Hyppää sisältöön
Home » Näin talossa

Näin talossa – Tarinoita
Tampere-talosta

Tampere-talon tarinat koottiin yksiin kansiin 30-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Näin Talossa – Tarinoita Tampere-talosta -kirjan on kirjoittanut Valtteri Mörttinen ja kustantanut Docendo.

Näin talossa – Tarinoita
Tampere-talosta

Näin talossa - Tarinoita Tamepere-talosta

Tampere-talon tarinat koottu yksiin kansiin 30-vuotisjuhlavuoden kunniaksi

Kuka toi keikalleen 12 katurekkaa ja kuka pelkän hatun? Miten AV-teknikko toteuttaa työtään kuurosokean yleisönkokouksessa? Miksi kapellimestari nylki kyyhkyjä konserttitalon parkkipaikalla?

Näin Talossa – Tarinoita Tampere-talosta on tarina suomalaisesta maamerkistä, joka tuonut kattonsa alla yhteen taiteen ja politiikan, matala- ja korkeakulttuurin sekä kaikki suomalaiset kansanosat.

Kirjan on kirjoittanut Valtteri Mörttinen ja kustantanut Docendo.

Kirjassa muistojaan kertovat esiintyjät, taiteilijat ja politiikan vaikuttajat, joihin lukeutuvat muiden muassa Ismo Alanko, Mikko Alatalo, Pate Mustajärvi, Ronja Alatalo, Karita Mattila, Pauli Hanhiniemi, Samuli Putro ja Santtu-Matias Rouvali. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita joukkoon lisäävät Tampere-talon henkilökunnan jäsenet kaikkien kolmen vuosikymmenen varrelta.

Kirja sisältää runsaasti näyttäviä, aiemmin julkaisemattomia kuvia.

Kirja on myynnissä mm. Docendolla, kirjakaupoissa sekä Tampere-talo Shopissa.

Artisteja, valtiontapahtumia ja kongresseja

Kirja kertoo kotimaisten ja kansainvälisten artistien ikimuistoisimmat vierailut Juice Leskisestä aina Kris Kristoffersoniin ja Laura Pausiniin, mutta kaivautuu myös syvälle tärkeimpiin valtiotapahtumiin vuoden 1992 Suomi 75 -juhlasta aina Itsenäisyyspäivän vastaanottoon 2013 asti – unohtamatta kansainvälisiä kongressitapahtumia.

Kirjailijasta

Valtteri Mörttinen, kirjailija

Valtteri Mörttinen

Valtteri Mörttinen (s. 1989) on populaarikulttuuriin erikoistunut vapaa toimittaja. Hän on työskennellyt muun muassa elokuvakriitikkona ja kolumnistina sekä toimittanut niin henkilökuvia kuin koripalloraporttejakin. Kirjailija kertoo Tampere-talosta ja sen historiasta ulkopuolisen havainnoijan silmien läpi. Se ei ole suinkaan Talon tilausteos, vaan organisaatiosta irrallisen kirjailijan teos Tampere-talosta.