Hyppää sisältöön

Gregorian – 25 Years Master of Chant

Huippusuosittu Gregorian-kuoro Suomeen 25-vuotisjuhlakiertueellaan!

Aika 09.02.2025 20.00

TilaTampere-talo, Iso sali

Tampere-talo, tapahtuma, iso sali

Tietoa tapahtumasta

Liput 99,90/89,90/79,90/69,90 €

Maailmanlaajuiseen suosioon jo vuoden 1999 Masters Of Chant -albumillaan noussut Gregorian-kuoro juhlistaa 25-vuotista taivaltaan lähtemällä 25 Years Masters Of Chant –juhlakiertueelle. Suomessakin loppuunmyydyille saleille esiintynyt saksalaiskuoro saapuu Suomeen isolla kokoonpanolla helmikuussa 2025.

Gregorian on kahdenkymmenenviiden vuoden ajan hurmannut yleisöjään koreografioiduilla esityksillään sekä kyvyllään vaihtaa saumattomasti tyylilajia kirkkolaulusta pop-ja rock-kappaleisiin. Frank Petersonin perustama kuoro nousi maailmanlaajuiseen suosioon jo vuoden 1999 Masters Of Chant -esikoisalbumillaan. Sittemmin kuoro on esiintynyt yli 35 maassa ja myynyt yli 10 miljoonaa albumia. Maailman menestynein kuoro on saavuttanut kulta- ja platinastatuksen 24 eri maassa.

Vuonna 2025 Gregorian juhlistaa 25-vuotistaivaltaan uudella kiertueella, jonka esityksissä kuullaan Gregorian-klassikoita vuosien varrella ison kokoonpanon esittämänä.

Tuleva Greatest Hits -kiertue juhlistaa Gregorianin historiaa ja saavutuksia. Samalla pääsemme kiittämään uskollisia fanejamme, jotka ympäri maailmaa osoittavat rakkautensa ja tukensa tulemalla keikoillemme kerta toisensa jälkeen. Juhlashowmme tulee olemaan mahtava matka läpi kuoron historian. Mukana on kohokohtia noin kahdestakymmenestä tuotannostamme. Emme malta odottaa, että pääsemme jälleen esittämään suosikkibiisejämme ja näyttämään valmistelemamme juhlashow:n yleisöllemme,

Frank Peterson

Vuoden 2024 lopulla Frank Peterson julkaisee uuden Gregorian-albumin. Levy sisältää sekä uusia kappaleita että uusia versioita tunnetuista Gregorian-klassikoista. Idea Gregorian-kuorosta syntyi, kun Frank Peterson vieraili San Lorenzo de El Escorialin kuninkaallisessa luostarissa Espanjassa vuonna 1989. Kulkiessaan keskiaikaisessa luostari- ja linnakompleksissa ja kuunnellessaan nykymusiikkia Walkman-laitteellaan hän sai inspiraation uudelle äänikokeilulle. Peterson keksi sekoittaa antiikin gregoriaanista kirkkolaulua moderniin musiikkiin. Peterson toteutti ideansa ensin Michael Cretun ja maailmanlaajuiseksi ääni-ilmiöksi kasvaneen Enigman kanssa. Heidän ensimmäinen albuminsa MCMXC a.D. julkaistiin vuonna 1990, ja siitä tuli nopeasti jättimenestys. MCMXC a.D. oli listaykkönen 41 eri maassa ja myi 57 kertaa platinaa ja 45 kertaa kultaa. Sitä pidetään kaikkien aikojen menestyneimpänä saksalaisena albumina maailmanlaajuisesti. Enigman valtaisa menestys tasoitti tietä Gregorianille, joka vei musiikillista ideaa askeleen pidemmälle.

Frank Peterson on ollut mukana erilaisissa musiikkiprojekteissa ja kansainvälisissä tuotannoissa yli 30 vuoden ajan. Hän on työskennellyt tuottajana mm. Sarah Brightmanin, Enigman, Justin Timberlaken, Andrea Bocellin, Paul Stanleyn (Kiss), Backstreet Boysin, Alannah Mylesin, José Carrerasin, Tom Jonesin ja Plácido Domingon kanssa. Gregorianin lisäksi Peterson on työskennellyt ohjelmatuottajana mm. Sarah Brightmanille vuodesta 2005.

Tapahtumamuutokset mahdollisia.

Konsertin kesto 3h sisältäen väliajan.

Tuotanto Gramopop Oy

Anniskelu, Tampere-talon ravintola
Kuva: Riikka Vaahtera

Tiesitkö, että tässä esityksessä voit nauttia virvokkeita katsomossa!

Esityksessä on K18-alueena Ison salin aitiot A ja B. Aitioihin lipun ostanut voi viedä mukanaan katsomoon joko ennen esitystä tai väliajalla ostamansa juoman. Huomioithan, että anniskelukatsomon 18 vuoden ikäraja on ehdoton, joten alaikäiset eivät pääse katsomoon.

Keikalla, Tampere-talo

Varaa liput ryhmällesi

(väh. 10 hlöä)
ryhmamyynti@tampere-talo.fi
tai puh. 03 243 4501 (ma–pe klo 10–16)

Courtyard by Marriott Tampere City, Visit Tampere Laura Vanzo
Kuva: Laura Vanzo, Visit Tampere

Täydennä elämyksesi majoittu­malla saman katon alla

Tampere-talon yhteydessä oleva Courtyard by Marriott Tampere City -hotelli mahdollistaa täydellisen konserttielämyksen. Kun varaat vierailusi yhteyteen kauttamme majoituksen, saat sen kumppanihintaan. Tervetuloa viihtymään!

Varaa hotellihuone tästä!

TULEVIA TAPAHTUMIA

/
  • Tampere Filharmonia
  • Klassinen musiikki
  • Orkesterimusiikki

Puistokonsertti 2024

Tampere Filharmonian, Tampere-talon ja Tampereen Energian suurta ulkoilmakonserttia johtaa Matthew Halls, ja solistina kuullaan lauluyhtye Rajatonta.

Pekka Kuusisto viulunsa kanssa katse vasempaan.
/
  • Tampere-talo
  • Klassinen musiikki

TampereRaw: Earth Songs

Aikamme musiikin äärellä tunnelmoi yhtye kapellimestarinaan Maria Itkonen, Pekka Kuusisto (viulu), Eva Alkula (kantele) ja Anna Kuvaja (piano).