Hyppää sisältöön

SANOMISEN PAIKKA: KATOAVA LUONTOMME

Kaikille vapaa open stage -tyylinen Aulaklubi tarjoaa ilmaisia elämyksiä ennen pääkonsertteja Tampere-talon pääaulassa.

Aika 19.08.2022 00.00 - 31.05.2023 00.00

TilaTampere-talo, Haru Barin edusta, pääaula

Tietoa tapahtumasta

Kaikille avoin keskustelutilaisuus alkaa Tampere-talon pääaulassa 2.11. klo 17.30.

Luonnon monimuotoisuus köyhtyy hälyttävällä nopeudella luonnonvarojen kestämättömän käytön, ilmastonmuutoksen, elinympäristöjen pirstoutumisen, vieraslajien leviämisen ja ihmisen muun toiminnan vuoksi. Mitä tämä tarkoittaa tulevaisuudelle? Mitä jokainen meistä voi tehdä?

Keskustelun tulee avaamaan Elli Hämynen Biodiversiteettikoulutusverkostosta teemalla ”Luonnon monimuotoisuus – elämän ehto. Koulutusyhteistyö biodiversiteettiosaamisen vahvistamisessa”.

Tämän jälkeen alkavassa paneelikeskustelussa syvennytään aiheeseen ja mukaan keskusteluun liittyvät ilmastonmuutokseen sopeutumisen ja luontopääoman erityisasiantuntija Kaisa Mustajärvi Tampereen kaupungilta, Tampereen luonnontieteellisen museon intendentti Tomi Kumpulainen Tampereen kaupungilta, Villivyöhyke ry:n puheenjohtaja Jere Nieminen ja Tampereen ammattikorkeakoulusta metsäekologian lehtori Petri Keto-Tokoi.

Asiaan paneudutaan myös musiikin keinoin räppäämällä, kun Idän Proffa https://idanproffa.com/ saapuu lavalle. Idän Proffa on tutkijatohtori Samuli Junttilan alter ego, jonka kautta hän pyrkii välittämään tutkittua tietoa ja lisäämään tietoisuutta ympäristön heikentyvästä tilasta. Ilmastonmuutoksen ja luontokadon vaikutuksien ymmärtäminen vaatii tiedon lisäksi empatiaa ja tunteita, joita voidaan musiikin kautta välittää. Idän Proffan tarina lähti liikkeelle tarpeesta viestiä väitöstutkimuksesta sekä musiikkivideosta, joka myöhemmin palkittiin myös Science-lehden Dance your PhD-palkinnolla, mutta projektista on muodostunut hänelle tärkeä henkilökohtainen työkalu ilmastonmuutoksen aiheuttamien tunteiden käsittelyyn.

Tilaisuuden juontaa tutkijatohtori Nina Nygren Tampereen yliopistosta. Hän on käsitellyt tutkimuksissaan luonnonsuojelu- ja eläinpolitiikkaan liittyviä aiheita, kuten liito-oravia, kaupunkirottia sekä ekologista kompensaatiota. Hän on kiinnostunut myös maankäytön suunnittelusta ja siitä syntyvien konfliktien ratkaisemisesta.

Jos et pääse seuraamaan keskustelua paikan päälle, voit seurata sitä myös striimattuna: https://vimeo.com/event/2477494/111def678d

Tapahtuma on osa Climate University  https://climateuniversity.fi/ ja Biodiversiteettikoulutusverkoston https://www.biodiversityeducation.fi/ toimintaa.

Tapahtuman kesto n. tunti.

Muutokset mahdollisia.

Tuotanto Tampere-talo ja TAMK