Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet

Puistokonsertin kutsuvieraina terveydenhuollon, palvelualojen ja järjestöjen työntekijöitä – konsertti nähdään suorana netissä

05.08.2020

Tampere Filharmonian Puistokonsertti siirtyy Sorsapuistosta Tampere-talon Isoon saliin, ja se striimataan Yle Areenassa. Konsertin yhteislauluna kuullaan yleisön äänestämä kappale Kesäpäivä Kangasalla.

Puistokonsertti Yle Areenassa lauantaina 8.8. kello 18.00 – 19.45

Tampere Filharmonia soittaa Puistokonsertin lauantaina 8. elokuuta poikkeavin järjestelyin ja rajatulle kutsuvierasjoukolle Tampere-talon Isossa salissa. Tampereen kulttuurisyksyn perinteisesti käynnistävään konserttiin on kutsuttu hoitoalan, terveydenhuollon ja palvelualojen työntekijöitä sekä kansalaisjärjestöjen työntekijöitä ja vapaaehtoisia.

Sorsapuistossa järjestetty pääsymaksuton tapahtuma on kerännyt aiempina vuosina tuhansia musiikin ystäviä puiston nurmelle. Koronatilanne muutti järjestelyitä, eikä tapahtumaa ole mahdollista toteuttaa yleisölle avoimena suurkonserttina. Siksi Tampere-talo, Tampere Filharmonia sekä tapahtumakumppanit Yle ja Tampereen Sähkölaitos päättivät kutsua konserttiin erityisen kutsuvierasjoukon.

– Haluamme tällä kutsulla kiittää koronapandemian aikana yhteiskuntamme tärkeissä tehtävissä työskennelleitä sekä tarjota näille ammattilaisille ja vapaaehtoistyöntekijöille mahdollisuuden hengähtää kulttuurin ja musiikin parissa. Samalla juhlistamme Tampere-talon toimijoiden yhteistä juhlavuotta, sanoo Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas.

Kuluva vuosi on talotoimijoiden juhlavuosi. Tampere-talo täyttää 30 vuotta, Tampere Filharmonia 90 vuotta ja Muumimuseo juhlistaa ensimmäisen Muumi-kirjan julkaisua 75 vuotta sitten. Lisäksi alkuvuodesta talon yhteydessä avautui Marriott-hotelli.

– Sanat eivät riitä kuvaamaan sitä iloa, mikä muusikoistamme välittyy, kun he ovat päässeet soittamaan yhdessä Tampere-talon Isossa salissa ensimmäistä kertaa yli viiteen kuukauteen. Olen varma, että tämä sama ilo välittyy lauantaina myös konsertin katsojille ja kuulijoille ympäri Suomea, toteaa Tampere Filharmonian intendentti Juha Ahonen.

Puistokonsertissa musiikkia johtaa Tampere Filharmonian ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvali, solistina esiintyy sopraano Marjukka Tepponen ja kesävieraita jututtavat Ylen toimittajat Inka Henelius ja Ahti Paunu. Yhteistyö Ylen kanssa käynnistyi ja päätös konsertin lähettämisestä Ylellä tehtiin jo viime syksynä.

Puistokonsertin ohjelmistossa kuullaan suuria tunteita, tanssin säveliä, oopperaa ja hienoimpia klassisen musiikin helmiä. Yleisö äänesti konsertin yhteislaulukappaleeksi Kesäpäivä Kangasalla.

Konsertin ohjelmisto

Gioacchino Rossini: Semiramide -alkusoitto
Charles Gounod: Sopraanoaaria Ah! Je veux vivre
Richard Strauss: Ruusuritari-valssit
Edward Elgar: Enigma-muunnelmat: Nimrod ja Finaali
Giacomo Puccini: Toscan rukous: Vissi d’arte
Luigi Arditi: Il Bacio (Suutelo)
Ludwig van Beethoven: Sinfonia nro 7: Finaali
Heino Kaski: Preludi Ges-duuri
Oskar Merikanto: Kesäillan valssi
Oskar Merikanto: Kun päivä paistaa
Gabriel Linsén: Kesäpäivä Kangasalla
Jean Sibelius: Finlandia