Hyppää sisältöön

JP Ahonen: Shadows of Conflict -sarjakuvanäyttely

Sarjakuvantekijä JP Ahonen on purkanut pakolaisten haastatteluita dokumentaarisiksi sarjakuviksi. Vapaa pääsy.

Aika 13.05.2023 10.00 - 04.06.2023 17.00

TilaTampere-talo, Talvipuutarha

JP Ahonen: Shadows of Conflict -sarjakuvanäyttely Tampere-talon Talvipuutarhassa.

Tietoa tapahtumasta

JP Ahonen: Shadows of Conflict -sarjakuvanäyttely Tampere-talon Talvipuutarhassa 13.–19.5.2023 ja 25.5.–4.6.2023.

Näyttely on kaikille avoin ja maksuton. Näyttely on avoinna Tampere-talon aukioloaikoina.

Shadows of Conflict

Mitä tapahtuu, kun konfliktialueilta muutetaan ja asetutaan toiseen maahan? Voiko konflikti seurata muuttajia vastaanottavaan yhteiskuntaan? Mitä voimme oppia tapauksista, joissa konfliktit eivät varjosta arkea vastaanottavassa maassa ja diaspora-yhteisöjen välillä vallitsee rauhallinen yhteiselo?

Talvipuutarhassa nähtävä Shadows of Conflict -näyttely on osa Diascon-projektia, missä tarkastellaan eri diaspora-yhteisöjen kokemuksia kuudessa Euroopan maassa. Tutkimus tuottaa uutta tietoa etnisistä suhteista sekä niihin liittyvistä konfliktin ja rauhan kysymyksistä, jota voidaan hyödyntää poliittisessa päätöksenteossa ja kansalaisyhteiskunnan toiminnassa. Esillä olevat teokset ovat otteita pakolaisten haastatteluista, joita sarjakuvantekijä JP Ahonen on purkanut dokumentaarisiksi sarjakuviksi.

Näyttelyn on rahoittanut Pirkanmaan kulttuurirahasto, joka on lisäksi tukenut Ahosen taiteellista työtä Diascon-hankkeen parissa.

JP Ahonen on tamperelainen sarjakuvantekijä, kuvittaja ja käsikirjoittaja. Kulttisuosioon nousseen Villimpi Pohjola -strippisarjan lisäksi hänet tunnetaan muun muassa Journalisti-lehdessä ilmestyneestä Puskaradio-ajankohtaissatiirista sekä yhteistyössä KP Alaren kanssa juonitusta Perkeros-sarjakuvaromaanista.

Ahosen maineikkain työ on multimodaalinen taideprojekti Belzebubs, joka yhdistelee uniikilla tavalla sarjakuvaa, musiikkia ja animaatiota. Kansainväliseksi ilmiöksi kasvaneella strippisarjalla on satoja tuhansia seuraajia eri somealustoilla, ja sarjakuva-albumeita on käännetty lukuisille kielille. Ahonen työstää paraikaa Belzebubsista myös animaatiosarjaa yhteistyössä Pyjama Filmsin ja Ylen kanssa.

JP Ahonen
s. 1981 Tampereella
2015 tait. kandidaatti, Lapin yliopisto

jpahonen.com
diascon.eu

Muutokset mahdollisia.

Tuotanto Pirkanmaan Kulttuurirahasto