Tampere-talo
  • englanti
  • Suomi

Aulaklubi

AULAKLUBIN KEVÄTKAUSI 2020

HELMIKUU

Ti 4.2. Kirkkomusikanttien konsertti
Kirkkomusikanttien konsertti lapsille ja lapsiperheille. Eri soitinryhmät esittäytyvät hienossa kokoperheen muskarikonsertissa.

Ke 5.9. Arto Kumanto
Tamperelaisen jazz-pianistin lounge-konsertti.

Ma 10.2. Tampereen Orkesteriakatemia
Tampereen Orkesteriakatemian opiskelijat tuovat Aulaklubille tuulahduksen Carmen -oopperan helmiä. HUOM! Esitys alkaa klo 15:30.

Ti 11.2. Vastapainon tietokirjallisuusilta – Tervetuloa jäteyhteiskuntaan
“Tervetuloa jäteyhteiskuntaan!” on kirja jätteen yhteiskunnallisesta merkityksestä. Jäte on laajalti tunnustettu yhdeksi merkittävimmistä ympäristöllisistä ja sosiaalisista ongelmista nyky-yhteiskunnassa. Jäte on keskeinen osa jokapäiväistä elämää, taloutta, työtä ja infrastruktuureita. Sitä tuotetaan, lajitellaan, vältellään, kierrätetään, kuljetetaan, hallinnoidaan, myydään, verotetaan, levitetään ja työstetään. Teos kysyy, miten yhteiskunta järjestyy suhteessa jätteeseen.
Haastateltavina kirjan tekijöistä Olli Pyyhtinen ja Turo-Kimmo Lehtonen.

Ke 12.2. Carmen -paneelikeskustelu
Carmen on ooppera, joka muuttaa maailmaa. Sen ensiesitykset Pariisin Opéra-Comiquessa vuonna 1875 ravistelivat katsojiaan uudella, radikaalilla sävelkielellään ja etenkin sukupuolipolitiikan, vähemmistöpolitiikan ja seksuaalipolitiikan uusilla tuulilla. Nykyäänkin Carmen puhututtaa: nykyiset feminismin tuulet ovat löytäneet oopperasta toisaalta vapauttavia tapoja esittää itsenäistä naiseutta, toisaalta ongelmallisia henkisen ja fyysisen väkivallan teemoja sukupuolten, luokkaerojen ja jopa etnisyyksien välisessä dynamiikassa. Mikä tekee Carmenista aikaansa kestävän teoksen? Mitä Carmen merkitsee nyky-Suomessa? Keskustelemassa ovat sukupuolen, seksuaalisuuden ja musiikin yhteyksiä tutkiva musiikkitieteen tohtori Anna-Elena Pääkkölä (Åbo Akademi), Kulta ry:n pääsihteeri Rosa Meriläinen, Tampere-talon ohjelmapäällikkö Suvi Leinonen ja Carmen oopperan ohjaaja Marco Bjurström. HUOM! Keskustelu alkaa klo 17:00.

To 13.2. Janne Tapion Sisäinen Avaruus 
Tamperelainen Janne Tapion Sisäinen Avaruus tuo Aulaklubille upean folk-rock -bändisoundin. HUOM! Konsertti alkaa klo 18:45.

Ke 19.2. CARMEN – kulissien takaa
Haastateltavina työryhmää Tampereen Oopperan Carmen -esityksen kulissien takaa.
Miten monta pukua Carmeniin on valmistettu? Kuinka monta tanssituntia on kuorolaisilla takanaan? Mikä on pyörö? Muun muassa näitä avataan Aulaklubilla yleisölle. Haastattelijana Tampere-talon ohjelmapäällikkö Suvi Leinonen. HUOM! Keskustelu alkaa klo 17:00.

To 20.2. PMO Soi!
Pmo Soi! on Pirkanmaan musiikkiopiston oppilaiden konserttisarja. Helmikuun PMO-konsertissa kuullaan puhallinsoittajia ja pianisteja. HUOM! Konsertti alkaa klo 17:15.

Ke 26.2. Anna=Kaisa
Laulaja-lauluntekijä ja sansula-tradikaali Anna-Kaisa Vuorinen tuo lavalle sanattomien laulujen intensiivisen mystisyyden sekä tummien sävelten ja särkevien sanojen toiveikkaan soinnin.

To 27.2. Rufus – suoraan sielusta
Nigerialaisamerikkalainen pianotaiteilija Rufus esittää Aulaklubin flyygelillä setillisen omia sävellyksiään jazz- ja pop-standardeilla höystettynä. Rufus luonnehtii musiikkityyliään Stevie Wonderin ja Sade:n sekoitukseksi. Lontoossa, Lagosissa ja New Yorkissa asuneen taiteilijan soitossa kuuluu eri mannerten soundi. Rufus on urallaan soittanut muiden muassa Norah Jonesin, Okon Essiet:n, John Forten ja Femi Kutin yhtyeissä. HUOM! Konsertti alkaa klo 18:45.

MAALISKUU

Ti 3.3. Puhtaat vedet – puhdas Itämeri -seminaari
Tampereen soroptimistiklubi (SI Tampere) järjestää kaikille avoimen vesi- ja Itämeri-seminaarin kestävän kehityksen hengessä. Asiantuntijat jakavat seminaarissa uusinta tietoa puhtaan veden ja Itämeren merkityksestä ilmastonmuutoksessa ja vesien suojelusta ympäristöllemme. Aiheista keskustellaan monipuolisesti sekä globaalien että paikallisten näkökulmien kautta.

Ke 4.3. TAMK:n opiskelijakonsertti
Tampereen ammattikorkeakoulun musiikin opiskelijat ihastuttavat huikealla osaamisellaan ja monipuolisella ohjelmistollaan tässä ainutlaatuisessa livekonsertissa Tampere-talon aulassa.

Ke 11.3. Piennar
Piennar on tamperelainen nelihenkinen popyhtye. Biisien sävelet ja lyriikat tekee laulaja-pianisti Tiina Koskinen. Kappaleiden teksteissä kerrotaan elämän yksityisistä sekä yleisistä ihmetyksistä, epäkohdista ja pehmeyksistä. Kokonaisuus muodostuu, kun bändi sovittaa kappaleet yhdessä. Valmiissa biiseissä vyöryvät rohkeat sovitukset ja kauniina keinuvat melodiat.

To 12.3. PMO Soi!
PMO Soi! on suurta suosiota nauttiva Aulaklubin konserttisarja, jossa Pirkanmaan musiikkiopiston eri soitinryhmien opettajat koostavat yhdessä oppilaidensa kanssa taidemusiikin syvyyksiin sukeltavia esityksiä, jotka soivat aulassa ennen illan ison salin konserttia. Torstaina 12.3. kuullaan kitaristeja ja kanteleita. Konsertti alkaa klo 18:00.

La 21.3. Cosplay-muotinäytös
Aulaklubi muuntuu fashion show -näyttämöksi, kun toinen toistaan värikkäämmät cosplay-pukeutujat ottavat catwalkit haltuun.

Ti 24.3. PMO Soi!
PMO Soi! on suurta suosiota nauttiva Aulaklubin konserttisarja, jossa Pirkanmaan musiikkiopiston eri soitinryhmien opettajat koostavat yhdessä oppilaidensa kanssa taidemusiikin syvyyksiin sukeltavia esityksiä, jotka soivat aulassa ennen illan ison salin konserttia. Tiistaina 24.3. kuullaan jousisoittajia ja pianisteja. Konsertti alkaa klo 18:00.

To 26.3. Inka Hannula – tanssiperformanssi
Musiikkia ja liikettä yhdistelevä improvisoitu tilataideteos Tampere-talon pääaulassa.

Ti 31.3. Vastapainon tietokirjallisuusilta – Kolmasti kuopattu
Maaliskuun Aulaklubilla keskustellaan Juhani Suomen uudesta kekkoskirjasta! Presidentti Urho Kekkosen (1900–1986) tie politiikan huipulle esitetään vieläkin kohtalonomaisesti, vaikka se oli kaikkea muuta. Kirja kertoo Kekkosen ja hänen poliittisten vastustajiensa välisistä katkerista taisteluista. Historian kulku näyttää vääjäämättömältä – ainoastaan jälkikäteen katsottuna.
Haastateltavana Juhani Suomi.

 

HUHTIKUU

Ke 1.4. TAMK:n opiskelijakonsertti
Tampereen ammattikorkeakoulun musiikin opiskelijat ihastuttavat huikealla osaamisellaan ja monipuolisella ohjelmistollaan tässä ainutlaatuisessa livekonsertissa Tampere-talon aulassa.

Ke 8.4. Tarvo Laakso: pääsiäisen laulut
Rokkipappi Tarvo Laakso esittää pääsiäisen ajan lauluja isosti soivalla mies ja kitara -otteella.

To 9.4. Musiikkiakatemian konsertti – lyömäasoittajat
Tampereen Musiikkiakatemian konserteissa Aulaklubilla kuullaan konservatorio-opiskelijoiden virtuoosimaisia esityksiä taidemusiikin klassikoista. Torstaina 9.4. vuorossa ovat musiikkiakatemian lyömäsoittajat.

Ti 14.4. Valkeakosken musiikkiopiston konsertti
Valkeakosken musiikkiopiston oppilaiden eri kokoonpanot esittävät taidokkaita tulkintojaan taidemusiikin merkkiteoksista.

Ke 15.4. Kirkkomusikantit
Kirkkomusikanttien konsertti lapsille ja lapsiperheille. Eri soitinryhmät esittäytyvät hienossa kokoperheen muskarikonsertissa.

Ti 21.4. Vastapainon tietokirjallisuusilta – Esoteerisuus ja okkultismi Suomessa
Teos on ensimmäinen kattava perusteos modernista länsimaisesta esoteerisuudesta ja okkultismista Suomessa. Se esittelee keskeiset liikkeet ja virtaukset, kuten spiritualismin, vapaamuurariuden, teosofian ja antroposofian, mutta tarkastelee okkultismia ja esoteerisuutta osana erilaisia historiallisia ja yhteiskunnallisia, kansallisia ja kansainvälisiä konteksteja. Vaikka pääpaino on 1800-luvun lopulla ja 1900-luvun alkupuolella, tarkastellaan myös esoterian ja populaarikulttuurin kytköksiä sekä new agen ja uushenkisyyden yhteyttä esoteerisuuteen ja okkultismiin. Haastateltavina kirjan tekijöistä Tiina Mahlamäki ja Antti Harmainen.

Ke 22.4. Dance Off Tampere
Dance Off Tampere on tanssishow, joka vie yleisön matkalle modernin tanssitaiteen laajaan maailmaan. Tanssityylit, genret, asut ja koreografiat vaihtuvat siihen tahtiin, että katsojan kannattaa pysyä tarkkana.

To 23.4. Musiikkiakatemian konsertti – konservatorion viulistit
Tampereen Musiikkiakatemian konserteissa Aulaklubilla kuullaan konservatorio-opiskelijoiden virtuoosimaisia esityksiä taidemusiikin klassikoista. Torstaina 23.4. vuorossa ovat konservatorion viulistit.

Ke 29.4. Musiikkiakatemian konsertti – konservatorion vaskiyhtyeet
Tampereen Musiikkiakatemian konserteissa Aulaklubilla kuullaan konservatorio-opiskelijoiden virtuoosimaisia esityksiä taidemusiikin klassikoista. Keskiviikkona 29.4. vuorossa ovat konservatorion vaskiyhtyeet.

TOUKOKUU

Su 3.5. Ville Hautakangas – säveltäjähaastattelut
Ville Hautakangas: 12 Kantaesitystä pianolle konserttisarjan päätöskonsertin säveltäjätapaaminen Tampere-talon Aulaklubilla. Pianisti Ville Hautakangas esittää konserttisarjansa kolmannessa ja samalla viimeisessä osassa Roope Mäenpään, Jami Kiannon, Roger Wanamon ja Jonne Valtosen uudet teokset. Yhteensä konserttisarjassa esitetään 12 kotimaisen säveltäjän kantaesitykset.

Ke 6.5. Valkeakosken musiikkiopiston kamarijouset
Valkeakosken musiikkiopiston konsertissa kuullaan kesän keikoille valmistautuvaa opiskelijoiden kamarijousiyhtyettä.

To 7.5. Einiin Piaf
Chanteuse Einiin Piaf on Tampereen lahja ranskalaiselle chansonille. Hänen äänessään soi kohtalokas Pariisi ja laulunsa täyttää ihmiset rakkaudella. Einiin Piaf tulkitsee kauniita ranskankielisiä lauluja pianistinaan Juhani Valkama. Bienvenue!

Ke 13.5. Anna-Kaarina
Anna-Kaarina luo musiikillaan herkkiä hetkiä, maalailee surumielisiä maisemia ja luo suuria ja pieniä dynaamisia kaaria. Hänen äänessään kuulee leikin ja kirkkauden sekä tummuuden skaalan. Popmusiikin kaavoja rikotaan jazz- ja folk-vaikutteilla, sooloilla ja vapaammilla kappalerakenteilla.

14.5. Musiikkiakatemian konsertti – konservatorion pianistit
Tampereen Musiikkiakatemian konserteissa Aulaklubilla kuullaan konservatorio-opiskelijoiden virtuoosimaisia esityksiä taidemusiikin klassikoista. Torstaina 14.5. vuorossa ovat konservatorion pianistit.

20.5. PMO Soi!
PMO Soi! on suurta suosiota nauttiva Aulaklubin konserttisarja, jossa Pirkanmaan musiikkiopiston eri soitinryhmien opettajat koostavat yhdessä oppilaidensa kanssa taidemusiikin syvyyksiin sukeltavia esityksiä, jotka soivat aulassa ennen illan ison salin konserttia. Keskiviikkona 20.5. kuullaan opiston laulajia. Konsertti alkaa klo 18:00.

Ti 26.5. Vastapainon tietokirjallisuusilta – Jalkapallotaktiikat
Jalkapallo on maailman suosituin peli niin harrastajien kuin katsojienkin määrällä mitattuna. Nykyjalkapallo on hyvin taktista, joten myös penkkiurheilija törmää televisiosta ottelua katsellessaan vaikeilta tuntuviin termeihin, ilmaisuihin ja kuvioihin. Kirjassa esitellään selkeästi ja järjestelmällisesti jalkapallon taktiset kuviot, peliryhmitykset historioineen, pelipaikat ja erilaiset pelitilanteet. Teos sisältää selitykset jalkapallon keskeisistä käsitteistä, periaatteista ja ilmaisuista.
Kirja on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat ymmärtää jalkapalloa: penkkiurheilijoille, valmentajille ja pelaajille sekä heidän läheisilleen. Haastateltavina kirjan tekijöistä Sami Kolamo ja Tommi Wallenius.


Tampere-talon open stage -tyylisen aulaohjelmaklubin ideana on tarjota tilat, tekniikka ja näkyvyys sellaisille paikallisille puhujille sekä taide- ja kulttuuritoimijoille, jotka eivät vielä ole päässeet Tampere-talon salien lavoille esiintymään. Esitykset alkavat pääaulassa aina klo 17:30, ellei toisin mainittu.

Aulaklubi järjestetään kolmena päivänä viikossa – tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin – ennen talon pääkonsertteja

Sijainti:
Haru Barin edusta, pääaula.

Vapaa pääsy.
Aulaklubi ei ole konsertti, sinulla on siis lupa syödä, juoda, puhua, liikkua ja nauttia illasta.

Tuotanto Tampere-talo

We use cookies to improve your user experience. You consent to our cookie policy by continuing to use our services. Read more

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close