Hyppää sisältöön

Lumiukko-konsertti

Rakastettu animaatioelokuva kertoo pienen James-pojan ja Lumiukon yhdessä kokeman jouluisen seikkailun. Livemusiikista vastaa TASO johtajanaan Kimmo Tullila.

Aika 02.12.2023 11.00 - 02.12.2023 12.30

TilaTampere-talo, Iso sali

Tietoa tapahtumasta

La 2.12.2023 klo 11 ja 12.30 Iso sali
Lumiukko-konsertti
Liput 15 €, lapset 10 €
Perhelippu (sisältää enintään 2 aikuista) 40 €

Rakastettu animaatioelokuva Lumiukko (The Snowman, 1982) kertoo pienen James-pojan ja Lumiukon yhdessä kokeman jouluisen seikkailun. Livemusiikista vastaa Tampereen akateeminen sinfoniaorkesteri TASO johtajanaan Kimmo Tullila.

Klassikkoelokuva on jo kolmen vuosikymmenen ajan aloittanut monien lasten joulunvieton. Pienen James-pojan ja Lumiukon jouluyön seikkailuista kertova animaatio perustuu Raymond Briggsin samannimiseen kuvakirjaan ja sen alkuperäiseen kuvitukseen. Kirjalle uskollisesti elokuva kertoo Lumiukon tarinan ilman sanoja.

Animaation taianomaista tunnelmaa luovan musiikin on säveltänyt pianistina ja kapellimestarinakin tunnettu Howard Blake, jonka laajaan tuotantoon mahtuu niin elokuvamusiikkia kuin orkesteri- ja näyttämömusiikkiakin. Lumiukko-animaation musiikki on hänen tunnetuin teoksensa ja sen koskettavaa tunnusmelodiaa ”Walking in the Air” ovat esittäneet useat artistit erilaisina sovituksina. Tässä konsertissa sen laulaa poikasopraano Pirkanpojat-kuorosta.

Konsertin kesto n. 30 min, ei väliaikaa. Suositellaan yli 3-vuotiaille.

© Snowman Enterprises Limited “The Snowman” by Raymond Briggs is published by Puffin.

Muutokset mahdollisia.

Tuotanto Tampere-talo ja Tampereen akateeminen sinfoniaorkesteri TASO