Hyppää sisältöön

Tampere-talo sai vastuullisuuspalkinnon kestävän kehityksen sitoumuksista

Tampere-talo Oy sai tunnustuksen kestävän kehityksen edistämisestä ja palkittiin ”Vuoden parhaat kestävän kehityksen sitoumukset” –palkinnolla 12.6.2024. Palkinto koskee Tampere-talo Oy:n tekemää vuoden 2023 sitoumusta Sitoumus2050 –palvelussa, ja palkinnon jakoivat Kestävän kehityksen toimikunta, ympäristöministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö, maa- ja metsätalousministeriö, valtion ravitsemusneuvottelukunta ja Ympäristömerkintä Suomi.

Tampere-talo syksyn väreihin kääntyvässä maisemassa. Ilmakuva.
Kuva: North Arrow Films, Jousia Lappi | Visit Tampere

Tunnustus jaettiin osana Suomen kestävän kehityksen toimikunnan ja eduskunnan tulevaisuusvaliokunnan Tila ja tulevaisuus –seminaaria. Muita tunnustuksen saaneita olivat Jyväskylän kaupunki, Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS, Helsingin kaupunki, Skanska ja K-ryhmä. ”Lämpimät onnittelut voittajille ja kiitos sitoutumisestanne kestävän kehityksen edistämiseen. Palkitut sitoumukset ovat hyviä esimerkkejä siitä, miten kestävää kehitystä voidaan edistää käytännönläheisesti ja monipuolisesti”, palkinnot jakanut ympäristö- ja ilmastoministeri Kai Mykkänen sanoo.

Tampere-talon palkitsemisen perustelut

Tampere-talo Oy:n sitoumus sisältää konkreettisia ja mitattavia toimenpiteitä liittyen yhdenvertaisuuden kehittämiseen muun muassa henkilöstön yhdenvertaisuuskoulutuksien sekä moninaisen markkinointikuvaston avulla. Lisäksi sitoumus kattaa hiilineutraalin tapahtumakonseptin tarjoamisen, mikä samalla lisää asiakkaiden hiilijalanjälkitietoisuutta ja tarjoaa osallisuutta Tampere-talon hiilinielun kasvattamisessa Lempäälässä. Myönnetyn Sustainable Travel Finland –merkin säilyttämiseen sitoudutaan huomioiden kaikki kestävyyden ulottuvuudet – taloudellisen, ekologisen ja sosiokulttuurisen kehityksen. Tampere-talo profiloituu hiilineutraalina kiinteistönä vastuullisten tapahtumien tapahtumapaikaksi ja kumppaniksi. Tampere-talo on raportoinut sitoumusten toimenpiteet vuoden 2023 osalta.

”Palkinto on tunnustus vuosikymmenten pitkäjänteiselle työllemme ja sitoumuksellemme kestävän kehityksen eteen, ja olemme syvästi kiitollisia kunnianosoituksesta. Olemme sitoutuneet kehittämään ja toteuttamaan ratkaisuja, jotka huomioivat ympäristön, talouden ja yhteiskunnan hyvinvoinnin kokonaisvaltaisesti. Olemme erityisen ylpeitä siitä, että voimme tarjota asiakkaillemme, yhteistyökumppaneillemme ja sidosryhmillemme palveluita ja kumppanuutta, jotka toteutetaan vastuullisesti, huomioiden oma roolimme ja mahdollisuutemme vaikuttaa. Kiitos palkinnosta kuuluu vastuullisuustyöhön sitoutuneelle henkilökunnallemme.” kertoo Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas.

Yhteistyö ja tulevaisuuden näkymät

Tampere-talon kiinteistö on hiilineutraali ja se sertifioitiin Joutsenmerkillä ensimmäisenä kokous- ja kongressikeskuksena Pohjoismaissa. Tampere-talo jatkaa aktiivista yhteistyötä eri sidosryhmien kanssa kestävän kehityksen edistämiseksi sekä oman vastuullisuuspolkunsa vahvistamiseksi. Yhtiö on mukana useissa hankkeissa, jotka tähtäävät ilmastotoimien tehostamiseen, yhdenvertaisuuden lisäämiseen ja ympäristöystävällisten käytäntöjen laajentamiseen. Tulevaisuudessa Tampere-talo aikoo parantaa kestävän kehityksen toimiaan entisestään ja jatkaa innovatiivisten ratkaisujen etsimistä ja luomista, jotka hyödyttävät sekä asiakkaita että yhteiskuntaa laajemmin.