Esteettömyys - Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet
Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet
  • englanti
  • Suomi

Esteettömyys


Kaikkiin Tampere-talon
kokous- ja yleisötiloihin pääsee esteettömästi.

Taloon on asennettu kynnysluiskat ja automaattisesti avautuvat ulko-ovet. Käytävät ja oviaukot ovat leveitä ja portaikkojen kaiteiden päättymisen huomaa viimeisen askelman kohdalla olevasta tunnisteesta.

Teemme parhaamme, jotta Tampere-talo toimisi tasavertaisesti kaikkien käyttäjiensä kannalta. Henkilökuntamme on koulutettu opastamaan ja avustamaan liikunta- ja aistirajoitteisia asiakkaita.

Avustajaa tarvitsevat asiakkaat

Liikuntarajoitteiset asiakkaamme saavat ottaa avustajansa ilmaiseksi mukaan Tampere-talon oman tuotannon esityksiin. Myös Tampere Filharmonian konsertit ovat avustajalle maksuttomia. Avustajalippu on maksuton asiakkaille, jotka tarvitsevat vamman tai pitkäaikaissairauden takia henkilökohtaista avustajaa voidakseen liikkua Tampere-talossa.

Avustajan maksuttoman lipun voi lunastaa Tampere-talon aulan lipunmyynnistä. Avustajalipun voi lunastaa joko etukäteen tai vasta saapuessa konserttiin.

Talossa järjestettävien vuokratapahtumien lippukäytännöt ovat kuitenkin aina järjestäjien vastuulla. Pyydämme asiakkaita varmistamaan aina lipunoston yhteydessä, onko avustajan lippu kyseisessä esityksessä ilmainen.

Osassa Tampere-talon oman tuotannon konserteissa on käytössä anniskelukatsomot. Osa Ison ja Pienen salin esteettömistä paikoista on anniskelualuetta. Isossa salissa anniskelupaikkoja on kymmenen ja Pienessä salissa viisi. Täysi-ikäinen saattaja voi viedä juoman asiakkaan puolesta saliin.

Tilat

Iso sali, Pieni sali ja Maestro ovat auditorioita. Niihin on varattu tilaa pyörätuolia käyttäville sekä heidän saattajilleen. Muissa kokoustiloissa on tasalattiat. Mikäli tarvitset enemmän aikaa liikkumiseen, tiloihin pääsee riittävän aikaisin ennen tilaisuuden alkua. Iso sali ja Pieni sali on varustettu induktiosilmukalla.

Hissit

Sisääntuloaulassa on hissi, jolla pääsee talon kaikkiin kerroksiin ja Ravintola Tuhtoon. Pääaulan toisessa päässä on myös hissi, jolla pääsee kerroksiin. Ryhmiä pyydetään ottamaan yhteyttä vahtimestareihin, mieluiten etukäteen numeroon 03 243 4111.

WC

Talon esteettömät WC-tilat sijaitsevat ensimmäisessä kerroksessa sekä pohjakerroksessa, jonne pääsee hissillä.

Pysäköinti

Liikuntaesteisten pysäköintiin on varattu erilliset pysäköintipaikat invaliditunnuksin, paikat löytyvät heti pysäköintialueen alkupäästä. Tampere-talon edestä on varattu liikennemerkein Tampere-talon lipunmyynti- ja myymäläasioissa asioiville 15 minuutin pysäköintipaikka.

Huom! Parkkitalo P-Tampere-talossa on runsaasti portaita. Esteetön kulku vain ensimmäisestä kerroksesta.

Esteettömyyspalvelut selkokielisenä

Induktiosilmukka

Kuulokojeen käyttäjiä varten on Tampere-talon Isoon ja Pieneen saliin asennettu kiinteä induktiosilmukkajärjestelmä.