Hyppää sisältöön

Tampere Chamber Music 2024

Kamarimusiikkia, tanssia ja tiedettä yhdistelevä festivaali tarjoaa kävijöille keinoja ammentaa hyvinvointia musiikista.

Aika 25.01.2024 19.30 - 28.01.2024 13.00

TilaTampere-talo, Tampere-talo

Tietoa tapahtumasta

Kahdeksatta kertaa järjestettävä Tampere Chamber Music -festivaali levittäytyy Tampereelle torstaista sunnuntaihin 25.–28. tammikuuta 2024. Tapahtumapaikkoina ovat Tampere-talon Maestro-sali, Pieni sali ja Muumimuseo sekä Vanha kirkko ja Pirkanmaan musiikkiopisto.

Tapahtuma tarjoaa yleisölle ainutlaatuisen mahdollisuuden kamarimusiikkielämyksiin keskellä talvea kesän festivaalikauden ulkopuolella. Festivaalin tarkoitus on edistää kokonaisvaltaista hyvinvointia sekä taiteen ja tieteen yhteyttä musiikin keinoin.

Festivaalin teema on ”Tähtitarhassa”. Monia rakkaita säveltäjiä on viime vuosina poistunut luotamme tähtitarhaan. Festivaali muistelee Jouni Kaipaisen, Jaakko Kuusiston ja Kaija Saariahon sävelillä heidän elämäänsä ja valtavaa musiikillista ja humaania perintöään.

Festivaalin päävieras on pianisti ja säveltäjä Olli Mustonen, joka saa maailmankaikkeuden liikahtamaan puhuttelevalla ja nerokkaalla muusikkoudellaan. Omien sävellystensä lisäksi häntä kuullaan J.S. Bachin, Edvard Griegin ja Sergei Prokofjevin musiikin äärellä.

Lämpimästi tervetuloa elähdyttävän ja ilahduttavan kamarimusiikin pariin!

Liput

Liput festivaalin maksullisiin tapahtumiin ovat myynnissä konserttikohtaisesti Tampere-talon ja Lippu.fin lipunmyyntikanavissa. Osa festivaalin tapahtumista on maksuttomia.

Opiskelijat

Kaikkiin festivaalin maksullisiin konsertteihin on tarjolla 10 € opiskelijahintainen ennakkolippu. Opiskelijoilla on ilmainen sisäänpääsy tuntia ennen konsertin alkua, mikäli salissa on tilaa. Ilmaishinta ei koske Muumimuseon yhteistyökonserttia.

Festivaaliohjelma

Pyrstötähti
To 25.1.2024 klo 19.30
Muumimuseo, Tampere-talo
Perusliput 25 €, eläkeläiset 20 €, lapset, opiskelijat ja työttömät 10 €

Töistä kotiin palautuen -konsertti
Pe 26.1.2023 klo 17
Maestro, Tampere-talo
Perusliput 26 €, eläkeläiset 22 €, lapset, opiskelijat ja työttömät 10 €

Yösoitto-konsertti
Pe 26.1.2023 klo 22
Tampereen Vanha kirkko (Keskustori)
Maksuton tapahtuma

Teppo Särkämö: Musiikin merkitys ikääntymisen ja aivoterveyden tukemisessa
La 27.1.2023 klo 12
Pieni sali, Tampere-talo
Maksuton tapahtuma

Iloa ja eloa -konsertti
La 27.1.2023 klo 14
Pieni sali, Tampere-talo
Maksuton tapahtuma

Jorma Uotinen: Kulttuuria etsimässä
La 27.1.2023 klo 15
Pieni sali, Tampere-talo
Maksuton tapahtuma

Taivaanvalot-iltakonsertti
La 27.1.2024 klo 19
Pieni sali, Tampere-talo
Perusliput 29 €, eläkeläiset 25 €, lapset, opiskelijat ja työttömät 10 €

Tiina Lindfors: Musiikki ja tanssi ovat yhtä
Kuinka liike avaa musiikin ja musiikki liikkeen
Su 28.1.2024 klo 11.30
Maestro, Tampere-talo
Perusliput ja eläkeläiset 10 €, lapset, opiskelijat ja työttömät 0 €

Satuja ja tarinoita -päiväkonsertti
Su 28.1.2024 klo 13
Pieni sali, Tampere-talo
Perusliput 29 €, eläkeläiset 25 €, lapset, opiskelijat ja työttömät 10 €

Taiteellisen johtajan tervehdys

Tähtitaivas on lumoava. Yhtä aikaa se ruokkii tätä hetkeä ja yhteyttä ja läheisyyttä, ja sitten taas etäisyyksien loputtomuutta, tajua ihmisen pienuudesta kaiken keskellä. Kimmeltävän tähtitarhan keskellä muistelemme ja lumoudumme, pohdimme ja arvoitamme. Haluamme festivaalin myötä viedä kaikki pohtimaan, miksi jotkut tähdet tuikkivat kirkkaammin, mikä elämässä on tärkeintä, millaista energiaa ja perintöä jätämme maailmaan.

Heini Kärkkäinen, taiteellinen johtaja

Yhteistyökumppanit

Tampere Chamber Music -festivaalin toteutumista tukevat Tampere-talo, Tampereen kaupunki, Musiikin edistämissäätiö (MES) ja Niilo Helanderin säätiö. Lisäksi yhteistyössä ovat Suomen Musiikkilääketieteen yhdistys (Smuly), Tampereen korkeakouluyhteisö, Tampereen seurakunnat, Muumimuseo, Pirkanmaan musiikkiopisto, TAMK Musiikki ja Tampereen seudun ammattiopisto Tredu.

Lauantaipäivän maksuton ohjelma on osa Tampereen yliopiston Tiedon valoa -tapahtumaa. Hiilineutraaleja konsertteja mahdollistaa jo neljättä kertaa Metsä Tissuen Katrin. Tapahtumakumppaneina ovat lisäksi Tampereen Musiikki, Cafe Puusti, Poikain Parhaat, Rajaportin sauna ja Tampereen Ukraina-talo.

Lisäksi festivaalin esityksiä viedään konserttisalien ulkopuolelle Koukkuniemen palvelutaloasukkaille, joilla ei ole mahdollisuutta tulla paikalle varsinaisiin yleisötapahtumiin. Palvelutalokonsertit ovat avoinna ainoastaan palvelutalon asukkaille.