Hyppää sisältöön

HILKKA LUOSA: LOVE & RESPECT -KUVATAIDENÄYTTELY

Näyttelyn teema on LOVE & RESPECT, rakkaus ja kunnioitus, joka nivoo yhteen esillä olevat maalaukset.

Aika 07.10.2022 09.00 - 03.11.2022 19.00

TilaTampere-talo, Talvipuutarha

Tietoa tapahtumasta

Näyttely on avoinna Tampere-talon aukioloaikoina:
Ma suljettu
Ti–ke klo 9–17
To–pe klo 9–19
La–su klo 10–17

Näyttely on kaikille avoin ja maksuton.

LOVE & RESPECT -kuvataidenäyttely

Näyttelyn teema on LOVE & RESPECT, rakkaus ja kunnioitus, joka nivoo yhteen esillä olevat maalaukset. Rakkauden puolella ovat eläimet ja yhä villiintyvä pieni piha, jossa taiteilija yrittää viljellä myös hyötykasveja. Kunnioitusta edustavat muotokuvat taiteilijanaisista: Lee, Artemisia ja Jazzmeia.

Lee Krasner oli Jackson Pollockin määrätietoinen taiteilijavaimo ja voimahahmo New Yorkin Abstraktiksi ekspressionismiksi nimetyssä taidesuunnassa ja -yhteisössä. Artemisia Gentileschi oli mahtava maalari, joka eli 1600-luvun Italiassa ja maalasi psykologisesti poikkeuksellisen tarkkanäköisiä teoksia sille ajalle tyypillisistä aiheista. Musiikkia edustaa nuori jazz-laulaja, jolla on alalle sopiva nimi Jazzmeia Horn.

Eläinmuotokuvissa kunnioitetaan eläimiä, joita ihminen usein pitää joko hyödynnettävänä varastona tai rasitteena. Maapallo on meidän kaikkien koti, yhtä lailla ja samanarvoisesti myös eläinten koti, ei vain ihmisen. Siksi on haluttu kyseenalaistaa vieraslajikäsite ja ihmisen ”oikeus” ottaa kaikki teho irti luonnosta ja muista eläimistä.

Muutokset mahdollisia.

Näyttely järjestetään yhteistyössä Tampere-talon kanssa.

Tietoa taiteilijasta

Olen koloristi, maalaan sellaisilla väreillä, että sydämestä ottaa. Yhdistän teoksissani abstraktia ja esittävää, realistista ja epärealistista. Maalaan, koska taide on minulle tärkeää ja se on tapani olla. Elämä ilman taidetta on köyhää, nilkuttavaa kitkutusta. Värit tuovat minulle paljon iloa ja nautintoa – onnistuneet väriyhdistelmät tuntuvat ihan fyysisesti rintakehässä. Taide kantaa paljon merkityksiä ja vaikka työtä tekee yksin, sen kautta voi olla yhteydessä toisiin ihmisiin.

Hilkka Luosa
Courtyard by Marriott Tampere City, Visit Tampere Laura Vanzo
Kuva: Laura Vanzo, Visit Tampere

Täydennä elämyksesi majoittu­malla saman katon alla

Tampere-talon yhteydessä oleva Courtyard by Marriott Tampere City -hotelli mahdollistaa täydellisen konserttielämyksen. Kun varaat vierailusi yhteyteen kauttamme majoituksen, saat sen kumppanihintaan. Tervetuloa viihtymään!

Varaa hotellihuone tästä!