Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet

Tampere-talo valaisee julkisivun marraskuussa tukeakseen lapsia ja naisia

16.11.2020

Tampere-talo osallistuu marraskuussa kolmeen maailmanlaajuiseen kampanjaan, jotka nostavat esiin lasten ja naisten asemaa ja hyvinvointia yhteiskunnassa. Yhtiö osoittaa tukea kampanjoille valaisemalla kiinteistön julkisivun ja viestimällä niiden teemoista.

Maailman keskoslasten päivää vietetään tiistaina 17. marraskuuta, jolloin Tampere-talon julkisivu valaistaan violetiksi. Perjantaina 20. marraskuuta vietetään YK:n Lapsen oikeuksien päivää, jolloin talo verhoutuu siniseksi. Tänä vuonna päivä on myös ensimmäistä kertaa virallinen liputuspäivä, ja myös Tampere-talo nostaa lipun salkoon lasten kunniaksi. Keskiviikkona 25.11. Tampere-talo valaistaan oranssiksi, kun UN Womenin Oranssit päivät -kampanja käynnistyy. Sen tavoitteena on kiinnittää huomiota naisiin kohdistuvaan väkivaltaan ja toimia aktiivisesti väkivallan lopettamiseksi.

– Olemme vuosittain eri tavoin mukana yhdistysten ja yhteisöjen kampanjoissa. Vastuullisuustyömme periaatteena on tukea yhteiskunnallisesti merkittäviä teemoja useamman kerran vuodessa. Meille tärkeä ja vaikuttava keino on valaista kiinteistön julkisivu näyttävästi ja tukea kampanjoita viestinnässämme. Marraskuussa keskiössä ovat lapset ja naiset, joiden hyvinvointiin panostaminen ja aseman parantaminen on maailmanlaajuisesti tärkeä teema, kertoo Tampere-talon viestintäpäällikkö Anne Sivula.

Tänä vuonna vietettävän Tampere-talon 30-vuotisjuhlavuoden vastuullisuustyön varsinainen hyväntekeväisyyskohde on Taysin nuorisopsykiatrian poliklinikka.

Maailman Keskospäivän 17.11. väri on violetti

Keskonen on lapsi, joka syntyy ennen 37. raskausviikkoa. Pikkukeskosella tarkoitetaan lasta, joka on syntynyt ennen 32 raskausviikkoa tai painanut syntyessään enintään 1500 grammaa. Nykyisin lasta varaudutaan hoitamaan, jos raskaus on kestänyt 22 raskausviikkoa. Ennenaikaisen syntymän riskitekijöitä ovat mm. monisikiöraskaus, raskausmyrkytys, infektiot tai sikiön epämuodostuma. Usein ennenaikaisen synnytyksen syy jää kuitenkin epäselväksi.

Suomessa noin 6 % kaikista vastasyntyneistä syntyy keskosena ja noin 1 % pikkukeskosena. Esimerkiksi Taysissa vastasyntyneiden teho- ja tarkkailuosastolla hoidetaan vuosittain noin 350 keskosta, joista keskimäärin 55 painaa 1000-1500 g ja 25 alle 1000 g. Suomessa pienimmät eloonjääneet keskoset ovat olleet kahvipakettia pienempiä.

Lasten oikeuksien päivä 20.11. on sininen, myös liputuspäivä

Kansainvälistä lapsen oikeuksien päivää vietetään joka vuosi 20. marraskuuta YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen hyväksymisen (20.11.1989) kunniaksi kaikkialla maailmassa. Tarkoituksena on tuoda esiin lapsen oikeuksien sopimusta ja herättää keskustelua lasten hyvinvointiin liittyvistä asioista meillä ja maailmalla. Päivä saatiin nimettyä lapsen oikeuksien päiväksi suomalaisiin kalentereihin vuonna 2002 Suomen UNICEFin aloitteesta.

Tänä vuonna päivä on myös ensimmäistä kertaa virallinen liputuspäivä. Myös Tampere-talon salossa liehuu siniristilippu.

UN Womenin Oranssit päivät -kampanja 25.11.-10.12.

Oranssit päivät- kampanja alkaa 25.11. kansainvälisenä Naisiin Kohdistuvan Väkivallan Vastaisena päivänä, ja jatkuu 10.12. asti. Oranssit päivät on yksi UN Womenin suurimmista maailmanlaajuisista kampanjoista. Kaksiviikkoisen tempauksen tavoitteena on kiinnittää huomiota naisiin kohdistuvaan väkivaltaan, toimia aktiivisesti sen lopettamiseksi, ja samalla nostaa aiheita esiin yhteiskunnallisessa keskustelussa ja päätöksenteossa.

Joka kolmas nainen maailmassa on kohdannut fyysistä tai seksuaalista väkivaltaa, ja joissain maissa luku nousee jopa 70 prosenttiin. Suurin osa tästä väkivallasta tapahtuu kotona. Sukupuolittunutta väkivaltaa vastaan on työskenneltävä. Siksi vietämme Oransseja päiviä naisiin kohdistuvan väkivallan vastustamiseksi. Oranssi symboloi toivoa tulevaisuudesta, jossa elämä ilman väkivaltaa on jokaisen oikeus.

Violetin ja oranssin valaisun kuva: Pasi Järvelä. Sinisen valaisun kuva: Mikko Valtonen.