Hyppää sisältöön

Santtu-Matias Rouvali ja Lontoon Philharmonia-orkesteri tekevät kaivatun paluun Tampereelle lokakuussa

Lontoon Philharmonia-orkesteri ja ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvali konsertoivat Tampere-talossa keskiviikkona 16.10.2024. Orkesterin solistina loistaa maailman konserttilavoilta tuttu viulisti Nemanja Radulović. Ohjelma sisältää Hatšaturjanin viulukonserton ja Sibeliuksen kolmannen sinfonian. Viimeksi orkesteri esiintyi Tampereella loppuunmyydylle Ison salin yleisölle toukokuussa 2022. Liput ovat nyt myynnissä Tampere-talon ja Lippu.fin lipunmyyntikanavissa.

Philharmonia-orkesteri on yksi maailman johtavista sinfoniaorkestereista, jonka historia ulottuu yli 75 vuoden taakse. Orkesteri perustettiin vuonna 1945, ja se on vakiinnuttanut asemansa sekä Lontoon musiikkielämässä että kansainvälisessä vertailussa. Orkesterin koti sijaitsee Lontoon sydämessä Southbank-taidekeskuksen Royal Festival Hall -konserttisalissa.
Orkesteri on konsertoinut ympäri Eurooppaa, Pohjois-Amerikkaa, Japania ja Kiinaa, ja heidän verkkoesiintymisensä ovat tavoittaneet ilahtuneita kuulijoita jopa Fidžillä, Sudanissa, Indonesiassa ja Norjan napapiirillä asti. 

Santtu-Matias Rouvali on Philharmonia-orkesterin historian kuudes ylikapellimestari. Rouvali on toiminut ylikapellimestarina syksystä 2021. Hän on myös Göteborgin sinfonikkojen ylikapellimestari vuodesta 2017 alkaen. Rouvali toimi Tampere Filharmonian taiteellisena johtajana ja ylikapellimestarina vuosina 2013–2023 ja on nimetty Tampere Filharmonian kunniakapellimestariksi. Rouvali jatkaa vierailijana tiivistä yhteistyötään lukuisten huippuorkestereiden kanssa, mukaan lukien Münchenin filharmonikot, Berliinin filharmonikot, Royal Concertgebouw -orkesteri sekä New Yorkin filharmonikot.

”Kansainväliset orkesterivierailut tarjoavat osaltaan ainutlaatuisen mahdollisuuden nauttia taiteellisesta monimuotoisuudesta ja samalla vahvistavat Tampereen mainetta kansainvälisenä kulttuurikohteena sekä yleisöille että esiintyjille. Tampere-talossa on maailmanluokan konserttisali, joka vetää vertoja monelle kansainväliselle esityspaikalle. Sitä taiteilijavieraamme säännöllisesti ihailevat. Philharmonian ja Rouvalin paluuta Tampereelle suunniteltiin jo heidän edellisen, menestyksekkään Tampereen vierailunsa yhteydessä. Nyt yhteistyömme saa jatkoa, tuulahdus Lontoon kulttuurielämästä on odotettu”, kertoo Tampere-talo Oy:n taiteellinen johtaja Suvi Leinonen.

Philharmonian konsertin solistina esiintyvä Nemanja Radulović on virtuoosimainen viulisti, joka on konsertoinut Rouvalin ja Tampere FIlharmonian kanssa Tampereella aikaisemminkin. Radulovićin esiintyminen on herättänyt laajaa ihailua niin yleisön kuin kriitikoidenkin keskuudessa. Hänen musiikillinen ilmaisunsa on voimakasta, emotionaalista ja vangitsevaa, ja hän on tunnettu taitavasta tekniikastaan ja syvällisestä musikaalisuudestaan.

Lontoon Philharmonia-orkesteri
Tampere-talo, Iso sali
Ke 16.10.2024 klo 19

Santtu-Matias Rouvali, kapellimestari
Nemanja Radulović, viulu

Mihail Glinka: Alkusoitto oopperasta Ruslan ja Ljudmila
Aram Hatšaturjan: Viulukonsertto d-molli
Jean Sibelius: Sinfonia nro 3

Liput 99/89/79 €
Opiskelijat 30 € (paikkoja rajoitetusti)

Tuotanto Tampere-talo Oy