Hyppää sisältöön

Puistokonsertti 2024

Tampere Filharmonian, Tampere-talon ja Tampereen Energian suurta ulkoilmakonserttia johtaa Matthew Halls, ja solistina kuullaan lauluyhtye Rajatonta.

Aika 10.08.2024 15.00

TilaTampere Filharmonia, Sorsapuisto

Tietoa tapahtumasta

La 10.8.2024 klo 15 alkaen
Sorsapuisto, Tampere
Vapaa pääsy

Tuotanto Tampere Filharmonia, Tampere-talo ja Tampereen Energia, yhteistyössä Yle

Yle lähettää Puistokonsertin suorana lähetyksenä Yle TV 1 -kanavalla ja Yle Areenassa la 10.8. klo 18.15.

Muutokset mahdollisia.

Puistokonsertti kestää n. 1 h 45 minuuttia.

Aikataulu

Klo 15–17.30 S-Wings by DJ Juissi

Luvassa tuttuja pop- ja rockhittejä svengaavina swingeinä ja jouhevina jazzversioina.

Klo 17.30 Tampere Filharmonian, Tampere-talon ja Tampereen Energian tervehdykset

Klo 18.15 Tampere Filharmonian Puistokonsertti alkaa

Matthew Halls, kapellimestari
Lauluyhtye Rajaton

Oheisohjelmaa

Puistokonsertin aikana Sorsapuiston tapahtuma-alueella on myynnissä kylmää ja kuumaa juotavaa sekä suolaista ja makeaa syötävää.

Ravintola Tuhto palvelee konserttipäivänä laajennetuin aukioloajoin klo 12–21 ja tarjoilee tavallisen ruokalistan lisäksi pientä purtavaa, jota voi viedä myös puiston puolelle.

Tampere-talon lipunmyynnistä voi konserttipäivänä ostaa tarjoushintaisia lippuja syksyn tapahtumiin.

Puistokonsertissa kesän suurin yhteistanssi – Tampere Filharmonian johdossa Matthew Halls ja solistina lauluyhtye Rajaton

Tampere Filharmonia, Tampere-talo ja Tampereen Energia järjestävät loppukesän perinteisen Puistokonsertin Tampereen Sorsapuistossa lauantaina 10. elokuuta 2024. Tampere Filharmoniaa johtaa orkesterin ylikapellimestari Matthew Halls, ja solistina kuullaan lauluyhtye Rajatonta.

Puistokonsertin johtaa Tampere Filharmonian ylikapellimestari ja taiteellinen johtaja Matthew Halls. Konsertin kantava teema on tanssi kautta aikojen, ja ohjelmistossa kuullaan klassisen musiikin rakastetuimpia melodioita vuosisatojen takaa, suomalaisia klassikoita ja tunnettuja tanssisävelmiä baletin, musikaalin ja oopperan maailmasta.

Orkesterin omien ohjelmanumeroiden lisäksi konsertin solisteina vierailevat lauluyhtye Rajattoman laulajat Essi Wuorela, Aili Ikonen, Soila Sariola, Antti Annola, Ahti Paunu ja Jussi Chydenius. Tampere Filharmonia teki Rajattoman kanssa viimeksi yhteistyötä alkuvuoden supersuosituissa ABBA-konserteissa, ja ruotsalaisen diskolegendan tanssimusiikkia on luvassa myös Puistokonsertissa.

”Konsertissa tanssi liikkuu ajassa pitkällä, hienolla jatkumolla ja näyttää mihin kaikkeen sinfoniaorkesteri voi taipua yli genrerajojen. Kuljemme barokista romantiikan ja suomalaisen nykymusiikin kautta diskoon. Olemme iloisia, että pääsemme jatkamaan hedelmällistä yhteistyötämme uskomattoman taitavan lauluyhtye Rajattoman kanssa”, Tampere Filharmonian intendentti Eija Oravuo kertoo.

Yleisradio televisioi Puistokonsertin suorana lähetyksenä Yle TV 1 -kanavalla ja Yle Areenassa klo 18.15 alkaen. Konsertin juontavat Ylen kanavilta tuttu Anniina Valtonen sekä musiikkitoimittaja ja laulaja Ahti Paunu, joka esiintyy myös Rajattoman riveissä. Yleisölle maksuttoman Puistokonsertin on mahdollistanut jo usean vuoden ajan Tampereen Energia, joka tunnettiin aiemmin nimellä Tampereen Sähkölaitos.

”Puistokonsertti on yksi Tampereen kesän kohokohdista, ja on ilo olla mukana sen taustajoukoissa. Sorsapuisto ja sitä ympäröivä Tullin alue on erinomainen paikka järjestää tapahtuma, sillä alueessa kiteytyy monella tapaa kotikaupunkimme vetovoima: eloisa kaupunkikulttuuri ja kestävät arvot. Moni konserttivieraista ei ehkä tiedäkään, että iso osa alueen palveluista lämpiää hiilineutraalisti kaukolämmöllä”, Tampereen Energian toimitusjohtaja Jussi Laitinen sanoo.

Puistokonsertin ohjelma julkaistaan myöhemmin. Myös yleisö pääsee vaikuttamaan ja äänestämään konsertissa esitettävän loppuhuipennuksen, jossa koko Tampereen Sorsapuisto ja ihmiset kotisohvilla voivat osallistua suureen yhteistanssiin sinfoniaorkesterin säestyksellä.

Courtyard by Marriott Tampere City, Visit Tampere Laura Vanzo
Kuva: Laura Vanzo, Visit Tampere

Täydennä elämyksesi majoittu­malla saman katon alla

Tampere-talon yhteydessä oleva Courtyard by Marriott Tampere City -hotelli mahdollistaa täydellisen konserttielämyksen. Kun varaat vierailusi yhteyteen kauttamme majoituksen, saat sen kumppanihintaan. Tervetuloa viihtymään!

Varaa hotellihuone tästä!

TULEVIA TAPAHTUMIA

Pekka Kuusisto viulunsa kanssa katse vasempaan.
/
  • Tampere-talo
  • Klassinen musiikki

TampereRaw: Earth Songs

Aikamme musiikin äärellä tunnelmoi yhtye kapellimestarinaan Maria Itkonen, Pekka Kuusisto (viulu), Eva Alkula (kantele) ja Anna Kuvaja (piano).

/
  • Tampere-talo
  • Klassinen musiikki
  • Ooppera, operetti
  • Orkesterimusiikki

Beethoven: Fidelio-oopperan konserttiversio

Beethovenin menestysoopperan konserttiversion johtaa Susanna Mälkki. Solisteina loistavat suomalaiset tähtilaulajat, kuorona laulaa Tampereen Oopperan kuoro ja orkesterina soittaa Tampere Filharmonia.