Hyppää sisältöön

Tulevaisuuden johtajuus: DEI ratkaisevana menestystekijänä

Pirkanmaalaisten yritysten johtoryhmille suunnattu kutsuvierastilaisuus, joka tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden saada liiketoiminnan ja johtamisen näkökulmasta tuoretta tietoa ja parhaita käytäntöjä DEI-teemasta.

Aika 24.01.2024 08.30

TilaTampere-talo, Maestro

Monikansallien ryhmä yhdessä liiketoiminta keskustelussa
Kuva: Visit Tampere / Laura Vanzo

Tietoa tapahtumasta


Tule mukaan kuulemaan tuoreesta näkökulmasta, miksi monimuotoisuus ja yhdenvertaisuus ovat liiketoiminnan keskiössä.

Kuulemme Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston Petra Saarenmaalta ajankohtaisia näkemyksiä yhdenvertaisuudesta, asianajotoimisto Alfa Oy:n Peter Rasmussen ja Otto Santala valaisevat, mitä organisaatioiden johtajien tulisi tietää DEI-teemoista lainsäädännön näkökulmasta. Työterveyslaitos Heltin työterveyspsykologi Samuli Sintami käsittelee työterveyden näkökulmaa, ja saat konkreettisia esimerkkejä työpaikkojen inklusiivisuudesta Goforen Anni Roinilalta, Courtyard by Marriott Tampere Cityn Ville Virkiltä sekä Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokkaalta. Tilaisuuden juontaa toimitusjohtaja ja hallitusammattilainen Kati Sulin.

Älä jää paitsi tästä tilaisuudesta, jossa avataan keskustelua tärkeistä aiheista liiketoiminnan ja työyhteisöjen kehittämisen näkökulmasta.

Tilaisuuden järjestävät Tampere-talo-konserni, Asianajotoimisto Alfa, Heltti Oy ja Courtyard by Marriot Tampere City. Yhteistyössä Tampereen kauppakamari ja Akun tehdas.

Tilaisuus on suunnattu erityisesti yritysjohtajille ja henkilöstöjohtajille, tarjoten ainutlaatuisen tilaisuuden oppia ja jakaa parhaita käytäntöjä näiden keskeisten teemojen integroimiseksi liiketoimintaan ja organisaatiokulttuuriin.

Jos haluat kutsun tapahtumaan ole yhteydessä;

Aikataulu

7.30-8.15         Aamiainen Courtyard Tampere Cityssä

8.30             Tilaisuus alkaa, tervetuloa

8.40             Peter Rasmussen ja Otto Santala, Asianajotoimisto Alfa Oy – Mitä organisaatioiden johtajien tulisi tietää DEI-teemoista lainsäädännön näkökulmasta

8.55            Paulina Ahokas, Tampere-talo-konserni ja Ville Virkki, Courtyard by Marriott – Inklusiivisuus liiketoiminnan ytimessä – näkökulmia kansainväliseltä sekä kaupunkiomisteiselta yritykseltä

9.10             Petra Saarenmaa, Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto – Ajankohtaista yhdenvertaisuudesta ja yhdenvertaisuuden edistäminen työpaikoilla

9.25             Samuli Shintami, Heltti Oy – Yksilön reaktiot ja psykologinen kuorma – miten yksilötason ilmiöt vaikuttavat koko organisaatioon

9.40            Anni Roinila, Gofore – Monimuotoisuus, tasa-arvo ja inklusiivisuus työyhteisön ja liiketoiminnan voimavarana

10.00          Keskustelupaneeli

10.30          Tilaisuus päättyy

10.45 Omakustanne verkostoitumislounas ravintola Tuhtossa

Mitä organisaatioiden johtajien tulisi tietää DEI-teemoista lainsäädännön näkökulmasta

Peter Rasmussen ja Otto Santala, Asianajotoimisto Alfa Oy

Asianajotoimisto Alfa Oy:n juristit Peter Rasmussen ja Otto Santala kertovat, mitä organisaatioiden johtajien tulee tietää DEI-teemoista lainsäädännön näkökulmasta.

Asianajotoimisto Alfa Oy on yli 20 vuotta toiminut monipuolisten asianajopalvelujen tarjoaja. Tapahtuman puhujina ovat Asianajotoimisto Alfan Oy:n yritysjuridiikan tiimistä Peter Rasmussen (toimitusjohtaja, asianajaja) ja Otto Santala (juristi, KTM), jotka hoitavat monipuolisesti liikejuridiikkaan ja liike-elämän riidanratkaisuun liittyviä toimeksiantoja.  

Inklusiivisuus liiketoiminnan ytimessä – näkökulmia kansainväliseltä sekä kaupunkiomisteiselta yritykseltä

Paulina Ahokas, Tampere-talo-konserni ja Ville Virkki, Courtyard by Marriot

Tampere-talo-konsernin toimitusjohtaja Paulina Ahokas ja Courtyard by Marriott Tampere Cityn hotellinjohtaja Ville Virkki avaavat keskustelun siitä, mitä odotetaan kaupunkiomisteisilta yrityksiltä sekä kansainvälisiltä yrityksiltä monimuotoisuuden, tasa-arvon ja inklusiivisuuden edistämisessä.

Paulina Ahokas (FM, Executive MBA, HHJ) on tehnyt uraauurtavaa työtä luovien alojen vahvana vaikuttajana, erityisesti musiikin viennin parissa. Monipuolisella työurallaan Ahokas on keskittynyt luovan alan yritysten kehittämiseen ja kansainvälistymiseen. Ahokas on asunut ja työskennellyt muuan muassa Isossa-Britanniassa, Ranskassa, Tšekinmaassa ja Ruotsissa.  Vuoden 2012 alusta lähtien Ahokas on toiminut Tampere-talo-konsernin toimitusjohtajana. Tampere-talo-konserni on vahvasti sitoutunut yhdenvertaisuuden, tasa-arvon ja inklusiivisuuden edistämiseen kaikilla toiminnan tasoilla.

Ville Virkki on Courtyard by Marriott Tampere City hotellin hotellinjohtaja, jolla on pitkä tausta matkailualalta. Ville on ollut perustamassa palkittua Dream Hostel & Hotellia ja on edelleen mukana yrityksen toiminnassa. Nykyisessä tehtävässä Ville on toiminut neljä vuotta. Marriottissa Ville vetää vastuullisuustiimiä ja huolehtii vastuullisuusraportoinnista. Kansainvälisessä hotelliympäristössä teemaa tulee tarkasteltua laajasti ja se on jatkuvasti esillä.

Ajankohtaista yhdenvertaisuudesta ja yhdenvertaisuuden edistäminen työpaikoilla

Petra Saarenmaa, Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto

Kesäkuun alusta lähtien Yhdenvertaisuusvaltuutetulla on ollut toimivaltaa valvoa työelämän yhdenvertaisuutta ja syrjintää, rinnan aluehallintoviraston kanssa. Liity mukaan, kun asiantuntijat jakavat näkemyksiä siitä, miten voimme yhdessä edistää yhdenvertaisuutta organisaatioissamme. Tutustu tulevaisuuden työpaikkakulttuurin rakentamiseen ja ota osaa keskusteluun, joka vie meitä kohti inklusiivisempaa ja oikeudenmukaisempaa työelämää.

Petra Saarenmaa toimii Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueella lakimies- ja asiantuntijatehtävissä erityisesti työsyrjintään, työssä häirintään ja ulkomaisen työvoiman käyttöön liittyvissä asioissa. Tämän lisäksi hän on yksikön päällikkö ja työsuojelun vastuualueen varajohtaja.

Samuli Shintami, Heltti Oy

Samuli Shintami on työpsykologi ja opettaja, joka on perehtynyt erityisesti neurokirjoon, kuten autismikirjo ja ADHD, työpaikoilla sekä opiskelumaailmassa. Työterveyspsykologina Samuli kohtaa työssään erityisesti ajatustyöläisiä ja vastaanotoilla nousevat esiin myös erilaiset DEI-teemaan liittyvät asiat sekä niiden vaikutukset yksilön jaksamiseen ja mielen hyvinvointiin.

Yksilön reaktiot ja psykologinen kuorma – miten yksilötason ilmiöt vaikuttavat koko organisaatioon

Samuli Shintami, Heltti Oy

Samuli Shintami on työpsykologi ja opettaja, joka on perehtynyt erityisesti neurokirjoon, kuten autismikirjo ja ADHD, työpaikoilla sekä opiskelumaailmassa. Työterveyspsykologina Samuli kohtaa työssään erityisesti ajatustyöläisiä ja vastaanotoilla nousevat esiin myös erilaiset DEI-teemaan liittyvät asiat sekä niiden vaikutukset yksilön jaksamiseen ja mielen hyvinvointiin. 

Anni Roinila, Gofore
Anni Roinilalla, Head of EX and Culture, on takanaan pitkä ura HR: n erilaisissa työtehtävissä. Tällä hetkellä hän vastaa Goforen työntekijäkokemuksen ja kulttuurin kehityksestä sekä sisäisestä viestinnästä. Unohtamatta tietenkään DEI -tekemistä, joka on  vahvasti sekä työntekijäkokemuksen, että kulttuurimme keskiössä.

Case Gofore: Monimuotoisuus, tasa-arvo ja inklusiivisuus työyhteisön ja liiketoiminnan voimavarana

Anni Roinila, Gofore

Puheenvuorossa Anni kertoo Goforen DEI- tavoitteista sekä siitä, millaisissa erilaisissa tilanteissa ja teoissa DEI konkreettisesti Goforella näkyy.

Anni Roinilalla, Head of EX and Culture, on takanaan pitkä ura HR: n erilaisissa työtehtävissä. Tällä hetkellä hän vastaa Goforen työntekijäkokemuksen ja kulttuurin kehityksestä sekä sisäisestä viestinnästä. Unohtamatta tietenkään DEI -tekemistä, joka on  vahvasti sekä työntekijäkokemuksen, että kulttuurimme keskiössä.

Tapahtumamoderaattorina Kati Sulin

Kati Sulin, toimitusjohtaja, hallitusammattilainen

Kati Sulin on toimari ja hallitusammattilainen, joka uskaltaa nostaa keskusteluun niitäkin asioita, joita jokainen pohtii muttei uskalla sanoa ääneen. Hän syttyy saumattomasti toimivasta OHJ-ketjusta (omistaja-hallitus-johto), strategisten kyvykkyyksien tunnistamisesta sekä inhimillisyyden ja teknologian yhdistämisestä. Kati toimii tällä hetkellä ajatustyöhön erikoistuneen Heltin toimitusjohtajana, sekä mm. Wittedin, Lähitapiolan ja Apetit:n hallituksen jäsenenenä. Aiemmin Kati on toiminut mm. Ifolorin toimitusjohtajana, DNA:n CDO:na sekä Terveystalon digitaalisen liiketoiminnan johtajana. 

Tilaisuuden järjestää

Yhteistyössä

Vastuullinen Tampere-talo

Tampere-talo kesällä, kuva: Laura Vanzo

Tapahtumayhtiömme liiketoiminta perustuu tapahtumiin ja kohtaamisiin – hetkiin, jotka tuottavat ja lisäävät ihmisten ja ympäristön hyvinvointia yhteiskunnassamme.

Olemme sitoutuneet YK:n kestävän kehityksen tavoiteohjelma Agenda 2030:een, ja työskentelemme joka päivä ympäristön, ihmiset ja talouden tasavertaisesti huomioiden ja kestävää kehitystä tavoitellen.