Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet
  • englanti
  • Suomi

Aulaklubi

AULAKLUBIN OHJELMA – SYYSKAUSI 2021

 

HUOM! Aulaklubin tapahtumissa on käytössä koronapassi. Katso Tampere-talon ajankohtaiset turvallisuustiedot täältä.

Ma 27.9. Tampereen Orkesteriakatemian Mozart-iltapäivä

Tampereen Orkesteriakatemian opiskelijat esittävät syyskauden ensimmäisessä Aulaklubi-konsertissa otteita Mozartin oopperoista Taikahuilu ja Ryöstö Seraljista. Orkesterin solisteina ovat laulunopiskelijat ja jo koulusta valmistuneet laulajat  Tamk Musiikista sekä Tampereen konservatoriolta. Orkesteria johtaa Jonas Rannila. Kaikille avoin aulakonsertti alkaa 27.9. klo 15:30.

Pe 1.10. PMO Soi!

Pirkanmaan musiikkiopiston piano-oppilaiden esityksiä Tampere-talon pääaulassa klo 18:00 alkaen. Mukana taituroi muun muassa Tapiolan pianokilpailuun valmistautuva Sauli Aaltonen.

Ti 5.10. Tietokirjallisuusilta – Huijareiden vallankumous

Tampere-talon Aulaklubilla Huijareiden vallankumous -kirjan tekijät Sanni Lehtinen, Amanda Pasanen ja Silja Uusikangas. Huijarisyndrooma ei nimestään huolimatta ole diagnosoitavissa oleva sairaus, vaan yhteiskunnallisista rakenteista kumpuava ongelmallinen ilmiö. Luulet olevasi huonompi kuin olet. Huijareiden vallankumous on kirja huijareilta huijareille. Sen on kirjoittanut kolme yhteiskunnallisten asioiden osaajaa ja akateemisesti koulutettua nuorta naista – eli tuttavallisemmin kolme oman elämänsä huijaria. Kirjoittajat esittävät, että keskustelu huijarikokemuksista tarvitsee aiempaa yhteiskunnallisempaa otetta ja moninaisempia tarinankertojia. Siksi kirja rakentuu eritaustaisten ihmisten haastatteluille ja tarinoille huijariudesta. Kaikille avoin aulatapahtuma alkaa klo 17:30.

To 14.10. Arto Kumanto – tangon taikaa pianolle

Pianisti ja säveltäjä Arto Kumanto esittää tangoja Tampere-talon pääaulassa talon flyygelillä. Kumanto kuvailee soittotapaansa eläytyväksi, romanttiseksi ja tunteikkaaksi. Aulakonsertti alkaa klo 18:00.

Ti 26.10. Anna Kaarina PERUTTU!

Anna-Kaarina on pääkaupunkiseudulta ponnistava laulaja-lauluntekijä, jonka So Far -debyytti-EP julkaistiin 2019. Bändilevy on kokoelma artistin vuosien varrelta olevia lempikappaleita, joita ei voinut jättää pöytälaatikkoon. Musiikkivideo kappaleeseen I Have Seen the Rainbow When It Was Dark sai päivänvalon toukokuussa 2020. Anna-Kaarina luo herkkiä hetkiä, maalailee surumielisiä maisemia ja luo suuria ja pieniä dynaamisia kaaria. Hänen äänessään kuulee leikin sekä kirkkauden ja tummuuden skaalan. Popmusiikin kaavoja rikotaan jazz- ja folk-vaikutteilla, sooloilla sekä vapaammilla kappalerakenteilla. Anna-Kaarina julkaisi vuonna 2017 koskettavan Parasite-debyyttisinglensä, jonka kirjoitti ystävänsä Lauran sairastuessa syöpään. EP:n toinen singlelohkaisu Our Song (feat. Jussu Pöyhönen) julkaistiin 2018. Jussu tunnetaan erityisesti Suurlähettiläät-yhtyeen keulahahmona. Anna-Kaarina nousee Aulaklubin lavalle yhdessä pianistinsa Mikko Mattilan kanssa. Kaikille avoin aulakonsertti alkaa 26.10. klo 17:45. HUOM! TAPAHTUMA PERUTTU!

Ke 27.10. Sanomisen paikka – keskusteluja vastuullisuudesta

Sanomisen paikka nostaa räväkästi keskusteluun kestävän kehityksen ja vastuullisuuden teemat. Sanomisen paikka järjestetään keskiviikkona 27.10. klo 17–18.00 Tampere-talon pääaulassa. Asiantuntijakeskustelun teemana on tuolloin vastuullinen ja kestävä matkailu. Sanomisen paikka -keskustelut järjestää Tampereen ammattikorkeakoulu, Tampereen yliopisto, Tampere-talo ja YLE.

Pe 29.10. Tampereen konservatorio

HUOM! TAPAHTUMA PERUTTU! Tampereen konservatorion eri soitinryhmien esityksiä Tampere-talon pääaulassa 29.10. klo 17:00 alkaen. TAPAHTUMA PERUTTU!

Ma 1.11. Teetanssit

Tampere-talon aula muuttuu Teetansseissa avaraksi ja upeaksi tanssisaliksi ja laadukkaasta tanssiaismusiikista vastaa Kotkien puhallinorkesteri. Noin 20-henkinen puhallinorkesteri ja ikiaikaisista klassikkokappaleista koostuva ohjelmisto takaavat laadukkaan tanssikokemuksen. Teetansseihin on kaikilla vapaa pääsy. Tanssiaisten ajan aulassa myös ilmainen narikkapalvelu. Teetanssit 1.11. klo 14:00 alkaen.

Ti 2.11. Tietokirjallisuusilta – Lämpenevä maa

Tiedetoimittaja Mikko Pelttari kysyy kirjassaan ”Lämpenevä maa – Ilmastolukutaidon käsikirja”, mikä tekee ilmastonmuutoksesta niin viheliäisen ongelman – yhteiskunnallisen ilmastokriisin. Vaikka ilmastonmuutos on luonnontieteellinen ilmiö, kysymys ihmiskunnan suunnasta ei selkiydy vain fysiikan, teknologisten innovaatioiden ja ilmastomallien avulla. Toiveikas tulevaisuus vaatii talouden ja kulttuurin uudelleenajattelua. Kirja on tutkimuksesta ammentava johdatus ilmastonmuutoksen ajatteluun ja ilmastolukutaitoon. Haastattelijana ympäristöfilosofi Ville Lähde. Kaikille avoin keskustelutilaisuus alkaa 2.11. klo 17:30. Vapaa pääsy.

Ke 10.11. TampereRaw 20v. juhlakonsertin-teosesittelyt ja TAMK-muusikoiden kamarimusiikkikonsertti

Keskiviikkona 10.11. koetaan Tampere-talon pääaulassa multimodaalinen taidemusiikkielämys, kun nykymusiikkiyhtye TampereRaw ja Tampereen ammattikorkeakoulun musiikinopiskelijat yhdistävät voimansa. Kaikille avoin aulatapahtuma alkaa klo 17:30 TAMK-muusikoiden kamarimusiikkiesityksellä: Shostakovichin 1. jousikvartetto. Esiintyjinä TAMK-muusikoista ovat:
Maria Turunen ja Ida Hoefft, viulu
Lauri Suni, alttoviulu
Eero Vahtola, sello.

Klo 18 alkaen aulassa kuullaan TampereRaw:n-juhlavuodesta sekä illan konsertin teoksista. Valokeilassa ovat TampereRaw:n valovoimainen tuottaja Anna Angervo, säveltäjät Hannu Pohjannoro, Petri Nieminen ja Mari Sainio sekä yliopistotutkija Sari Katajala-Peltomaa, joka avaa Pohjannoron Birgitta -oopperan taustoja. Juhlakonsertin kolme teosta kertovat koskettavaa tarinaa niin ihmisestä, elämästä kuin kuolemastakin. Laulajat Tuuli Lindeberg ja Aarne Pelkonen tähdittävät TampereRaw:n, Tampere-talon, Tampereen Orkesteriakatemian ja Kamarikuoro Tampere Cappellan yhteistyötä.

Illan TampereRaw-konsertissa kantaesityksensä saavat seuraavat teokset:
Hannu Pohjannoro: ”Sinun on lähdettävä nyt” Kamarioopperasta Birgitta (sol. sopraano Tuuli Lindeberg)
Petri Nieminen: Seekin’ Werther
Mari Sainio: Laulusarja “Longing” Emily Dickinsonin runoihin

Haastattelijana Tampere-talon ohjelmapäällikkö Suvi Leinonen.
YLE radioi teosesittelyt.

TampereRaw-osuuden jälkeen aulassa kuullaan jälleen Tampereen ammattikorkeakoulun muusikoiden esityksiä. Kaikille avoimen aulatapahtuman päättää viulisti Alena Lavrenchukin sooloviuluesitys.

To 11.11. Dansku & Vesku

Duo Dansku & Vesku esittää Aulaklubilla monipuolisen poppia, rockia ja folkia yhdistelevän setin. Daniela Fogelholm on musiikkiteatterinäyttelijä, joka on laulanut jazzista folkkiin useissa eri kokoonpanoissa ja Vesku, eli V.A.Virtanen on kuin suomenkielistä Leonard Cohenia suomirock-sävyillä. Kaksikko tapasi alkukesästä 2021 kulttuuri- ja tapahtuma-alojen mielenosoituksessa eduskuntatalolla. Heidät yhdisti välittömästi sama musiikillinen sielunmaisema. Siitä syntyi duo Dansku & Vesku, joka keikkailee nyt pääosin cover-kappaleilla Alanis Morissettesta Coldplayhin ja Bob Dylaniin. Sekaan putoaa myös muutamia omia kappaleita, joita kaksikko työstää yhdessä tulevaa debyyttijulkaisuaan varten. Aulakonsertti alkaa klo 18:00.

Ti 16.11. Samoaja HUOM! TAPAHTUMA PERUTTU!

Vuonna 2016 perustetun Samoajan musiikissa laajat pohjoismaiset äänimaisemat yhdistyy moderniin folk- ja indiemusiikkiin, luoden omintakeisen mystisen soundin jota yhtye itse kuvailee nimellä Landscape Pop. Yhtye on soittanut yli 200 keikkaa 15 maassa ja julkaissut 2 täyspitkää levyä. Samoajan konsertti alkaa Tampere-talon pääaulassa 16.11. klo 18:00. HUOM! TAPAHTUMA PERUTTU!

Pe 19.11. PMO Soi!

Pirkanmaan musiikkiopiston oppilaiden esityksiä Tampere-talon pääaulassa klo 18:00.

Ti 23.11. Mika Rämä

Mika Rämä on suomenkieliseen countryyn sekä folkiin taipuva laulaja-lauluntekijä. Hän julkaisi ensimmäisen pitkäsoittonsa viime vuonna, josta löytyviä kappaleita ”Laulan sen pois” sekä ”Siinä soi Suomi” on Spotifyssa kuunneltu yli 500 000 kertaa. Mika Rämä juhlistaa lokakuun ensimmäisenä päivänä ilmestynyttä “Festina Lente” -albumiaan Aulaklubilla 23.11. Kaikille avoin konsertti alkaa Tampere-talon pääaulassa klo 18:00.

Ke 24.11. Sanomisen paikka – keskusteluja vastuullisuudesta

Marraskuun Sanomisen paikka keskittyy hunajaan, pölyttäjiin ja lähiruokaan. Asiantuntijavieraina aiheesta keskustelemassa Teemu Aittamaa (Korpikuusikon hunaja), Juhana Paturi (NoHo) ja Pilvi Torvinen (TAMK). Sanomisen paikka nostaa räväkästi keskusteluun kestävän kehityksen ja vastuullisuuden teemat kuukausittain Tampere-talon pääaulassa. Kaikille avoin keskustelutilaisuus alkaa 24.11. klo 17:00.

To 25.11. Tampereen konservatiorio

Viulistit lavalla – Tampereen konservatorion nuoret viulutaiturit esittävät viulumusiikin helmiä. Kaikille avoin aulakonsertti alkaa klo 18:00.

Pe 26.11. Juliana Hyrri

Muumimuseon kuvittajaresidenssissä parhaillaan työskentelevä monialainen kuvataiteilija Juliana Hyrri saapuu Aulaklubin vieraaksi perjantaina 26.11. klo 17:30. Muumimuseon museolehtori Outi Virtanen haastattelee Juliana Hyrriä ja yleisö saa Aulaklubilla tuttuun tapaan esittää kaikille avoimen keskustelutilaisuuden päätteeksi kysymyksiä. Juliana Hyrri on helsinkiläinen kuvataiteilija, joka keskittyy pääsääntöisesti nykysarjakuvaan, maalaukseen ja kuvitukseen. Hän kokee monitaiteisuuden vahvuutenaan, joka ylläpitää työskentelyn kiinnostavuutta ja moniulotteisuutta, avoimuutta ja herkkyyttä. Juliana Hyrri on Muumimuseon ja Kuvittajat ry:n yhteisen residenssin ensimmäinen taiteilija.

Ke 1.12. Katri O

Kantrivivahteita ja popmelodiota musiikissaan yhdistelevä laulaja lauluntekijä Katri O purkaa lauluihinsa arkipäivän huokauksia ja pohdintoja omasta elämästään. Rytmikäs kitarointi on vaivatonta ja luontevaa ja raivaa tilan Katri O:n pehmeälle ja sävykkäälle lauluäänelle. Tule kuuntelemaan Katri O:n sävykäs soolosetti Tampere-talon pääaulaan 1.12. klo 17:00 alkaen. Aulakonserttiin on kaikilla vapaa pääsy.

La 4.12. Kirjamessut – Runoklubi

Klo 17:00-19:00 Kirjafestarin lauantain päättää Tampere-talon sisääntuloaulassa järjestettävä kolmisäkeinen Runoklubi, joka esittelee suomalaisen esittävän runouden ajankohtaisia nimiä.

Tiistai 7.12. Tietokirjallisuusilta – Jalkapallotaktiikat

Nyt jalkapallotaktiikat haltuun! Sami Kolamon ja Tommi Walleniuksen kirjassa esitellään selkeästi ja järjestelmällisesti jalkapallon taktiset kuviot, peliryhmitykset historioineen, pelipaikat ja erilaiset pelitilanteet. Teos sisältää selitykset jalkapallon keskeisistä käsitteistä, periaatteista ja ilmaisuista. Kirja on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat ymmärtää jalkapalloa: penkkiurheilijoille, pelaajille ja valmentajille sekä heidän läheisilleen. Jalkapalloon – tuohon liikkeen runouteen saatteleva kaikille avoin keskustelutilaisuus alkaa Tampere-talon pääaulassa 7.12. klo 17:30.

Torstai 9.12. XELI

XELI on artisti-lauluntekijä, jonka musiikissa kuuluu ja tuntuu herkkyys, aitous ja kierrätetyt kyyneleet. Eteeriset ja hauraat tunnelmat sekä tarttuvat melodiat luovat kuulijalle parhaimmillaan ajattomuudessa lipuvan kokemuksen. Tamperelainen lauluntekijä on julkaissut tähän mennessä neljä singleä, joista viimeisin, Kroatia, on julkaistu 24.9.2021. Kaikille avoin aulakonsertti alkaa klo 18:45

Perjantai 10.12. Tampereen konservatorio

Tampereen konservatorion oppilaiden esityksiä Tampere-talon pääaulassa klo 18:00.

Ma 13.12. Teetanssit

Tampere-talon Teetanssit tuovat valoa pimeään. Maanantaina 13.12. tanssitaan Lucian päivän kunniaksi klo 14:00 alkaen. Teetanssit tekevät Tampere-talon aulan avaraksi ja upeaksi tanssisaliksi ja laadukkaasta tanssiaismusiikista vastaa Kotkien puhallinorkesteri. Puhallinorkesteri ja ikiaikaisista klassikkokappaleista koostuva ohjelmisto takaavat laadukkaan tanssikokemuksen. Teetansseihin on kaikilla vapaa pääsy. Tanssiaisten ajan aulassa myös ilmainen narikkapalvelu. Tanssit alkavat 13.12. klo 14:00. Tervetuloa.

Keskiviikko 15.12. Sanomisen paikka – keskusteluja vastuullisuudesta

Sanomisen paikka nostaa räväkästi keskusteluun kestävän kehityksen ja vastuullisuuden teemat. Joulukuun aiheena “Vastuulliset lahjat”. Lähestyvän juhlapyhän teemassa yleistä keskustelua lahjojen vastuullisuudesta. Millainen on vastuullinen lahja? Onko se aineeton vai muuten luonnonvaroja kuluttamaton? Miten asiaa voi tarkastella lahjan saajan ja antajan silmin? Mitä lahjasta jää kiertoon, ja miten se näkyy jätealan ammattilaisen silmin? Näihin kysymyksiin vastataan kaikille avoimessa keskustelutilaisuudessa Tampere-talon pääaulassa 15.12. klo 17:00.

Keskiviikko 15.12. Tampereen konservatorio

Vaskiyhtyeet fiiliksissä – Tampereen konservatorion vaskiyhtyeet musisoivat kepein sävelin. Kaikille avoin aulakonsertti Tampere-talon pääaulassa klo 18:00-18:45.

Torstai 16.12. PMO Soi!

Pirkanmaan musiikkiopiston pop/jazz-laulajat tulkitsevat jouluista ja muutakin mukaansa tempaavaa ja tunnelmallista laulumusiikkia. Konsertti alkaa klo 18:00.

Perjantai 17.12. Jari Uutela

Jari Uutela on laulaja-lauluntekijä, jonka keikat toteutuvat valtaosin mies ja kitara -hengessä. Uutelan musiikissa on kuultavissa vahvasti pop-, rock- ja folk-vaikutteita. Uutela on tullut yleisölle tutuksi Idols ja Talent-formaateissa. Hän on julkaissut albumit “Läpikulkumatkalla” (2012) ja “Henkilökohtaista” (2016). Tämän jälkeen Uutela on keskittynyt singlejulkaisuihin. Useat Uutelan kappaleet ovat soinneet valtakunnallisilla radiokanavilla, kuten Radio Suomessa ja Radio Suomipopilla. Uusi albumi nimeltään ”III” ilmestyy maaliskuussa 2022. Tampere-talon Aulaklubin keikalla on luvassa ennakkoon tulevan albumin kappaleita ja jo entuudestaan tuttuja jo julkaistuja kappaleita. Jari Uutelan soolosetti alkaa Tampere-talon pääaulassa 17.12. klo 18:00.

Perjantai 14.1. ASPECTS – Angela Nicoletti McCoy & Ilkka Johansson

Aspects-taidenäyttely juhlistaa väriä, valoa, muotoja sekä musiikkia Tampere-talossa tammikuussa. Talvipuutarhassa esillä on taiteilija Angela Nicoletti McCoyn maalauksia sekä rock-kuvaaja Ilkka Johanssonin valokuvia. Aspects-näyttelyn avajaisia vietetään Tampere-talon Aulaklubilla perjantaina 14.1. klo 19:00 alkaen. Taiteilijoiden haastattelujen lisäksi avajaisissa kuullaan livemusiikkia yllätysesiintyjiltä.

Kaikille avoin ja maksuton Aspects-taidenäyttely on nähtävillä Talvipuutarhassa 14.1.-23.1. Tampere-talon aukioloaikoina.


Tampere-talon open stage -tyylisen aulaohjelmaklubin ideana on tarjota tilat, tekniikka ja näkyvyys sellaisille paikallisille puhujille sekä taide- ja kulttuuritoimijoille, jotka eivät vielä ole päässeet Tampere-talon salien lavoille esiintymään. Esitykset alkavat pääaulassa aina noin tuntia ennen illan pääkonserttia.

Kaikille vapaa Aulaklubi tarjoaa ilmaisia elämyksiä ennen talon pääkonsertteja.

Sijainti:
Haru Barin edusta, pääaula.

Vapaa pääsy.
Aulaklubi ei ole konsertti, sinulla on siis lupa syödä, juoda, puhua, liikkua ja nauttia illasta.

Tuotanto Tampere-talo