Hyppää sisältöön

Arppa, Kaseva ja Tampereen Kirjafestarit – Tampere-talo julkaisi uutta ohjelmaa loppuvuoteen

Kaksipäiväinen Tampereen Kirjafestarit valtaa Tampere-talon tutulla paikallaan marras-joulukuun vaihteessa 30.11.–1.12.2024. Pirkanmaan suurin kirjallisuuden ja kulttuurin juhla kokoaa saman katon alle vuoden kiinnostavimmat kirjailijat ja kirjallisuuden ystävät. Syksyn konserttitarjontaan on lisätty Arpan, Pete Parkkosen ja Olli Halosen intiimit Pienen salin keikat. Nostalgian nälkäisille on luvassa menneiden vuosikymmenten parhaita suomihittejä, kun Ison salin lavalle nousevat Kaseva ja…

Suomi-indien kärkinimi Arppa esiintyy yhtyeineen Tampere-talon Pienessä salissa pääosin ikärajattomassa konsertissa lauantaina 16. marraskuuta. Energisistä ja improvisaatioon perustuvista keikoistaan tunnettu artisti on noussut muutamassa vuodessa niin kriitikoiden kuin yleisöjen suosikiksi. Konsertissa kuullaan aiempien hittien lisäksi uutta musiikkia Arpan syksyllä ilmestyvältä neljänneltä albumilta. Arpan yhtyeessä vaikuttavat valovoimaiset muusikot Ville-Veikko Airaniemi, Eero Seppä ja Okko Saastamoinen.

Karismaattinen Pete Parkkonen esiintyy Pienen salin lavalla perjantaina 18. lokakuuta. Kohta sataa -jättihitistä ja monista tv-ohjelmista tuttu artisti esiintyy yksin kitaransa kanssa, ja konsertissa uppoudutaan biisien tarinoihin ja syntyperiin. Laulaja-lauluntekijä Olli Halonen esiintyy Pienessä salissa perjantaina 25. lokakuuta. Vuoden 2023 Emma Gaalassa Vuoden iskelmä -palkinnon ja Iskelmä Gaalassa Vuoden tulokas -palkinnon voittanut artisti on hallinnut radioiden ja Spotifyn kuunnelluimpien kappaleiden listoja Pohjola– ja Suomen kesä -hiteillään.

Kasevan Eilen – Tänään 50 vuotta -konsertti soi Isossa salissa sunnuntaina 17. marraskuuta. Legendaarisen yhtyeen lukuisat hitit, kuten Tyhjää, Striptease tanssija, Mari ja Vanha mies, ovat villinneet suomalaisia vuodesta 1974 lähtien, ja bändin kuulijakunta ulottuu jo kolmanteen sukupolveen. Leevi and the Leavingsin klassikot raikaavat Isossa salissa torstaina 28. marraskuuta, kun Leavings-Orkesteri esiintyy solistinaan Timo Rautiainen. Konsertissa kuullaan Gösta Sundqvistin rakastettuja kappaleita mahdollisimman alkuperäisinä sovituksina.

Pirkanmaan suurin kirjallisuustapahtuma Tampereen Kirjafestarit järjestetään Tampere-talossa lauantaina 30. marraskuuta klo 10–18 ja sunnuntaina 1. joulukuuta klo 10–17. Tapahtumaviikonloppu pitää sisällään kuluvan vuoden kärkikirjailijoiden haastatteluja, puhutuimpien ja kiinnostavimpien kirjojen esittelyjä, ajankohtaisiin aiheisiin pureutuvia asiantuntijapaneeleja, puheenvuoroja ja luentoja, poikkitaiteellisia live-esityksiä, klubeja ja lapsiperheille sopivaa messuohjelmaa.

Kirjafestareilla on mukana noin sata näytteilleasettajaa. Osastoilla voi tehdä jouluostoksia ja nautiskella kirjallisuusviikonlopusta teemakahviloissa ja Tampere-talon omissa ravintoloissa. Myös suosittu viinitasting tekee paluun toisen kerroksen Viini & Tapas -alueella. Tapahtuman ohjelma ja esiintyjät täydentyvät syksyn mittaan. Myynnissä on yhden ja kahden päivän lippuja sekä yhdistelmälippuja, jotka sisältävät festivaalin sisäänpääsyn lisäksi koko perheen Lumiukko-elokuvakonsertin lauantaina 30. marraskuuta.

Tampere-talon tapahtumien liput ovat myynnissä Tampere-talon ja Lippu.fin lipunmyyntikanavissa. Syksyn ohjelmisto täydentyy loppukevään aikana. Tutustu ohjelmatarjontaan täällä

Lisätiedot

Suvi Leinonen 
Taiteellinen johtaja 
Tampere-talo Oy 
Puh. +358 3 243 4031 
suvi.leinonen@tampere-talo.fi 

Median liput ja haastattelupyynnöt

Elsa Vähänen 
Viestintäasiantuntija 
Tampere-talo Oy 
Puh. +358 40 5512 739 
elsa.vahanen@tampere-talo.fi