Hyppää sisältöön

Lumiukko-konsertti

Rakastettu animaatioelokuva kertoo pienen James-pojan ja Lumiukon yhdessä kokeman jouluisen seikkailun. Livemusiikista vastaa TASO johtajanaan Kimmo Tullila.

Aika 02.12.2023 11.00 - 02.12.2023 12.30

TilaTampere-talo, Iso sali

Tietoa tapahtumasta

La 2.12.2023 klo 11 ja 12.30 Iso sali
Lumiukko-elokuvakonsertti
Liput 15 €, lapset 10 €
Perhelippu (sisältää enintään 2 aikuista) 40 €

HUOM. Saavuthan Tampere-taloon hyvissä ajoin tai ainakin 30 minuuttia ennen konsertin alkua, jotta ehdit asioida narikassa. Talossa on paljon nähtävää ja koettavaa Tampereen Kirjafestareiden aikaan.

Myynnissä myös:
Yhdistelmälippu: Tampereen Kirjafestarit + Lumiukko-konsertti

Konsertti Isossa salissa la 2.12. klo 11 ja 12.30
Liput 20 €, lapset 15 €, perhelippu 60 € (sis. 2 aikuista + 2 lasta)

Koe Lumiukko-elokuva sinfoniaorkesterin säestyksellä!

Rakastettu animaatioelokuva Lumiukko (The Snowman, 1982) kertoo pienen James-pojan ja Lumiukon yhdessä kokeman jouluisen seikkailun. Livemusiikista vastaa Tampereen akateeminen sinfoniaorkesteri TASO johtajanaan Kimmo Tullila.

Klassikkoelokuva on jo kolmen vuosikymmenen ajan aloittanut monien lasten joulunvieton. Pienen James-pojan ja Lumiukon jouluyön seikkailuista kertova animaatio perustuu Raymond Briggsin samannimiseen kuvakirjaan ja sen alkuperäiseen kuvitukseen. Kirjalle uskollisesti elokuva kertoo Lumiukon tarinan ilman sanoja.

Animaation taianomaista tunnelmaa luovan musiikin on säveltänyt pianistina ja kapellimestarinakin tunnettu Howard Blake, jonka laajaan tuotantoon mahtuu niin elokuvamusiikkia kuin orkesteri- ja näyttämömusiikkiakin. Lumiukko-animaation musiikki on hänen tunnetuin teoksensa ja sen koskettavaa tunnusmelodiaa ”Walking in the Air” ovat esittäneet useat artistit erilaisina sovituksina. Tässä konsertissa sen laulaa poikasopraano Rasmus Ahoniemi Pirkanpojat-kuorosta.

Konsertin kesto n. 30 min, ei väliaikaa. Suositellaan yli 3-vuotiaille.

© Snowman Enterprises Limited “The Snowman” by Raymond Briggs is published by Puffin.

Muutokset mahdollisia.

Tuotanto Tampere-talo ja Tampereen akateeminen sinfoniaorkesteri TASO

Esiintyjät

Kuva: Veli-Jussi Lietsala

TASO on aktiivisten musiikinharrastajien ylläpitämä sinfoniaorkesteri. TASOn juuret ovat Tampereen yliopiston jousiorkesterissa, josta se laajeni sinfoniaorkesteriksi vuonna 2003.  Orkesterin tarkoituksena on ollut sen perustamisesta lähtien rikastuttaa monipuolisesti alueensa musiikkielämää.

TASO tekee aktiivisesti yhteistyötä pirkanmaalaisten kulttuuritoimijoiden sekä suomalaisen musiikkimaailman kärkinimien kanssa aina solistiuraa luoneista taiteilijoista tulevaisuuden lupauksiin. Tavoitteellisella toiminnallaan ja taiteellisesti korkeatasoisilla toteutuksillaan TASO on noussut vuosien varrella merkittäväksi musiikkielämän vaikuttajaksi kotikaupungissaan Tampereella.

Kuva: Ville Hautakangas

Seinäjoelta lähtöisin oleva viulisti-kapellimestari Kimmo Tullila opiskeli Sibelius-Akatemiassa viulunsoittoa ja orkesterinjohtoa. Viuludiplomin hän teki vuonna 1998 Igor Bezrodnyin johdolla ja jatkoi opintojaan kapellimestariluokalla opettajinaan mm. Leif Segerstam, Atso Almila ja Jorma Panula. Kapellimestaridiplomin hän suoritti syksyllä 2009.

Tullila on vieraillut johtamassa lukuisia suomalaisia sinfoniaorkestereita. Hän on johtanut myös oopperaa, operettia ja musikaalia (Pohjalaisia, Ryöstö Seraljista, Kreivitär Mariza, Sound of Music). Tullila työskentelee Tampere Filharmonian II-viulun äänenjohtajana ja on Tampereen akateemisen sinfoniaorkesteri TASO:n taiteellinen johtaja.

Kuva: Jarno J. Laine

Lumiukko-konserttien laulusolistina toimii 13-vuotias poikasopraano Rasmus Ahoniemi. Rasmus harrastaa laulamista poikakuoro Pirkanpojissa.

katso myös