Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet

Pikkujoulukauden tapahtumia

Kysy ryhmäalennusta konsertteihin!
RYHMÄMYYNTI
03 243 4501 (ma-pe 10-16)
ryhmamyynti@tampere-talo.fi

 RUOKAILUJEN LISÄTIEDOT
Tiina Rintamäki
03 243 4647 (ma-pe klo 9-15)
tiina.rintamaki@tampere-talo.fi


Kohta saa taas kimaltaa

Sujahda parhaimpiisi ja pakene syksyn harmautta Tampere-taloon! Värikkäästä tarjonnastamme löytyy varmasti jokaiselle sopiva juhlatunnelman virittäjä. Nauti elämysten lisäksi myös muista talon antimista: hyvästä seurasta, kuplivasta ja pikkujouluherkuista. Tervetuloa vuoden pirskahtelevimpiin bileisiin! Kaikki tarjoilupaketit ovat ostettavissa Tampere-talon lipunmyynnistä sekä Lippu.fin lipunmyyntipisteiltä ja verkkokaupasta keikkalippujen yhteydessä.

Herkuttele konsertin yhteydessä pikkujouluporukkasi kanssa Joulun kanssas jaan -menu:

Hinta 37 €/hlö
(min. 20 henkilölle)

Marinoitua tyrnilohta M, G
Smetanasilliä L, G
Paahdettua kananpoikaa ja kaneli-omenachutney M, G
Metsäsienisalaattia L, G
Kirkasta perunasalaattia M, G
Vihreää salaattia M, G
Jyväleipää M ja voita L, G
Paahdettua kalkkunaa ja taateli-brandykastiketta M, G
Valkosipuliperunoita L, G

Maitosuklaapannacotta ja tähtianiksella maustettua kirsikkaa L, G
Luomukahvi, luomutee

Pikkujoulubuffetin lisätiedot:

Tiina Rintamäki-Lehtinen
tiina.rintamaki@tampere-talo.fi
03 243 4647 (ma-pe klo 9-15)

Täydennä kulttuurielämyksesi majoituksella!

Tampere-talon yhteydessä oleva Courtyard Tampere City -hotelli mahdollistaa täydellisen konserttielämyksen. Kun varaat vierailusi yhteyteen kauttamme majoituksen, saat sen kumppanihintaan. Hinta sisältää aamiaisen ja wifin. Tervetuloa viihtymään!

Varaa hotellihuone tästä!

 

Burlesque Exposé

La 13.11. Pieni sali klo 20
Liput 49/42 €, buffet 37 €, tutustu menuun tästä!

Näyttävät burleskitaiteilijat tuovat iloa ja väriä marraskuiseen iltaan. Luvassa on klassista burleskia, huumoria ja akrobatiaa! Esiintyjinä Miss Chrissy Kiss (Viro), Miss Acrolicious, Tangobatics, Handsom Stark, Gigi Praline, Olivia Rouge, Suzie Dynamite, Satine N. Octurne ja Vermillion Dames. Livebändinä Torvikopla Mini Band. Illan juontajana Sampo Marjomaa.

Ollaan ihmisiksi: Aika jätti, Juice Leskinen elää

Su 21.11. Pieni sali klo 16
Liput 36 €

Ollaan ihmisiksi -draamallinen konsertti kunnioittaa taiteilijan henkistä perintöä. Juice Leskisen kappaleet Viidestoista yöMarilyn ja Musta aurinko nousee ovat yhtä kiinteä osa suomalaista mielenmaisemaa kuin rantasauna, koivukuja ja taskulämmin Kossu. Maamme eturivin esiintyjät Mikko Alatalo, Antti L J Pääkkönen, Nora Raikamo, Anna-Maija Tuokko, Kate Viljamaa ja Marko Puro esittävät Juicen tuttuja ja tuntemattomiakin kappaleita, lyriikka pääosassa. Konsertin ohjaa Markku Arokanto.

J. S. Bach: Jouluoratorio

Pe 3.12. Iso sali klo 19
Liput 44 €, eläkeläiset 38 €, opiskelijat 28 €

Tampere-talon isossa salissa kuullaan 3. joulukuuta joulun ajan klassikoihin kuuluva kirkkomusiikin helmi, Johann Sebastian Bachin Jouluoratorio. Teoksen esittää tamperelainen Harjun Kamarikuoro yhdessä Suomalaisen Barokkiorkesterin FiBOn kanssa. Solisteina laulavat sopraano Marjukka Tepponen, mezzosopraano Maiju Vaahtoluoto, tenori Jussi Myllys ja baritoni Tommi Hakala. Konsertin johtaa kuorokapellimestari Heikki Liimola.

 

Tampereen Kirjamessut – Kirjafestarit 2021

La 4.12. klo 9-19, su 5.12. klo 9-17
Liput: Päivälippu 18 €, eläkeläiset, opiskelijat ja lapset 15 €, kahden päivän lippu 24 €, perhelippu 38 €, (sis. 2 aikuista + 2 lasta)
Kaikki Kirjamessujen lipputyypit sis. pääsyn Muumimuseoon.

Aito kirjailijoiden, kustantajien ja kirjallisuuden sekä kulttuurin ystävien messu- ja festivaalitapahtuma pääosin Tampere-talossa 4.-5.12.2021. Teemaan sopivia oheistapahtumia järjestetään myös ympäri kaupunkia. Tapahtumassa nautitaan kirjallisuuden antimista! Lukuisat alan puheenvuorot ja luennot, näyttelyosastot sekä koko perheen ohjelmanumerot pitävät riemun katossa koko viikonlopun! Osa ohjelmistosta jo julki!

Lumiukko

La 4.12. Iso sali klo 12 
Liput 15 €, lapset (alle 16v.) 10 €, perhelippu (sis. 4 hlöä, max. 2 aikuista) 40 €

Rakastettu animaatioelokuva Lumiukko (The Snowman, 1982) kertoo pienen James-pojan ja Lumiukon yhdessä kokeman jouluisen seikkailun. Lumiukko-animaation musiikki on hänen tunnetuin teoksensa ja sen koskettavaa tunnusmelodiaa ”Walking in the Air” ovat esittäneet useat artistit erilaisina sovituksina. Tässä konsertissa sen laulaa poikasopraano Nicholas Baruffato Pirkanpojista. Livemusiikista vastaa Tampereen akateeminen sinfoniaorkesteri TASO johtajanaan Kimmo Tullila.

Kaija Koo – Taipumaton

Su 5.12. Iso sali klo 19
Liput 49,90/39,90 €

Kolme viikkoa Suomen virallisen albumilistan kärjessä tuoreella Taipumaton-albumillaan pysynyt Kaija Koo lähtee syksyllä akustiselle konserttikiertueelle. Ainutlaatuisen konsertin Kaija Koo käsikirjoittaa yhdessä omaelämäkirjailijansa Jouni K. Kemppaisen kanssa. ”Minulta on jo vuosia toivottu konserttikiertuetta, jossa vahvat tarinat ja tulkinta ovat intiimisti pelkistetyn musiikin päällä. Taipumaton-konserttikiertue on minunkin toiveitteni täyttymys, jossa äänen jokainen sävy saa oman arvokkaan hetkensä. Laulujen syntytarinat ovat keskiössä ja kerron rohkeasti elämästäni taiteilijana ja ihmisenä. Tutut kappaleeni kautta aikojen saavat aivan uudenlaisia merkityksiä, kun elämäkertaani perustuen pääsen juttelemaan perusteellisesti elämästäni. Ääni on kuin peili – kaikki sen sävyt kertovat rehellisesti kaikesta koetusta.”

Vesala 40 -juhlakiertue

Ti 7.12. Iso sali klo 19
Liput 39,90/34,90 €

Äskettäin uuden singlen Pahanilmanlinnut julkaissut ja Suomen menestyneimpiin artisteihin kuuluva Vesala täyttää joulukuussa 40 vuotta. Tämän kunniaksi artisti lähtee VESALA 40 -juhlakiertueelle.

 

Maria Ylipää & Ystävät: Star of Wonder

Ti 7.12. Pieni sali klo 19.30
Liput 32 €, eläkeläiset ja opiskelijat 27 €

Maria Ylipää & Ystävät -yhtyeen jouluinen konsertticocktail Star of Wonder sisältää uutta ja vanhaa musiikkia laidasta laitaan niin Suomesta kuin maailmaltakin. Illan konsertissa joulua kohti johdattavat kappaleet kuten Likainen enkeli (Anna-Mari Kähärän sävellys Ilpo Tiihosen runoon) sekä Aasi ja timpurin muija (Heimo Hatakan teksti Jukka Leppilammen säveltämänä). Luvassa on myös muutamia makupaloja joulun ajan ulkopuolelta. Monipuolisena näyttelijänä ja laulajana tunnettu upeaääninen Maria Ylipää tarjoaa yhdessä unelmatrionsa kanssa joulun taikaa, jollaista et muualla koe. Marian kanssa yhtyeessä soittavat genrerajoista vähät välittävät instrumenttiensa mestarit Marzi Nyman (kitara), Niko Kumpuvaara (harmonikka) ja Ville Herrala (kontrabasso). 

Suklaasydän-näyttämökonsertti

Ke 8.12. Pieni sali klo 19.30
Liput 34 €

Viime syksyn supersuosittu näyttämökonsertti tulee taas! Suklaasydän-näyttämökonsertissa Sani, Annika Eklund ja Anna Hanski tulkitsevat 60-luvun parhaita paloja. Näyttämökonsertin on kirjoittanut ja ohjannut näyttelijä Otto Kanerva. Esityksessä kuullaan musiikkia niin Olavi Virralta, Laila Kinnusesta kuin Carolaltakin sekä dialogiosuuksia. Se kertoo tarinan kolmesta tarjoilijasta ja heidän haaveistaan. Suklaasydän herättää liikutuksen kaltaisia muistoja 60-luvun nuorille. Esityksessä kuullaan tuon ajan mahtavat iskelmät Suklaasydämestä, Lazzarellaan aina Mandshurian melankolisiin haitarisäveliin. Samalla konsertti vie katsojan lavatanssien tunnelmiin. Suklaasydän on ihana muisto, jossa 60-luku herää uudelleen henkiin!

 

Viron kansallisbaletti: Liisa Ihmemaassa

Pe 10.12. Iso sali klo 18 (ensi-ilta), la 11.12. Iso sali klo 13 & klo 18
Liput 60/50 €, eläkeläiset 55/45 €, opiskelijat 40 €, lapset (13 v. asti) 30 €, buffet 37 € (lauantainäytöksiin)

Yksi maailman rakastetuimmista satuklassikoista visuaalisesti näyttävänä balettina Viron kansallisteatterin baletin ja Tampere Filharmonian häikäisevänä tulkintana.

Huom! Liisa Ihmemaassa -buffet tarjolla la 11.12. klo 15-18, tutustu menuun täältä!

The Manhattan transfer (USA)

Ke 15.12. Iso sali klo 19
Liput 59,50/49,40 €

Maailman parhaaksi lauluyhtyeeksi tituleerattu The Manhattan Transfer saapuu Suomeen joulukuussa 2021. Musiikissaan mm. poppia, bluesia ja jazzia taidokkaasti yhdistelevä lauluyhtye julkaisi esikoialbuminsa vuonna 1971. Pitkäjänteisesti töitä tehnyt yhtye on sittemmin noussut valtavaan suosioon ympäri maailman. Ryhmän levyjä on myyty miljoonia kappaleita ja The Manhattan Transfer on saanut uransa aikana kymmenen Grammy-palkintoa sekä lukuisia muita tunnustuksia, yhtye on mm. valittu Vocal Group Hall of Fameen vuona 1998.

 

Club For Five – Jouluna 2021

To 16.12. Iso sali klo 19
Liput 46 €

Suomalaisten rakastamat joululaulut soivat taas kauniimmin kuin koskaan monipuolisen a cappella -lauluyhtye Club For Fiven tulkintoina. Virtuoottinen viisikko ei suotta ole tullut osaksi tuhansien ihmisten jouluperinteitä. Tänä vuonna sekä konserttisaleissa että kirkoissa vierailevassa Jouluna-konsertissa rauhallinen ja reipas tunnelma aaltoilee estradin mukaisessa sopusoinnussa. Tutulla tinkimättömällä laadulla mukaan mahtuu sekä ihanaa perinteistä että aivan uutta ohjelmistoa.

Erja Lyytinen & Friends: Blue Christmas 2021

Pe 17.12. Pieni sali klo 19
Liput 42,50 €, eläkeläiset, opiskelijat, lapset 16 v. asti 39 €

Ikimuistoinen konserttielämys sinisen bluesin ja punaisen joulun ystäville!

Rokkaavan riemukas Blue Christmas -kiertue on laulaja-kitaristi Erja Lyytisen emännöimä kiertue, joka on vakiintunut jokavuotiseksi konserttiperinteeksi bluesista joulunaikaan nauttiville kuulijoille! Tampere-talon konsertissa mukana mm. rautaiset ammattilaiset Hasse Walli ja Aija Puurtinen.

Petri Kumela & Vesa Vierikko: Harmo ja minä

Su 19.12. Pieni sali klo 15
Liput 29 €, eläkeläiset 25 €, opiskelijat 15 €

Vesa Vierikon ja Petri Kumelan esitys on kerronnan ja kitaransoiton ylistys ihmisen, eläimen ja luonnon yhteiselolle.   

Rajaton joulu 2021

Su 19.12. Iso sali klo 19
Liput 53,50 €

Konsertissa kuullaan yhtyeen rakastetuimpia joululauluja, sekä tuttuun tapaan myös jotakin uutta ja yllätyksellistä, jokaiseen konserttitilaan erikseen räätälöitynä. Yleisö on vuosi vuoden perään todennut Rajattoman joulukonserttien jälkeen: “Nyt saa joulu tulla!”. Rajattomaan kuuluvat Essi Wuorela, Aili Ikonen, Soila Sariola, Hannu Lepola, Ahti Paunu ja Jussi Chydenius.


KYSY RYHMÄALENNUSTA KONSERTTEIHIN!

RYHMÄMYYNTI
03 243 4501 (ma-pe 10-16)
ryhmamyynti@tampere-talo.fi

Muita pikkujouluajan konserttielämyksiä

Sir Elwoodin hiljaiset värit

To 11.11. Pieni sali klo 19
Liput 42,50 €

Vuonna 2020 tuli kuluneeksi tasan kolmekymmentä vuotta Sir Elwoodin hiljaisten värien ensimmäisen omakustannelevyn julkaisusta, jota bändi itse pitää yhtyeen syntyhetkenä. Juhlavuoden kunniaksi vuosikymmenen levytystaukoa viettänyt yhtye julkaisi levyn Aamupäivän Errol Flynn. Tule siemailemaan kattaus keskiolutjatsia ja nauttimaan marraskuun hämärtyvästä tunnelmasta.

Intimissimo: Anneli Saaristo – näin jäätiin henkiin

Su 14.11. Pieni sali klo 15
Liput 40 €

Upea laulajatar Anneli Saaristo tulkitsee karismaattiseen tyyliinsä laajasta ohjelmistostaan hänen omia suosikkejaan ja ikimuistoisimpia helmiä huippupianisti Lasse Hirven kanssa.

Mokoma akustisena

To 18.11. Iso sali 19
Liput 29,50 €

Suomen suosituimpiin metalliyhtyeisiin lukeutuva Mokoma on uransa aikana julkaissut yhteensä 12 albumia, joista viisi on myynyt kultaa. Marraskuussa yhtye esiintyy akustisella erikoiskeikalla Tampere-talossa.

Jarkko Ahola: Ikävä

Su 21.11. Iso sali klo 19
Liput
49,90 € / 39,90 € / 35,90 €

Rocktenori Jarkko Ahola lähtee syksyllä Ikävä-nimiselle konserttisalikiertueelle, jonka päätöskonsertti on Tampere-talossa 21. marraskuuta.
Se että kiertue on saanut nimensä joulukuussa julkaistusta versiostani Pave Maijasen – rauha hänen sielulleen – kappaleesta “Ikävä”, on keikoille ja konsertteihin mitä suurin IKÄVÄ”, komentoi Jarkko Ahola kiertueen julkistuksen yhteydessä.

Koskinen -fanitapahtuma

Ma 22.11. Pieni sali klo 18
Liput 23 €

Tilaisuudessa nähdään erikoisennakkonäytös, Koskinen sarjasta kansainväliseen levitykseen tehty 90 minuutin versio Koskinen ja Raadonsyöjä. Mukana sarjan tekijät: Riku Suokas, Lauri Nurkse ja Eero Aho sekä kirjailija Seppo Jokinen, joille fanit saavat esittää myös kysymyksiä ennen elokuvanäytöstä.

Kari Tapio 75 vuotta -juhlakonsertti

Ti 23.11. Iso sali klo 19
Liput 39,50 €

Viime vuonna tuli kuluneeksi 75 vuotta laulaja Kari Tapion syntymästä. Sen kunniaksi WSOY julkaisi Antti Heikkisen kirjoittaman teoksen Kari Tapion elämästä. Kari Tapio. Elämä. -teos julkaistiin lokakuussa 2020. Kirjan ja juhlavuoden myötä suunniteltu juhlakonserttikiertue siirtyi koronan vuoksi syksylle 2021. Juhlakonsertin musiikista vastaavat Jani JalkanenDimitri Keiski ja vierailija Henry Friman sekä Hänen Juhlaorkesterinsa. Kunniavieraana nähdään kirjailija Antti Heikkinen. Konsertit juontaa Joona Jalkanen.

Anssi Tikanmäen orkesteri ja Riku Niemi Ochestra: Maisemakuvia Suomesta

Ke 24.11. Iso sali klo 19
Liput  55 € /45 €/35 €

Anssi Tikanmäen vuonna 1981 ensilevyllään julkaisema Maisemakuvia Suomesta on jo useamman suomalaissukupolven ikoninen kestosuosikki. Sen eeppiset ja jylhät mutta samalla myös raikkaat ja hyväntuuliset maailmat syleilevät vuodesta toiseen kaikkia suuren rytmimusiikin ja orkesterimusiikin ystäviä. Maisemakuvia Suomesta -konsertissa kuullaan Anssi Tikanmäen sävellyksiä kaikilta kolmelta Maisemakuvia-albumilta, jotka ovat Maisemakuvia Suomesta (1981), Tuntematon maa (2006) ja H2O.fi (2009). Tikanmäki on sovittanut teokset omaa kuuden muusikon kokoonpanoaan ja Riku Niemi Orchestraa varten.

Astrid Swan

La 27.11. Pieni sali klo 19.30
Liput 34 €

Astrid Swan on lauluntekijä, esiintyjä ja kirjailija, joka on julkaissut kuusi sooloalbumia ja sarjan yhteistyöjulkaisuja vuosina 2005–2020. Swanin viimeisin sooloalbumi From the Bed and Beyond voitti arvostetun Teosto-palkinnon vuonna 2018 ja oli myös Nordic Music Prize -ehdokkaana.

Taipaleenjoki -ooppera

Su 28.11. Iso sali klo 14
Liput 75,50/65,50 €

Taipaleenjoki-ooppera kertoo inhimillisen tarinan Taipaleen taisteluista kansallisrunoilijamme Yrjö Jylhän silmin ja tunnoin. Jylhä koki rintaman kauheudet niiden kokonaisuudessaan johdettuaan Kempin rykmentin 1 pataljoonan toista komppanjaa. Sodan kokemukset saivat lopulta Jylhän riistämään oman henkensä vuonna 1956. Taipaleenjoki-oopperaa on esitetty viimeksi Ilmajoen Musiikkijuhlilla täysille katsomoille vuosina 2010-2012. Päärooleissa:  Jyrki Anttila, Jaakko Kortekangas, Hedvig Paulig, Tiina Maija Koskela ja Joonas Asikainen. Sävellys Ilkka Kuusisto ja libretto Panu Rajala.

(Music of) Pekka Pohjola

Su 28.11. klo 18
Liput 40 €

Pekka Pohjolan pitkäaikaiset luottomiehet Markku KanervaSeppo Kantonen ja Anssi Nykänen muodostivat Pohjolan kanssa tämän viimeiseksi jääneen kokoonpanon. Kolmikon halu päästä soittamaan Pohjolan unohtumatonta musiikkia elää kuitenkin yhä vahvana. Niinpä yhtye on päättänyt jatkaa yhteistyötään toisen maailmanlaajuisesti tunnetun ja arvostetun suomalaisbasistin, Lauri Porran kanssa.

Aikansa Idolit – Danny, Pirkko Mannola, Lasse Liemola ja Arvi Lind

Ti 30.11. Iso sali klo 19
Liput 45 €

Aikansa ensimmäiset nuorisoidolit Danny, Pirkko Mannola, Lasse Liemola ja Kai Lind nousevat konserttilavoille yhdessä! Suurten ikäluokkien ”ikinuoret ykköset” pistävät parastaan Petri Kokon johtaman Oldies-juhlaorkesterin ja LAV-kuoron säestyksellä. LAV-kuorossa esiintyvät Katja LukinDiana Anttila ja Jennika Vikman. Konsertin juontaa Markku Veijalainen.

Jaakko Ryhänen & Seppo Hovi: Oi aika sä entinen 150-vuotisjuhlakonsertti

To 2.12. Pieni sali klo 19 & su 12.12. Pieni sali klo 15
Liput 42 €

Taiteilijalegendat tekevät paluun Tampere-talon estradille! Laulaja Jaakko Ryhänen ja muusikko Seppo Hovi täyttävät molemmat 75 vuotta marras-joulukuun vaihteessa. Heidän upeat uransa hakevat vertaistaan. Konsertin ohjelma koostuu niin klassisesta kuin kevyemmästä musiikista. Pitkäaikaiset ystävykset tekivät ensimmäisen yhteistyönsä lähes 40 vuotta sitten Laulun lyömät tv-musiikkiohjelmassa. He esiintyivät yhdessä Tampere-talossa muun muassa 15 vuotta sitten 120-vuotisjuhlakiertueen tiimoilta.

Edu Kettunen: Kone älä hyydy

La 18.12. Pieni sali klo 19.30
Liput 32 €

Edun lauluissa on aina soinut humaani ja lämmin sanoma. Kappaleiden tarinat ovat tarkkasilmäisiä otoksia elämän erikoisista tavallisuuksista.  Lentäjän poika ja lukuisat muut menestyskappaleet ovat hitsautuneet suomalaisten mieliin lähtemättömästi.

Sorsaklubi: Neljä Ruusua

La 18.12. Sorsaklubi klo 20
Liput 29 €, opiskelijat 24 €

Neljä Ruusua on yhtye, joka ei juuri esittelyitä kaipaa. Joensuussa vuonna 1982 perustettu yhtye seikkailee musiikillaan popin ja rockin rajamailla ja on julkaissut 15 studioalbumia sekä kolme kokoelmaa.

KYSY RYHMÄALENNUSTA KONSERTTEIHIN!

RYHMÄMYYNTI
03 243 4501 (ma-pe 10-16)
ryhmamyynti@tampere-talo.fi


Säihkyvät tilat
sekä pienille
että isoille ryhmille

Tiesitkö, että meiltä löytyy 20 erilaista tapahtumatilaa? Käy selailemassa juuri sinun ryhmällesi sopivia tiloja tai kerro tilatarpeestasi tarjouspyynnöllä niin myyntipalvelumme ehdottaa sinulle sopivaa kokonaisuutta. Jos haluat antaa tilaisuudellesi loppusilauksen riemastuttavalla kulttuurilla, paketoidaan yhdessä ikimuistoinen pikkujouluelämys!

Kokousten ja yritysjuhlien varaukset:

Myyntipalvelu
03 243 4800
myyntipalvelu@tampere-talo.fi