Hyppää sisältöön

Myrskyluodon Maija -elokuvakonsertti

Huippusuosittu Myrskyluodon Maija -elokuvakonsertti nyt myös Tampereella! Elokuvan musiikista vastaa Vantaan Viihdeorkesteri.

Aika 28.09.2024 19.00

TilaTampere-talo, Iso sali

Myrskyluodon Maija Tampere-talo

Tietoa tapahtumasta

Liput 79,90/69,90/59,90 €
Eläkeläiset 73/63/53 €
Opiskelijat ja työttömät 70/60/50 €

Tiina Lymin ohjaama Myrskyluodon Maija -elokuvan suuren menestyksen myötä myös Vantaan Viihdeorkesterin Myrskyluodon Maija -elokuvakonsertti on huikeassa nosteessa. Elokuva tarjoaa katsojille vanhaa kunnioittavan mutta elämännälkäisyydessään ja vimmaisuudessaan tuoreen tulkinnan rakastetusta klassikosta. Ajaton rakkaustarina, ulkosaariston karut maisemat sekä toiveikkuus tragedioidenkin keskellä on yhdistelmä, joka puhuttelee sukupolvesta toiseen.

Ja sitten on se musiikki.

Elokuvan voimallisen musiikin on säveltänyt Lauri Porra. Myös Lasse Mårtensonin alkuperäinen, ikoninen tunnussävelmä on mukana – onneksi, koska Myrskyluodon Maijaa olisi miltei mahdotonta kuvitella ilman sitä.

Kun näin elokuvan ensimmäisen leikkauksen, tajusin, että nyt ollaan tekemässä jotakin tosi hienoa. Elokuvasäveltäjän näkökulmasta tämä oli unelmakeikka! Musiikki kumpuaa pitkälti Maijan persoonasta ja ajatusmaailmasta, joista keskustelin paljon ohjaajan kanssa. Eläydyin 1800-luvun puolivälin saaristolaiselämään ja luonnon ehdoilla elämiseen. Ammensin myös omista mereen liittyvistä kokemuksistani.

Lauri PorraPorra kuvaa konserttia hienoksi ja myös harvinaiseksi elämykseksi: valtaosa Suomessa tehtävistä elokuvakonserteista tehdään ulkomaisista elokuvista.

Kotimaisen elokuvan ja yli 70 muusikon sinfoniaorkesterin yhdistelmä on iso, ainutlaatuinen ja jännittävä elämys. Se tarjoaa mahdollisuuden pysähtymiseen, hiljentymiseen ja keskittymiseen ilman kiireitä ja kännyköitä.

Lauri Porra

Myrskyluodon Maija -elokuva perustuu Ahvenanmaan saaristossa asuneen Anni Blomqvistin (1909–1990) Myrskyluoto-kirjasarjaan. Blomqvist tiesi, mistä kirjoitti: hän asui Ahvenanmaan saaristossa ja menetti merelle sekä miehensä että kaksi poikaansa.

Tarina sijoittuu 1800-luvun puoliväliin, pääosin Suomen ulkosaaristoon. Elokuvassa saaristokylän tyttö, 17-vuotias Maija, naitetaan vastoin tahtoaan naapurin Jannelle. Pariskunta aloittaa elämänsä keskellä aavaa merta – karulla luodolla, jossa kaikki on rakennettava tyhjästä. Rakkaus syttyy ja syvenee vähitellen, ja omapäisestä maalaistytöstä kasvaa vaikeuksien kautta vahva ja neuvokas ulkosaariston nainen. Solar Filmsin tuottaman elokuvan pääosissa loistavat ruotsalaiset näyttelijät Amanda Jansson ja Linus Troedsson.

Elokuvakonsertti on maailmalla vankan jalansijan löytänyt konserttimuoto, jossa valkokankaalla pyörivän elokuvan musiikin soittaa elävä orkesteri. Vantaan Viihdeorkesteri on kokenut elokuvakonsertoija: sen konserteissa on päästy nauttimaan mm. Harry Potter-, Star Wars -, Lumiukko- ja Metsän tarina -elokuvista.

Elokuvan kesto 2 tuntia 45 minuuttia, ei väliaikaa.

Tiesitkö, että tässä esityksessä voit nauttia virvokkeita katsomossa!


Esityksessä on K-18-alue Ison salin aitioissa A ja B. Aitioon lipun ostanut voi viedä mukanaan katsomoon joko ennen esitystä tai väliajalla ostamansa juoman. Huomioithan, että anniskelukatsomon 18 vuoden ikäraja on ehdoton, joten alaikäiset eivät pääse katsomoon.

Tapahtumamuutokset mahdollisia.


Tuotanto Tampere-talo ja Vantaan Viihdeorkesteri

Tiesitkö, että voit tilata tarjoilut ennen esitystä tai väliajalle?

Ryhmä ihmisiä kilistelevt kuohuviinilaseja Tampere-talon aularavintolassa

Tutustu tästä syksyn tarjoiluihin

Mordor-leivos 9,00 €
(Saatavilla vain Taru Sormusten Herrasta- esityksissä. ) (L, G)

Britakakku 8,00 € (L, G)

Omena-frangipanepiiras ja kanelikerma 8,00 € (G, VL)

Suolakinuski-pähkinäbrownie, vadelmakastike 8,00 € (Ve, G)

Tampere-talon leivos 8,00 € (L, G)

Suolaista ja makeaa (Pieni key lime pie ja kylmäsavulohta saaristolaisleivällä) 8,00 € (VL)

L= laktoositon, VL= vähälaktoosinen, Ve= Vegaani, G= gluteeniton

Riista-puolukkaleivos 8,00 € (L)

Katkarapuleipä 14,00 € (L)

Gluteeniton katkarapuleipä 14,00 € (G, L)

Perunavohveli savulohimoussella 8,00 € (VL)

Kantarellipiirakka 8,00 € (L, G)

Kurpitsahummuksella täytetty leivos, fetavuustoa 8,00 € (Ve, G)

Savu Hilma ja Heidi juustoa sekä viikuna-kattohunajahilloketta 8,00 € (L, G)

L= laktoositon, VL= vähälaktoosinen, Ve= Vegaani, G= gluteeniton

Varmista haluamasi tarjoilut ja osta ne etukäteen.
Tarjoilut voi ostaa ennakkoon verkosta viimeistään konserttia edeltävänä päivänä klo 18 mennessä.
Voit tilata tarjoilut haluamasi tapahtuman ”tilaa tarjoilu”- linkin kautta.

Keikalla, Tampere-talo

Varaa liput ryhmällesi

(väh. 10 hlöä)
ryhmamyynti@tampere-talo.fi
tai puh. 03 243 4501 (ma–pe klo 10–16)

Anniskelu, Tampere-talon ravintola
Kuva: Riikka Vaahtera

Tiesitkö, että tässä esityksessä voit nauttia virvokkeita katsomossa!

Esityksessä on K18-alueena Ison salin permanto. Lipun alueelle ostanut voi viedä mukanaan katsomoon joko ennen esitystä tai väliajalla ostamansa juoman. Huomioithan, että anniskelukatsomon 18 vuoden ikäraja on ehdoton, joten alaikäiset eivät pääse katsomoon.

Courtyard by Marriott Tampere City, Visit Tampere Laura Vanzo
Kuva: Laura Vanzo, Visit Tampere

Täydennä elämyksesi majoittu­malla saman katon alla

Tampere-talon yhteydessä oleva Courtyard by Marriott Tampere City -hotelli mahdollistaa täydellisen konserttielämyksen. Kun varaat vierailusi yhteyteen kauttamme majoituksen, saat sen kumppanihintaan. Hinta sisältää aamiaisen ja wifin. Tervetuloa viihtymään!

Varaa hotellihuone tästä!

TULEVIA TAPAHTUMIA