkien ja tapahtuma-alan yhteyttä. Solmittavan yhteistyön ansiosta pääsemme kehittämään yhtä Suomen kiinnostavimmista tapahtumatilakonsepteista”, Tampere-talo-konsernin toimitusjohtaja Paulina Ahokas kertoo.

Havainnekuva Voimalan lämpiöstä. Kuva: JKMM Arkkitehdit

Tampere-talo-konserniin kuuluva Talo Events Oy vuokraa tapahtumatiloja yritysasiakkaille ja konserttijärjestäjille. Hankkeen toteutuessa Talo Events vastaa Voimalan pääsalin ja aulakerroksen ravintolapalveluiden ja ravintolakumppanin järjestämisestä. Akun Tehtaan roolina on toimia teknisenä asiantuntijana ja tapahtumatekniikan kumppanina.

”Kulttuurin merkitys kasvaa ihmisille koko ajan. Riihimäen Voimalan sijainti palvelee todella laajaa ihmismäärää. Vuosikymmenten kokemus tapahtuma-alasta ja -paikoista antaa meille vahvan pohjan Voimalan suunnittelussa ja toteutuksessa mukana olemiseen”, Akun Tehtaan toimitusjohtaja Aku Syrjä toteaa.

Tampere-talo-konsernilla ja Akun Tehtaalla on tiivis ja toimiva kumppanuus, ja tytäryhtiö Talo Events Oy on Akun Tehtaan vähemmistöosakas.

Voimalasta uusi Fotografiska

Tampere-talon, Akun Tehtaan ja kaupungin rinnalla Voimalan kiinteistökehityksestä vastaa A-Insinöörit. Heidän tehtävänä on etsiä sijoittaja, kehittää sisältökonseptia ja suunnitella kiinteistön uudistamisen resurssiviisas toteutus.

”Olen verrannut Voimalan luonnetta ja mahdollisuuksia Tallinnan Fotografiskaan ja Telliskiven alueeseen. Ne osoittavat, miten yksittäinen rakennus voi vaikuttaa koko ympäristöön ja luoda uutta profiilia, toimintaa ja vetovoimaa koko keskusta-alueen kehittämiseen. Eikä tarvita valtavasti rahaa, että tämän voi tehdä”, A-Insinöörien hankekehitysyksikön johtaja Antti Tuomela uskoo.

Havainnekuva Voimalan pääsalista illalla. Kuva: JKMM Arkkitehdit

Lisää tietoa Voimalasta

Uutinen 13.9.2023: https://www.riihimaki.fi/tiedotteet/riihimaen-voimalan-valmistelu-etenee-hankekehittajien-ja-sijoittajien-markkinavuoropuhelulla-syyskuussa/

Uutinen 7.6.2023: https://www.riihimaki.fi/tiedotteet/riihimaen-voimalasta-kuoriutuu-suomen-mittakaavassa-ainutlaatuinen-tapahtuma-ja-kulttuurikeskus/

Uutinen 9.5.2023: https://www.riihimaki.fi/tiedotteet/voimala-soi-riihimaen-voimalan-avoimet-ovet-7-9-kesakuuta/

Uutinen 27.2.2023: https://www.riihimaki.fi/tiedotteet/kaupunginhallitus-hyvaksyi-itaisen-koulun-tarveselvityksen-ja-voimalan-aiesopimuksen/

Uutinen 23.8.2023: https://www.riihimaki.fi/tiedotteet/riihimaen-voimalalle-on-myonnetty-euroopan-komission-kehittamistukea-ainoana-hankkeena-suomessa/

Lisätiedot

Kaupunginjohtaja Jouni Eho, Riihimäen kaupunki, puh. 044 767 6674, jouni.eho@riihimaki.fi

Toimitusjohtaja Paulina Ahokas, Tampere-talo-konserni, puh. 03 243 4100, paulina.ahokas@tampere-talo.fi

Toimitusjohtaja Aku Syrjä, Akun Tehdas, puh. 044 782 2200, aku.syrja@akuntehdas.fi

Hankekehitysyksikön johtaja Antti Tuomela, A-Insinöörit, puh. 040 719 4007, antti.tuomela@ains.fi