Hiilineutraali tapahtuma - Luotettavasti ja läpinäkyvästi Tampere-talossa
Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet

Hiilineutraali tapahtuma

Tarjoa vastuullisia elämyksiä ja kompensoi tapahtumasi päästöt lähimetsään

Tapahtumajärjestäjänä voit nyt toteuttaa Tampere-talossa hiilineutraalin tapahtuman. Päästöt kompensoidaan istuttamalla puita talomme omaan hiilinieluun, Lempäälässä sijaitsevalle joutomaalle.

Näin se tehdään 

 • Määritämme ensin tapahtumasi kokonaishiilijalanjäljen yhdessä kumppanimme Puuni Oy:n kanssa. Siihen vaikuttavat mm. osallistujamäärä, matkustustavat ja tarjottava menu. Näiden perusteella määritämme kompensaatiomaksun, jolla tapahtumasta aiheutuvat päästöt voidaan nollata.
 • Päästöt kompensoidaan istuttamalla kompensaatiota vastaava määrä puita hiilinieluun. Metsä sijaitsee Kuljun alueella Lempäälässä, kivenheiton päässä Tampere-talosta.
 • Voit käydä paikan päällä katsomassa, mitä “omille puille” kuuluu.
 • Kompensaation määrä lasketaan Puuni Oy:n laskelmilla, jotka on laadittu yhteistyössä Suomen Luonnonvarakeskuksen kanssa.

Tampere-talon hiilinielu 

 • Metsäalueen istutus alkoi toukokuun 2020 lopulla. Se on kooltaan 1,9 hehtaaria ja käsittää kaikkiaan 3670 puuntainta: tervaleppää, mäntyä ja rauduskoivua.
 • Alue tulee sitomaan 1000 tonnia hiilidioksidia ilmakehästä seuraavan sadan vuoden aikana. Tämä vastaa käytännössä 250 New Yorkin lentoa tai yli viiden miljoonan kilometrin ajoa autolla.
 • Tällä hetkellä tarjoamme kompensaatiomahdollisuutta B2B-asiakkaille (kokoukset, kongressit, yritystapahtumat ja -juhlat, messut).

Kompensaatio lähimetsään – mitä ja miksi? 

 • Maailmalta ostetun hiilidioksidikompensaation vaikuttavuus voi monesti jäädä kompensaation ostavalle epäselväksi. Toisin on Tampere-talon hiilinielussa, jonne voit mennä itse paikan päälle katsomaan.
 • Tampere-talon hiilinielu on aidosti lisäyksellinen. Tämä tarkoittaa, että kumppanimme Puuni Oy on istuttanut puuston kunnan omistamalle joutomaalle, joka ei luontaisesti muuten metsittyisi. Uudelleenmetsittäminen on kompensaation toteuttamisessa olennaista.
 • Hiilinielun pysyvyys, eli sopimus metsäalueen säilymisestä Lempäälän kunnan kanssa, on sata vuotta. Metsää ei tulla hakkaamaan tänä aikana.
 • Kuluttajat ja tapahtumakävijät ovat entistä valveutuneimpia ja vaativampia vastuullisuus- ja ympäristöasioissa. Monelle on tärkeää, että tapahtumat ja elämykset ovat vastuullisia ja kompensaatio toteutetaan läpinäkyvästi. Vastuullisuuden huomiointi tapahtumassasi tuo yrityksellesi kilpailuetua ja sitouttaa asikkaitasi.

Kysy lisää yritysmyynnistämme, toteutetaan yhdessä hiilineutraali tapahtuma!

myyntipalvelu@tampere-talo.fi tai puh. 03 243 4800

Seuraavat yritysasiakkaamme ovat kompensoineet tapahtumansa hiilijalanjäljen

 

Lääkäriliitto

Tapahtumateollisuus kompensoi tapahtumansa hiilijalanjäljen

Visit TampereEK Tieto kompensoi tapahtumansa hiilijalanjäljen

Kierto fest kiertotalousmessut Tampere-talossa   Tampere Chamber Music 2021Tampere-talon yhteistyökumppani OP Tampere

Asiakkaamme suosittelee

– Järjestimme sääntömääräisen syyskokouksemme Tampere-talossa syksyllä 2020. Järjestelyvaiheessa Tampere-talo tiedusteli kiinnostustamme tilaisuuden hiilijalanjäljen kompensointiin, ja koska ekologinen vastuullisuus on yksi arvoistamme, tartuimme mahdollisuuteen ilomielin. Tampere-talon laskelmien perusteella meille ilmoitettu kompensaatiohinta oli yllättävän kohtuullinen, enkä uskokaan kokousjärjestelyjen kompensaatiohinnan muodostuvan kynnyskysymykseksi minkään kokoiselle organisaatiolle. Asiakkaalle tilaisuuden kompensaatiota ei olisi voitu tehdä helpommaksi Tampere-talon hoitaessa kaiken työn. Kompensaatiomahdollisuus tuo ehdottomasti lisäarvoa tapahtumien järjestämiseen ja sai paljon positiivista palautetta osakseen myös jäsenistöltämme!

Maria Silvennoinen
Toiminnanjohtaja, Suomen Jazzliitto