Hyppää sisältöön

Tampere-talon syksyssä Myrskyluodon Maija -elokuvakonsertti ja koettavaa lapsiperheille

Tampere-talo on julkaissut uutta ohjelmistoa syksylle. Vantaan Viihdeorkesteri tuo huippusuositun Myrskyluodon Maija -elokuvakonsertin Isoon saliin syyskuussa, ja marraskuussa lennetään ilmojen halki koko perheen Lumiukko-elokuvan tahtiin. Syksyn ohjelmistolisäykset tarjoilevat yleisölle myös suomirokkia uusilla sovituksilla sekä lasten suosikkiyhtyeitä. Konserttien liput ovat nyt myynnissä.

Elokuvateattereissa suursuosion saanut Tiina Lymin ohjaama Myrskyluodon Maija saapuu Tampere-talon Ison salin näyttämölle sinfoniaorkesterin säestyksellä lauantaina 28. syyskuuta. Elokuvakonsertissa Lauri Porran säveltämän voimallisen musiikin tulkitsee Vantaan Viihdeorkesteri. Myös Lasse Mårtensonin alkuperäinen ja ikoninen tunnussävelmä on mukana uutena sovituksena.

Elokuvakonsertti on maailmalla vankan jalansijan löytänyt konserttimuoto, jossa valkokankaalla pyörivän elokuvan musiikin soittaa elävä orkesteri. Lauri Porra kuvaa Myrskyluodon Maija -elokuvakonserttia hienoksi ja myös harvinaiseksi elämykseksi, sillä valtaosa Suomessa tehtävistä elokuvakonserteista tehdään ulkomaisista elokuvista.

”Kotimaisen elokuvan ja yli 70 muusikon sinfoniaorkesterin yhdistelmä on iso, ainutlaatuinen ja jännittävä elämys. Se tarjoaa mahdollisuuden pysähtymiseen, hiljentymiseen ja keskittymiseen ilman kiireitä ja kännyköitä”, Porra kertoo.

Joulun alla Tampere-talossa koetaan myös toinen odotettu elokuvakonsertti. Jo klassikon aseman saanut koko perheen animaatioelokuva Lumiukko (The Snowman, 1982) liitää jälleen Isossa salissa lauantaina 30. marraskuuta kahden esityksen verran. Howard Blaken säveltämän musiikin esittää Tampereen akateeminen sinfoniaorkesteri TASO johtajanaan Kimmo Tullila.

Tampere-talossa esiintyvät suositut koko perheen yhtyeet Hevisaurus ja Megasakki. Neljän dinosauruksen ja yhden lohikäärmeen muodostama Hevisaurus rokkaa Isossa salissa lauantaina 9. marraskuuta. Leikkisä ja viihdyttävä Megasakki on Emma-palkittu lastenmusiikkiyhtye, joka laittaa tanssijalat vipattamaan Pienessä salissa lauantaina 14. syyskuuta.

Tampere-talon syyskaudelle on lisätty tunnelmallisia kevyen musiikin konsertteja. Johanna Försti esiintyy kvintetteineen Tampere-talossa perjantaina 4. lokakuuta. Kunpa sinut tuntisin paremmin -konsertissa rakastettu laulaja saattaa pop- ja iskelmämusiikista tutut suomalaiset sävelet ja sanat jazz-kansan lähestyttäväksi. Försti on sovittanut rohkeasti musiikkia mm. Baddingilta, J. Karjalaiselta ja Juice Leskiseltä.

Gösta Sundqvistin ja Leevi and the Leavings -yhtyeen faneja hemmotellaan perjantaina 20. syyskuuta, kun Minja Koski, Mikael Saari ja Lumos-kvartetti tulkitsevat rakastetun sanataiturin tuotantoa Göstan parhaat -konsertissa. Illan aikana kuullaan kaikille tuttuja klassikoita sovitettuna jousikvartetille, kahdelle laulajalle, kitaralle ja huilulle.

Lauantaina 2. marraskuuta Pienen salin lavalle nousee laulaja-lauluntekijä Emma Salokosken luotsaama Emma Salokoski Voices. Vuoden 2010 Kuorosota-ohjelmasta alkunsa saanut helsinkiläinen lauluyhtye, kuoro ja kollektiivi tekee musiikkia ennakkoluulottomasti ja genrerajoja rikkoen. Omaleimainen yhtye on mm. kokeillut soundpainting-improvisaatiota, luonut modernia kabareeta ja esiintynyt Flow Festivalin päälavalla.

Konserttien liput ovat myynnissä Tampere-talon ja Lippu.fin lipunmyyntikanavissa. Syksyn ohjelmisto täydentyy loppukevään aikana. Tutustu ohjelmatarjontaan täällä

Lisätiedot 

Suvi Leinonen 
Taiteellinen johtaja 
Tampere-talo Oy 
Puh. +358 3 243 4031 
suvi.leinonen@tampere-talo.fi 

Median liput ja haastattelupyynnöt 

Elsa Vähänen 
Viestintäasiantuntija 
Tampere-talo Oy 
Puh. +358 40 5512 739 
elsa.vahanen@tampere-talo.fi