Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet

Tampere-talo sai viruksilta ja bakteereilta suojaavalla katalyysipinnoitteen

17.06.2020

Tampere-talon tilat ja kosketuspinnat ovat saaneet pitkävaikutteisen, itsedesinfioituvan katalyysipinnoitteen. Juhannusviikolla tehty pintojen käsittely tuhoaa bakteereja ja viruksia. Nanoksin pinnoitteella on käyty läpi koko talo, ovien kahvat, pöydät ja tuolit, tapahtuma- ja yleisötilat sekä wc-tilat. Lisäksi esimerkiksi Tampere Filharmonian nuottitelineet on suihkutettu suoja-aineella.

Tampere-talo, Muumimuseo, Ravintola Tuhto ovat avautuneet kesäkuun alussa. Kokousasiakkaat pystyvät tällä hetkellä järjestämään talossa 10-500 hengen tapahtumia turvavälejä sekä säännöksiä noudattaen koko kesän ajan.

– Olemme panostaneet hygieniaan nyt kaikin mahdollisin tavoin. Kaikkea toimintaamme sekä ratkaisuja ohjaa asiakkaittemme ja henkilökuntamme turvallisuus ja terveys. Tästä syystä me kaikki Tampere-talon toimijat halusimme tuoda tämän edistyksellisen pinnoitteen laajasti koko taloon, sanoo Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas.

Katalyysipinnoite desinfioi itsensä, kun siihen kohdistuu valoa ja muodostaa erittäin kovan kulutusta kestävän pinnoitteen. Pinnoite on turvallinen, eikä siitä ole haittaa ihmisille eikä ympäristölle. Pinnoitteesta voi olla merkittävä hyöty koronaepidemiassa, sillä tutkimusten mukaan koronavirus tarttuu paitsi pisaratartuntana, myös pinnoilta.

– Tampere-talon iso kiinteistö mahdollistaa väljät järjestelyt ja useaan tilaan jakautuvat rinnakkaiset tapahtumat. Turvavälejä pystyy noudattamaan ja kävijävirtoja porrastamaan. Ihmiset kaipaavat jo todella kovasti muiden ihmisten sekä tapahtumien ja kohtaamisen pariin, Paulina Ahokas kertoo.

Katalyysipinnoite vaikuttaa myös Tampere Filharmonian turvallisuuteen. Muiden muassa nuottitelineet on käsitelty pinnoitteella. Orkesterissa on lähes sata soittajaa.

– Meille on tärkeää pystyä tarjoamaan muusikoillemme mahdollisimman turvalliset harjoittelu- ja konsertointiolosuhteet. Haluamme tehdä kaikkemme, että soittajat voivat turvallisin mielin harjoitella kesällä ja pääsevät terveinä soittamaan syksyn konserttiohjelmaa, sanoo Tampere Filharmonian intendentti Juha Ahonen.

Pinnoitteen vaikutus kestää jopa vuosia

Katalyysipinnoite on perinteistä desinfiointia merkittävästi tehokkaampi. Desinfiointi vaikuttaa vain siihen asti, kunnes aine on haihtunut pinnalta. Tunti perinteisen desinfioinnin jälkeen pintamateriaali on alkanut jo kerätä mikrobeja.

Valokatalyysi puhdistaa myös tehokkaasti ja turvallisesti sisäilmaa. Se hapettaa epämiellyttäviä hajuja aiheuttavia molekyylejä, jolloin ne tuhoutuvat. Siivousta voi jatkaa normaalisti pinnoituksen jälkeen.

– Nanoksi Finlandin katalyysipinnoite takaa korkean hygieniatason ja näin ollen torjuu erilaisten virusten ja tautien leviämistä. Pinnoitteen kovettuu ja sen vaikutus kestää kosketuspinnoilla noin vuoden, seinillä jopa kymmenen vuotta. Sitä on käytetty aiemmin yleisesti terveydenhuollossa ja sairaaloissa, sanoo myyntipäällikkö Olli Seppälä Nanoksi Finlandilta.

Teksti ja kuvat: Anne Sivula