Hyppää sisältöön

Tero Saarinen Companyn tuore tanssiteos vierailulle Tampere-taloon – Tampere Filharmoniaa johtaa Hannu Lintu

Tampere-talossa päästään keväällä nauttimaan maailmanluokan nykytanssista. Koreografi Tero Saarisen ja säveltäjä Sebastian Fagerlundin Transit-tanssiteos esitetään Isossa salissa perjantaina 21. huhtikuuta 2023. Tampereella teos tanssitaan elävän musiikin tahtiin, kun Tampere Filharmoniaa johtaa Hannu Lintu. Liput ovat nyt myynnissä.

Koreografi Tero Saarisen Transit-nykytanssiteos vierailee Tampere-talossa perjantaina 21. huhtikuuta 2023. Tero Saarinen Companyn 25-vuotisjuhlateoksen kantaesitys Malmön oopperassa lokakuussa 2020 ja Suomen ensi-ilta Helsingin juhlaviikoilla elokuussa 2021 toteutuivat tiukkojen koronarajoitusten alla, mutta nyt kiittäviä arvosteluja kerännyt teos esitetään vihdoin suurelle yleisölle.

Tero Saarinen Companyn, Tampere Filharmonian ja Tampere-talon yhteistyönä esitettävä tanssiteos on Tero Saarisen koreografia säveltäjä Sebastian Fagerlundin orkesteritrilogiaan Stonework (2015), Drifts (2017) ja Water Atlas (2018). Tampereella tanssiteoksen musiikki kuullaan liveorkesterin soittamana ensimmäistä kertaa Suomessa. Tampere Filharmoniaa johtaa kapellimestari Hannu Lintu.

Ajankohtainen tanssiteos käsittelee ihmisen ja luonnon välistä haavoittuvaa suhdetta. Ympäristöstä vieraantuminen on toistunut Tero Saarisen koreografioissa aikaisemminkin.

”Ihmiskunta tuhoaa teoillaan, tavoillaan ja tottumuksillaan luonnon monimuotoisuutta, vaikka olemme osa sitä. Koen, että tanssitaiteilijoilla on korostunut herkkyys, voima ja kyky – jopa velvollisuus – olla yhteydessä ja välittää näitä alkuvoimaisia frekvenssejä. Transit on vimmainen rituaali, eloonjäämistaistelu suuren muutoksen edessä. Vaikka teos on dystooppinen, halusin toivon olevan vahvasti läsnä. Uskon, että tuhkasta nousee uusi mahdollisuus – on aika löytää uudestaan yhteys luontoon”, Saarinen kuvailee teosta.

Myös Sebastian Fagerlundin orkesteritrilogia on saanut inspiraationsa pohjoismaisesta luonnosta, joka nykypäivänä on saasteiden ja ilmastonmuutoksen armoilla. Teoksessa Fagerlundin musiikkiin yhdistyy Tuomas Norvion tilallinen äänisuunnittelu ja elektroninen musiikki. Visuaalisuuden keskiössä on IC-98:n eli Patrik Söderlundin ja Visa Suonpään videoinstallaatio, jonka kanssa vuoropuhelua käyvät Minna Tiikkaisen valosuunnittelu ja Teemu Muurimäen puvut. Teoksen tuotannossa on tavoiteltu kestäviä, resurssitehokkaita ratkaisuja. Puvustus ja lavastus perustuvat osittain kierrätysmateriaaleihin.

Tampere-talossa teoksen tanssivat Elina Häyrynen, Oskari Kymäläinen, Mikko Lampinen, Natasha Lommi, Emmi Pennanen, Minttu Pietilä, Sofia Ruija, David Scarantino, Saida Solla, Jing Yi Wang ja Riccardo Zandona. Tampereen esityksen liput ovat myynnissä Tampere-talon ja Lippu.fin lipunmyyntikanavissa. Liput alkaen 45 euroa.

Transit

Pe 21.4.2023 klo 19
Iso sali, Tampere-talo

Koreografia ja konsepti: Tero Saarinen
Musiikki: Sebastian Fagerlund (Drifts, Stonework, Water Atlas)
Kapellimestari: Hannu Lintu
Musiikin toteutus: Tampere Filharmonia
Äänisuunnittelu ja elektroninen musiikki: Tuomas Norvio
Video: IC-98: Visa Suonpää, Patrik Söderlund
Valosuunnittelu: Minna Tiikkainen
Pukusuunnittelu: Teemu Muurimäki
Koreografin assistentti: David Scarantino
Harjoittajat: Satu Halttunen, Henrikki Heikkilä
Animaatio: Kari Kuusela, Markus Lepistö

Tanssijat: Elina Häyrynen, Oskari Kymäläinen, Mikko Lampinen, Natasha Lommi, Emmi Pennanen, Minttu Pietilä, Sofia Ruija, David Scarantino, Saida Solla, Jing Yi Wang, Riccardo Zandona

Kesto n. 1 h 30 min. Ei väliaikaa.

Tuotanto Tampere-talo ja Tampere Filharmonia

Teoksen lisätiedot

Mediapankki

Teoksen traileri