Hyppää sisältöön

Tampere-talo Vuoden vastuullisuusteko -kilpailun finaaliin matalan kynnyksen ilmaistapahtumilla

Tampere-talo on päässyt finaaliin Keskuskauppakamarin järjestämässä Vuoden vastuullisuusteko -kilpailussa matalan kynnyksen ilmaistapahtumilla, jotka ovat osa Tampere-talon laajempaa vastuullisuustyötä. Vuoden 2023 alusta elokuun loppuun mennessä Tampere-talon ilmaistapahtumissa on käynyt noin 15 000 kävijää. Vuoden vastuullisuusteko palkitaan Suuressa yritysvastuupäivässä Helsingissä keskiviikkona 15. marraskuuta 2023.

Jalo ja Tarja Virkki käyvät Tampere-talon Teetansseilla aina kun ehtivät. Teetanssit ovat osa Tampere-talon maksutonta matalan kynnyksen tapahtumatarjontaa. Kuva: Polina Tatarinova

Tampere-talo kilpailee Keskuskauppakamarin Vuoden vastuullisuusteko -kilpailun finaalissa. Kolmatta kertaa järjestettävän kilpailun tavoite on löytää esimerkillisiä vastuullisuustekoja ja innostaa yrityksiä jakamaan toimintatapoja keskenään. Keskuskauppakamarin riippumaton vastuullisuuslautakunta valitsee vuosittain enintään kolme vaikuttavinta vastuullisuustekoa kilpailun finaaliin.  

Vuoden vastuullisuusteko valitaan yleisöäänestyksellä, joka alkoi maanantaina 6. marraskuuta. Voittaja palkitaan keskiviikkona 15. marraskuuta Suuressa yritysvastuupäivässä Helsingissä. Tänä vuonna finaalissa ovat Tampere-talon lisäksi Suomen Paralympiakomitea ja Tietoevry.  

Tampere-talon ehdolla oleva vastuullisuusteko koskee matalan kynnyksen maksuttomia tapahtumia, jotka ovat osa kulttuuri- ja kongressikeskuksen laajempaa vastuullisuustyötä. Maksuttomien tapahtumien tarkoitus on edistää kulttuurin saavutettavuutta ja tarjota monipuolisia elämyksiä heille, joilla ei ole mahdollisuutta ostaa lippuja konsertteihin tai esityksiin.  

“Vuoden vastuullisuusteko -finaaliin pääsy on upea tunnustus pitkäjänteisestä vastuullisuustyöstä, joka on ollut tärkeä osa arkeamme Tampere-talon perustamisesta vuodesta 1990 lähtien. Uskomme vakaasti, että kulttuurin tulisi olla kaikkien ulottuvilla taloudellisesta tilanteesta riippumatta. Yhteistyökumppaneidemme kanssa järjestämme vuosittain noin sata maksutonta ja helposti saavutettavaa tapahtumaa. Emme tavoittele välittömiä taloudellisia voittoja maksuttomista tapahtumista, vaan näemme ne investointina tulevaisuuteen”, Tampere-talon kiinteistö-, turvallisuus- ja vastuullisuuspäällikkö Marko Koivisto kertoo.  

Vuoden 2023 aikana Tampere-talon ilmaistapahtumissa on käynyt elokuun loppuun mennessä noin 15 000 kävijää. Yksi isoimmista maksuttomista tapahtumista on perinteinen Tampere Filharmonian Puistokonsertti, jota seurasi elokuussa paikan päällä Tampereen Sorsapuistossa noin 8 000 ihmistä. Yleisradio televisioi konsertin, mikä tarjosi yhä useammalle mahdollisuuden nauttia sinfoniaorkesterin soitosta myös omilta kotisohvilta käsin.  

Toinen säännöllisesti järjestettävä ilmaistapahtuma on Teetanssit, joka tarjoaa seniorikansalaisille laadukkaat iltapäivätanssit puhallinorkesterin säestyksellä ja houkuttelee satoja innokkaita tanssijoita pyörähtelemään Tampere-talon pääaulaan. Tanssimaan pääsee joka kuukauden ensimmäisenä maanantaina. Open stage -tyylinen Aulaklubi mahdollistaa puolestaan foorumin keskusteluille, konserteille, tanssiesityksille ja monenlaiselle kulttuurille. Esitykset järjestetään pääaulassa illan pääkonserttien yhteydessä.  

Tampere-talon sitoutuminen matalan kynnyksen ilmaistapahtumiin on kokonaisvaltainen ponnistus, joka on vaatinut resursseja, suunnittelua ja yhteistyötä eri sidosryhmien kanssa. Tampere-talon pitkäaikaisia yhteiskumppaneita ovat Tampereen ammattikorkeakoulu, Pirkanmaan musiikkiopisto, Tampereen konservatorio, Tampereen Energia, Tampere Filharmonia, Yleisradio, paikalliset taiteilijat, Tampereen taiteilijaseura, Pirkka-Hämeen Kuvataiteilijat, Tampereen kaupungin kaupunkikulttuuriyksikkö, Tampereen taidemuseo sekä LähiTapiola Pirkanmaa ja OP Tampere.   

Vuoden vastuullisuusteko -finalisteja voi äänestää keskiviikkoon 15. marraskuuta asti Keskuskauppakamarin verkkosivuilla: https://kauppakamari.fi/vastuullisuus/vuoden-vastuullisuusteko/  

Lisää tietoa Tampere-talon vastuullisuusohjelmasta löytyy Tampere-talon verkkosivuilta: https://www.tampere-talo.fi/yhteiskuntavastuu/