Hyppää sisältöön

Ruoka-apua tuhansille, yhteisöllisyyttä ja auttamisen voimaa – #1000tekoa -kiertue saapuu Tampere-taloon

Suomen suurin auttamisen tapahtuma, #1000tekoa, on kerännyt valtavan suosion Helsingissä jo kahden vuoden ajan. Tänä vuonna tapahtuman vaikutus laajenee, kun hyviä tekoja tehdään myös Tampereella ja Turussa. #1000tekoa on ainutlaatuinen yhteinen ponnistus, joka tuo yhteen yhdistykset, yritykset ja kaupungit tekemään hyvää. Tapahtuma saapuu Tampere-taloon lauantaina 11.5.2024.

Ihminen antaa apu ruokajonossa Commun 1000tekoa tapahtumassa

#1000tekoa -tapahtuman keskiössä on jokaisella tapahtumapaikkakunnalla 1000 ruokakassin jakaminen apua tarvitseville sekä yhteisen pöydän ääressä tarjotut 500 maksutonta lounasta. Lisäksi luvassa on yhteisöllistä ohjelmaa ja tekemistä kaikenikäisille. Tapahtuman tavoitteena on laittaa hyvä kiertämään ja tarjota konkreettista apua ja neuvoja niille, jotka sitä tarvitsevat. 

Tapahtumakiertueen pääjärjestäjänä toimii auttamisen tori Commu. Commu on Suomen suurin auttamisen sovellus, jolla on yli 60,000 käyttäjää ympäri Suomen. Avun tarve ja kysyntä kiertueen järjestämiselle nousi Commun perustaneen Karoliina Kauhasen mukaan sovelluksen käyttäjiltä.

“Avun tarvitsijoiden määrä on kasvanut inflaation ja yhteiskunnallisten muutosten myötä. Samaan aikaan avun pyytämiseen liittyy paljon häpeää ja voimattomuuden tunteita”, Kauhanen kertoo. “Jokainen tarvitsee joskus auttavaa kättä tai kuulevaa korvaa, eikä aina tarvitse pärjätä yksin. 1000tekoa on paikka, jonne kuka tahansa voi ilmoittautua ja kokea yhteisöllisyyden voiman.”

Viime vuosien tapahtumissa on autettu tuhansia ihmisiä eri elämäntilanteissa, esimerkiksi eläkeläisiä, lapsiperheitä, opiskelijoita, ukrainalaisia pakolaisia ja työttömiä.

#1000tekoa -tapahtuman pääkumppaneina toimii Hannes Snellman Asianajotoimisto Oy & Siemens Osakeyhtiö. Mukana Tampereen #1000tekoa -tapahtumassa on mm. Pirkanmaan Osuuskauppa, Eduix sekä Tampere-talo-konserni.

”Olemme mukana #1000tekoa -tapahtumassa, koska uskomme vahvasti auttamisen voimaan ja haluamme olla osaltamme edistämässä ihmisten hyvinvointia yhteiskunnassamme.

Olemme vuosien mittaan olleet mukana erilaisissa hyväntekeväisyystoimissa, ja näemme osallistumisen #1000tekoa-tapahtumaan luontevana jatkumona tälle sitoutumiselle. Tapahtuma tarjoaa meille yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa tilaisuuden olla konkreettisesti mukana edistämässä ihmisten hyvinvointia ja tekemässä hyvää yhteisössämme. Uskomme, että yhdessä tekemällä voimme saavuttaa enemmän ja luoda positiivisia vaikutuksia ympärillemme.

Yhteenvetona voisi sanoa, että olemme mukana #1000tekoa-tapahtumassa, koska uskomme auttamisen voimaan, haluamme edistää ihmisten hyvinvointia ja olla vastuullinen toimija yhteisössämme.”

Tanja Järvensivu, B2B-liiketoimintajohtaja / Tampere-talo-konserni

Auttamisen kiertue on yhteinen voimannäyte

#1000tekoa -kiertue alkaa keväällä Tampereelta. Tampere-talossa on tapahtumapäivänä 11.5. mahdollisuus maksuttoman lounaan ja ruokakassin lisäksi osallistua toiminnalliseen ohjelmaan yhteisökahvilassa. Sopimusvuori ry, Mielen ry, Sininauhasäätiö, Suomen Klubitalot, Eläkeliitto ja Betesda -säätiö järjestävät tekemistä kaikenikäisille, esimerkiksi askartelua ja pieniä käsitöitä. Mukana on myös Pirkanmaan Osuuskaupan maskotti Soma-nalle. 

Tapahtuman lukuisat valtakunnalliset ja paikalliset kumppanit ovat yhdistäneet voimansa mahdollistaakseen avun tuhansille ihmisille.

  • Tapahtuman pääyhteistyökumppaneina toimivat Hannes Snellman Asianajotoimisto Oy sekä Siemens Osakeyhtiö.
  • Kiertueen ensimmäisessä tapahtumassa kumppaneina ovat: Tampereen kaupunki, Pirkanmaan Osuuskauppa, Eduix Oy sekä Tampere-talo-konserni yhdessä NoHo Partnersin ja Akun Tehtaan kanssa.
  • Kiertueella mukana olevat järjestöt ja säätiöt: Sopimusvuori ry, Mielen ry, Sininauhasäätiö, Suomen Klubitalot, Eläkeliitto ja Betesda -säätiö sekä Helsingin Seurakuntayhtymä, Turun Pelastusarmeija ja Turun seurakuntayhtymä.
  • Ruokakasseihin elintarvikkeita ja hyödykkeitä ovat lahjoittaneet muun muassa Arla, Leipomo Rosten, Oatly, Raisio, Jalotofu, Ikea ja Pirkanmaan Osuuskauppa
  • Lisäksi mukana hyvän mielen sanansaattajana Content Corner sekä valtakunnallisena printtikumppaninamme Viestipaino Oy.

#1000tekoa -kiertueen nippelitietoa:

  • #1000tekoa -tapahtumat ovat kävijöille maksuttomia. Tapahtumiin vaaditaan ennakkoilmoittautuminen osoitteessa 1000tekoa.commuapp.fi
  • Tampereen #1000tekoa -tapahtuman ilmoittautuminen alkaa 16.4.2024. Tapahtumaan ilmoittaudutaan sähköpostiosoitteella ja nimellä.
  • Ennakkoilmoittautuneille varataan pääsy tapahtumaan ja yhteisen ohjelman äärelle sekä 1 ruokakassi per talous. Perheenjäsenet ovat tervetulleita ilmoittautuneen seurassa mukaan tapahtumaan.
  • Tapahtumissa tarjoiltava lounas tarjoillaan saapumisjärjestyksessä 500 ensimmäiselle. Yhteisökahvilassa on tarjolla lämmintä juotavaa ja pientä naposteltavaa koko tapahtuman ajan.
  • Tänä vuonna jokaisessa tapahtumakaupungissa on varattu 200 kassia ikäihmisille ja ne toimitetaan Eläkeliiton avustuksella alueen hoivakotien asukkaille. Lisäksi mahdollinen ylijäämä toimitetaan Sininauhasäätiön toimesta asunnottomille.

Lisätietoa ja haastattelupyynnöt,

Tanja Järvensivu,
2B2-liiketoimintajohtaja
Tampere-talo-konserni
tanja.jarvensivu@tampere-talo.com

Karoliina Kauhanen
Perustaja
Commu App
0403614070
karoliina@commuapp.fi
commuapp.fi