Hyppää sisältöön

Tampere-talo elää ja hengittää kotikisojen kiekkohuumaa

Ilmassa on suuren urheilujuhlan tuntua, kun Tampere muuttuu Kiekon kodiksi jääkiekon MM-kisojen täyttäessä kaupungin 13.-29.5.2022. Pelipaikkana toimiva Nokia Arena on vain kivenheiton päässä Tampere-talosta, joten meilläkin kannattaa poiketa, olit sitten pelireissulla tai muuten vaan kisapöhinän keskellä.

Kiekkokisojen kunniaksi ja Leijonia kannustaaksemme valaisemme Tampere-talon kisojen ajaksi sinivalkoisin värein. Yleisölle avoimien tapahtumien lisäksi Tampere-talolla on kunnia toimia useiden kiekkoon liittyvien tapahtumien kotina, kun mm. akkreditointipisteen kautta kulkee 5000–8000 kisapassinsa noutavaa vapaaehtoista ja muuta kisojen parissa työskentelevää. Toimimme myös Kansainvälisen Jääkiekkoliiton vuotuisen kongressin sekä Kansainvälisen Jääkiekkoliiton, Suomen Jääkiekkoliiton ja MM-kisaorganisaation yhteistyössä järjestämän kansainvälisen valmennusseminaarin tapahtumapaikkana. Tampere-talon kiekkoperiodi huipentuu Hall of Fame -julkistukseen kisojen päätösvaiheessa.

Kiekkohetkiä Suomessa -valokuvanäyttely vie menneiden vuosien kiekkokarnevaalien tunnelmaan

Suomi on isännöinyt kahdeksia ikimuistoisia jääkiekon MM-kisoja. Jääkiekkomuseon Kiekkohetkiä Suomessa -valokuvanäyttely Tampere-talon pääaulassa esittelee näistä turnauksista valikoituja kuvia, jotka kertovat jääkiekon intensiivisyydestä ja yllättävyydestä. Esillä on pelitilanteita, ilmeitä ja paljon tunnetta. Kuvat palauttavat mieleen ikimuistoisia hetkiä – kuinka Aleksandr Jakušev harhauttaa maalivahdin 1974, italialaiset juhlivat Jim Corsia vietyään pisteen Kanadalta 1982 ja miten Kimmo Timonen makaa maaliverkossa Jonas Höglundin työntämänä 2003.

Näyttely on nähtävissä ilman pääsymaksua perjantaista 13.5. tiistaihin 14.6.2022.  Näyttely on avoinna Tampere-talon normaalien aukioloaikojen puitteissa: ti–ke klo 9–17, to–pe klo 9–19 ja la–su klo 10–17.

Hyppää ilmaisen katujunan kyytiin

Suomen alkulohkon ottelupäivinä sekä puolivälieräpäivänä ilmainen katujuna liikennöi Tampere-talon, Jääkiekkomuseon ja Särkänniemen välillä. Reitin varrelta kyytiin pääsee myös Keskustorilta, Laukontorilta, Finlaysonin Tallipihalta sekä Hotelli Tornilta. Lähdöt tasatunnein Sokos Hotelli Ilveksen edustalta, aamun ensimmäinen juna starttaa klo 11, ja viimeisen kyytiin ehtii klo 17. Ja vaikka tamperelainen ratikkakin on kova juttu, niin onhan katujunamatka elämys itsessään. Hyppää kyytiin ja ota kaupunki haltuun!

VIP-paketilla eksklusiivisempi elämys

Jääkiekon arvoturnaus ei ole arkipäivää, joten miksei otteluiltakin voisi olla yhtä juhlaa? VIP-lipulla pääset paitsi seuraamaan ottelua areenan parhailta paikoilta, myös nauttimaan oheisohjelmasta jääkiekkoasiantuntijoiden ja loistavien tarjoiluiden kera. VIP Maestro -paketit myynnissä Suomen alkusarjaotteluihin sekä puolivälieräotteluihin. VIP Tampere Hall on saatavilla semifinaaleihin ja finaalipäivälle. Lue lisää ja tarkista saatavuus täältä!

Kisaeväitä ja kotiin viemisiä

Ravintola Tuhto tarjoaa Tuhdon tuhdimman hodarin ja 0,5l III-oluen herkulliseen 15euron yhteishintaan. Tampere-talo Shopista nappaat kotiin viemisiksi Tampere-tuotteita ja vaikkapa huisin hauskat Mörkö-kalsarit!

Hyvä tietää!

  • Tampereella pelattavien otteluiden pääsyliput sisältävät matkaoikeuden Tampereen seudun joukkoliikenteen Nyssen kyydissä. Matkaoikeus on voimassa pelipäivänä alkaen kello 06 päättyen seuraavaan yöhön kello 04. Lue lisää Nyssen nettisivulta
  • Kisojen aikaan liikkeellä on paljon väkeä, joten sujuvan ja turvallisen tapahtuman toteuttamiseksi areenan lähialueille tehdään muutoksia erityisesti moottoriajoneuvoliikenteen järjestelyihin. Tampere-talon suunnalla ajo Vuolteenkadulle ja Rautatienkadulle on kielletty. Lue lisää täältä!
  • Kiekon koti -sivustolta löydät kattavasti lisätietoa kisojen aikaisista käytännön järjestelyistä ympäri Tamperetta. Muista myös Tampere.Finland-mobiilisovellus, jonka voi ladata maksutta Googlen Play Storesta ja Applen App Storesta!
  • Lisätietoja pelattavista otteluista, kisajoukkueista ja myynnissä olevista lipuista löydät tapahtuman virallisilta nettisivuilta
  • Jos kulutat kiekon sijasta mieluummin kulttuuria, tutustu kisojen aikaiseen Tampere-talon ohjelmistoon!
Kuva Tampereen kaupunki