Hyppää sisältöön

Iso sali

Tampere-talon Iso sali tarjoaa vaikuttavat puitteet konsertteihin, juhliin, kulttuuritapahtumiin ja isoihin kokouksiin.

Pinta-ala1855

Kerros2

Istumapaikkoja1800

Luokkatilaa680

Illalliselle480

Juhliin550

Ison salin uusi valaisu
Aatu Heikkonen
Illallinen Iso sali Tampere-talo
Pasi Järvelä

Tampere-talon Isossa salissa esiintyy vuosittain mittava määrä kotimaisia eturivin artisteja sekä kansainvälisiä tähtiä. Tila toimii Tampere Filharmonian kotina, ja salissa toteutetaan vuosittain myös mittava oopperaproduktio, jonka tuottavat Tampere-talo ja Tampereen Ooppera.

Ison salin mitoitus ja muotoilu on alun perin kehitetty suurimuotoisen orkesterimusiikin ja kuoroteosten vaatimusten mukaisesti. Iso sali tekee veistoksellisella kauneudellaan sykähdyttävän vaikutuksen suuriinkin kansainvälisiin tähtiin. Samaan aikaan tila palvelee erinomaisesti myös suurten kotimaisten kokousten ja kansainvälisten kongressien luentosalina. Lava muotoutuu helposti erilaisiin tarpeisiin, ja toimii vaikkapa unohtumattoman illallisen kulissina. Sali on kalustettavissa myös kokouspöydin.

Lisää kuvia erilaisista toteutuksista Isossa salissa löydät kuvapankistamme!

Iso sali konsertti

Konsertit ja kulttuurituotannot

Iso sali ja sen moneen muotoutuva esiintymislava sekä nykyaikaiset tekniset valmiudet palvelevat monipuolisesti kaikentyyppisiä konsertti- ja kulttuurituotantoja. Ison salin äänentoisto ja teknologia soveltuvat niin rokkikeikalle kuin klassisen musiikin konserttiin, ja takaavat jokaiselle istuimelle tasalaatuisen äänentoiston.

Salissa tehtiin mittava valoremontti kesällä 2020, ja lavan ripustusmahdollisuuksia parantanut tangostoremontti kesällä 2021.

Tampere-talo Iso sali kokouspöydät

Seminaarit ja liittokokoukset

Isossa salissa onnistuvat myös isojen päätösten liittokokoukset, huippupuhujilla tähditetyt bisnesseminaarit ja kansainväliset kongressit.

Valkokankaana toimivan ns. paloraudan pintaan voidaan kerralla projisoida jopa neljä eri näkymää. Näyttävän kokouskattauksen saa myös vaihtamalla tilalle panoramavalkokankaan.

Tilaisuuden tunnelman viimeistelee tapahtuman ilmeestä tai yrityksesi brändistä poimituilla väreillä tehty valaistus, joka voi olla toiveidesi mukaan hillitty tai hullutteleva.

Ison salin tunnelmassa perusajatuksena oli suomalaisen musiikillinen unelma: Nautinnollisimman elämyksen hän voi saada silloin, kun istuu metsässä mättäällä ja yläpuolella levittäytyy koivun lehvästö ja tähtitaivas ja kuuluu linnunlaulua. Halusimme taitteisen katon, joka puisena lehvästönä syleilee yleisöä.

Arkkitehti Esa Piironen

Arkkitehtuuri

Ison salin arkkitehtuurin suunnittelun lähtökohtana on ollut ajatus suomalaisesta istumassa metsässä mättäällä, ylhäällä koivun lehvästö, tähtitaivas ja musiikkina linnunlaulu.

Ison salin materiaalit ja muotoilu ovat tunnistettavia, ja ainutlaatuisia Suomessa. Puiset pinnat on muotoiltu akustisesti, mutta samalla on saavutettu esteettisesti raikkaan näköinen kokonaisuus.

Iso sali on säilyttänyt alkuperäisen ilmeensä, mutta akustiikkaan ja tekniikkaan on tehty vuosien mittaan päivityksiä. Esimerkiksi sinfoniaorkesterin sointia on parannettu akustiikkalevyjen muodostamalla pilvitaivaalla ja koivusta valmistetuilla heijastinpinnoilla.

OLETKO ostamassa lippua tai TULOSSA KONSERTTIIN? HALUATKO TARKISTAA ISTUMAPAIKKASI SIJAINNIN SALIKARTALTA?
AVAA KATSOMOKARTTA, JA LÄHENNÄ NÄKYMÄÄ linkin takaa avautuvan ikkunan yläreunasta löytyvällä +painikkeella TARKISTAAKSESI NUMEROINNIN!

OLETKO ostamassa lippua tai TULOSSA KONSERTTIIN? HALUATKO TARKISTAA ISTUMAPAIKKASI SIJAINNIN SALIKARTALTA?
AVAA KATSOMOKARTTA, JA LÄHENNÄ NÄKYMÄÄ linkin takaa avautuvan ikkunan yläreunasta löytyvällä +painikkeella TARKISTAAKSESI NUMEROINNIN!