Hyppää sisältöön

Hyvä ja paha tieto – Tieteen päivät 2021

<!– wp:post-featured-image /–>

Tampere-talo on mukana järjestämässä Tieteen päiviä 2021, jotka toteutetaan tällä kertaa virtuaalisesti. Tapahtuman teemana on hyvä ja paha tieto, josta tutkijat kertovat ja keskustelevat ajankohtaisiin ilmiöihin ja tapahtumiin peilaten.

Perjantain 22.1. Nuorten päivän ohjelma on suunnattu 9. -luokkalaisille ja toisen asteen opiskelijoille.  Ohjelma tarjoaa näkökulmia esimerkiksi tiedon eri lajeihin, pelitutkimukseen ja kestävään kehitykseen. Mukana on muun muassa lääkäri, somevaikuttaja ja Tampereen yliopiston alumni Anni Saukkola. Nuorten päivän luentokokonaisuudet koostuvat 20 minuutin mittaisista puheenvuoroista ja yleisökysymyksistä, joita voi esittää chatin kautta. Tarjolla on myös virtuaalityöpajoja.

Lauantain 23.1. tarjonta on avoin kaikille tieteen ja tutkitun tiedon ystäville. Hyvän ja pahan tiedon teemaan pureudutaan useista näkökulmista aina kansainvälisestä politiikasta itkuisen vauvan rauhoitteluun ja pelitutkimuksesta rokotusepäröintiin. Objektiivisen ja subjektiivisen Suomi-kuvan eroja pohtivat professorit Raisa Toivo ja Pertti Haapala sekä kirjailija Juha Hurme. Tunnin mittaisissa kokonaisuuksissa on alustuksia ja keskusteluja, joihin yleisölläkin on mahdollisuus osallistua.

Tampereen Tieteen päivät on osa Tutkitun tiedon teemavuotta 2021 ja tapahtuman järjestäjiä ovat Tampereen yliopisto, Tieteen tiedotus, Tampere Smart City Week, Tampereen kaupunki, Pirkanmaan liitto, Poliisiammattikorkeakoulu, Tampere-talo ja Aamulehti. Tieteen päivät avaa Tampere Smart City Week -kokonaisuuden.

Suunnitteletko itsekin virtuaali- tai hybriditapahtuman järjestämistä? Pyydä tarjous, niin suunnitellaan yhdessä!