Hyppää sisältöön

KIERTO FEST Future -kiertotalousmessut kiertotaloudesta ja kestävästä elämäntavasta kiinnostuneille

KIERTO FEST Future -kiertotalousmessut järjestetään Tampere-talon Sorsapuistosalissa tiistaina 25.4.2023 klo 13–18. Messut tuovat Tampere-talon täyteen kiertotalouden parissa toimivia yrityksiä, yhdistyksiä, oppilaitoksia ja asiantuntijoita.

KIERTO FEST Future -kiertotalousmessut Tampere-talossa 25.4.2023

Kiertotalousmessut on kevään tärkein tapahtuma kiertotaloudesta ja kestävästä elämäntavasta kiinnostuneille. Tapahtuma on suunnattu myös omaa opinto- ja urapolkua etsiville työnhakijoille, yrittäjille tai liiketoimintaa suunnitteleville. Kiertotalousmessuilla esitellään tulevaisuuden työtehtäviä, innovaatioita ja mahdollisuuksia. Tapahtuman järjestää Tampereen kaupungin hallinnoima KIERTO – Kiertotaloudesta kasvua -hanke yhteistyössä Tredun ja Business Tampereen kanssa. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Tredun opiskelijat toteuttavat messuille muotinäytöksen, jossa mallit puetaan kierrätettyyn ja vastuulliseen muotiin. Ekokumppanit Oy tuo messuille korujen vaihtotorin ja Tampereen seurakuntayhtymä tarjoaa hävikkiherkkuja sekä vinkkejä ruokahävikin vähentämiseen. Näytteilleasettajina on yrityksiä ja toimijoita, jotka panostavat vastuullisuuteen ja kiertotalouteen.

”Kiertotalous tunnetaan koko ajan yhä paremmin. Messuilla haluamme kertoa, että kiertotalouden parissa syntyy uusia innovaatiota ja kiertotalous luo työtä ja osaamista”, kertoo KIERTO-hankkeen projektisuunnittelija Milla Kolehmainen.

Tutkimusretkiä ilmastotunteisiin, taiteeseen ja vastuulliseen yrittäjyyteen

Työpajoissa käsitellään ilmastotunteita ja kestävyyden teemoja taiteen ja liikkeen keinoin. Messuilla toteutetaan yhteisöllinen Tulevaisuuden ammatti – mitä toivot tulevaisuuden työelämältä -kierrätystaideteos, josta vastaa tamperelainen BC Ensemble. Valmis teos tullaan sijoittamaan Tampereen kaupungin toimitiloihin. Yrittäjien työpajassa tutustutaan Tampereen kaupungin ja Business Tampereen ja tarjoamiin kiertotalousliiketoiminnan kehittämisen palveluihin ja työkaluihin.

Tapahtuman musiikkiannista vastaa Tampereen kaupungin nuorisopalvelujen ylläpitämän Pajaston musiikki- ja mediapaja. Pääpuhujana on tietokirjailija, futuristi ja keksijä Perttu Pölönen ja tapahtuman juontaa Relove-ketjun perustaja Noora Hautakangas. Tapahtuman hiilijalanjälki kompensoidaan.

Ilmoittaudu mukaan näytteilleasettajaksi

Näytteilleasettajaksi Tampere-talon Sorsapuistosaliin tavoitellaan kiertotaloustuotteita kuluttajille myyviä yrityksiä, oppilaitoksia, 3. sektorin edustajia ja muuten kiertotaloudessa mukana olevia toimijoita. Paikkoja on tarjolla noin 70 kappaletta. Lue lisää ja varaa paikkasi!

Lisätiedot
Milla Kolehmainen, projektisuunnittelija
milla.kolehmainen@tampere.fi, 041 730 0966

Riina Hiipakka-Lahti, projektipäällikkö
riina.hiipakka-lahti@tampere.fi, 040 800 4954