Hyppää sisältöön

Steve Vai & Tampere Filharmonia

Amerikkalainen kitaralegenda Steve Vai konsertoi Tampere Filharmonian kanssa Isossa salissa.

Aika 15.09.2023 19.00

TilaTampere Filharmonia, Tampere-talo, Iso sali

Tietoa tapahtumasta

Liput 69 €, opiskelijat, lapset ja nuoret 16 v. asti 50 €

Kitaralegenda Steve Vai konsertoi Tampere Filharmonian kanssa Tampereella 15.9.2023

Amerikkalainen rock-kitaristi ja säveltäjä Steve Vai saapuu konsertoimaan ensi syksynä Tampereelle. Konsertissa kuullaan Vain suosituimpia hittejä sekä hänen sinfoniaorkesteri Tampere Filharmonian kanssa elokuussa 2022 levyttämäänsä tuotantoa. Konsertin lipunmyynti aukeaa tiistaina 30. toukokuuta klo 9:00.

Steve Vai lukeutuu maailman taitavimpien kitaristien joukkoon. Hän aloitti uransa Frank Zappan bändissä, ja on myöhemmin levyttänyt muun muassa Whitesnaken, David Lee Rothin ja Ozzy Osbournen kanssa.

Vai vieraili Tampereella elokuussa 2022 levyttämässä orkesterisävellyksiään Tampere Filharmonian kanssa. Syyskuun konsertissa Tampere-talossa kuullaan sekä hänen suosituimpia hittejään että Tampere Filharmonian kanssa viime vuonna levytettyä tuotantoa.

– Muistelen viime elokuun levytysviikkoa, enkä voi sanoin kuvailla kuinka innoissani olen voidessani pian jakaa tämän upean lavan Tampere Filharmonian ja Jukka Iisakkilan kanssa. Esiintyjälle ja säveltäjälle tämä on pala taivasta!

Levytyssessiossa orkesteria johtanut kapellimestari Jukka Iisakkila johtaa myös 15.9. konsertin. Iisakkilan laaja repertuaari ulottuu sinfoniaorkestereista rockareenoille ja klubeille. Kitaristina itsekin tunnettu Iisakkila nauttii hedelmällisestä yhteistyöstä Steve Vain kanssa.

– Steven kanssa on aina jännittävää työskennellä, hänen upea ja värikäs musiikkinsa on täynnä intohimoa ja maailmankaikkeuden ihmeitä. Hän on ainutlaatuinen artisti, innovatiivinen säveltäjä ja kitaristina virtuoosi. Konsertti Tampere Filharmonian kanssa tulee olemaan aivan oma maailmansa, joka pitää ehdottomasti kokea.

Tampere Filharmonia eli Tampereen kaupungin orkesteri on 97 muusikon huipputasoinen sinfoniaorkesteri, joka soittaa myös kamarimusiikkia, viihdettä, lastenkonsertteja, oopperaa ja balettia. Orkesterin intendentti Eija Oravuo iloitsee, että yhteistyö Steve Vain kanssa saa jatkoa:

– Levytysviikko Steve Vain kanssa viime elokuussa oli orkesterillemme ainutkertainen kokemus, ja nyt pääsemme jakamaan tämän ilmiömäisen ja sähköistävän kokemuksen konserttina yleisön, Steve Vain ja muusikkojemme kanssa.

Viimeksi Steve Vai on konsertoinut Tampereella 2012 Tullikamarin Pakkahuoneella.

Konsertti kestää noin 2 tuntia. Konsertissa on väliaika.

Tuotanto Tampere Filharmonia

TULEVIA TAPAHTUMIA

/
  • Tampere Filharmonia
  • Klassinen musiikki
  • Orkesterimusiikki
  • Perhetapahtumat

Taruja ja Taikaa

Tampere Filharmonian taianomaisessa konsertissa voit kokea elokuva- ja orkesterimusiikin rakastetut suosikit yhdellä kertaa.