Hyppää sisältöön

Faunien iltapäivä: Uusia kohtaamisia

Tampere Filharmonian Faunien iltapäivä -kamarimusiikkisarja on tarjonnut kuulijoilleen intiimejä konserttielämyksiä jo vuodesta 1996.

Aika 26.11.2023 15.00

TilaTampere Filharmonia, Tampere-talo, Pieni sali

Tietoa tapahtumasta

Ohjelma

Henri Sokka: Klarinettikvintetto (ke.)
Mark Reding
, klarinetti sekä FINESTre-jousikvartetti: Kati Tuominen-Heroja, viulu, Heidi Kuula, viulu, Heili Hannikainen, alttoviulu ja Elina Rouvali, sello

väliaika

Franz Schubert: Pianotrio nro. 1 B-duuri, D.898
Johannes Põlda, viulu, Sirja Nironen, sello ja Tuomas Turriago, piano

Tampere Filharmonian esitettyä Henri Sokan (s. 1989) orkesteriteoksen Ne laulavat aivan, orkesterin klarinetin vuorotteleva äänenjohtaja Mark Reding ehdotti tälle yhteistyötä. Uuden teoksen kokoonpanoksi valikoitui kvintetto. ”Olen viimeisen parin vuoden ajan kuunnellut Mozartin klarinettikvinteton läpi lähes joka ilta”, Sokka sanoo. ”Siitä on tullut poikani Vilhon iltasatu, eikä hän suostu nukahtamaan kuulematta sitä.” Sokka on omistanut klarinettikvinteton Vilholle, jota ilman teosta ei olisi syntynyt.

Maaliskuussa 1827 Franz Schubert (1797–1828) kantoi soihtua Beethovenin hautajaisissa, ja havahtui elämän rajallisuuteen. Viimeisen vuotensa aikana Schubertin luovuus haki aina vain syvällisempiä uomia. Trio B-duurissa syntyi talvella 1827–28 yhtä aikaa laulusarja Winterreisen kanssa, ehkä sen valoisammaksi vastakohdaksi. Suuresta muodostaan huolimatta trio henkiikin painavaa keveyttä.

Konsertin juontaa apulaisintendentti Anu Piispanen.

Muutokset mahdollisia.

Konsertin kesto n. 1 tunti 45 minuuttia, sisältäen väliajan.

Tuotanto Tampere Filharmonia

Liput: Perushinta 19,50 € / eläkeläiset 11,50 € / opiskelijat, työttömät ja varushenkilöt 8,50 € / alle 16-vuotiaat 8,50 €

Faunien iltapäivä

-kamarimusiikkisarja

Tampere Filharmonian Faunien iltapäivä -kamarimusiikkisarja on tarjonnut kuulijoilleen intiimejä konserttielämyksiä jo vuodesta 1996. Sunnuntaisin järjestettävissä konserteissa nautitaan orkesterin muusikoiden kamarimusiikkiyhtyeiden soitosta.

Suuren sinfoniaorkesterin konsertteihin verrattuna tunnelma on intiimimpi: Pienessä salissa muusikoita tulee seurattua lähempää.

Kamarimusiikkisarjan lyhyt historiikki

Tampereella on saatu nauttia kaupunginorkesterin kamarimusiikkisarjasta jo reilu neljännesvuosisata. Tampere Filharmonian Faunien iltapäivä -konserttisarjan nimi on vuosien varrella muuttunut muutamaan kertaan, mutta idea on pysynyt samana: Tampere-talon kamarimusiikkisalissa kuullaan intiimiä musiikkia keskimäärin kerran kuukaudessa sunnuntai-iltapäivisin. Nykyinen nimi syntyi muusikkojen nimikilpailun tuloksena 20 vuotta sitten.  

Konserttisarja syntyi aikoinaan muusikoiden ja yleisön aloitteesta. Orkesteri ja sen ystäväyhdistys Pro Orchestra järjestivät 1990-luvun alussa Yllätysten ilta -kamarimusiikkikonsertteja, joiden inspiraationa toimi vastavalmistuneen Tampere-talon Pieni sali. Vuonna 1996 satunnainen toiminta vakiintui kamarimusiikkisarjaksi muusikoiden ja yleisöyhdistyksen aktiivisuuden ansiosta. Alussa konserttisarjan puuhamiehenä ja juontajana toimi klarinetisti Jarmo Hyväkkö.  

Konserttien pitkäaikaisin juontaja oli Tampere Filharmonian nimikkosäveltäjä Jouni Kaipainen (1956–2015). Faunien iltapäivä -sarja on edelleen varsin muusikkovetoinen – konserttien ohjelmisto ja kokoonpanot kootaan muusikoiden ehdotuksien ja aloitteiden pohjalta. Konserttien valtti on intiimiys: kun sekä yleisö että esiintyvät kokoonpanot ovat pienempiä, musiikki tulee lähemmäs.

Keikalla, Tampere-talo

Varaa liput ryhmällesi

(väh. 10 hlöä)
ryhmamyynti@tampere-talo.fi
tai puh. 03 243 4501 (ma–pe klo 10–16)

Courtyard by Marriott Tampere City, Visit Tampere Laura Vanzo
Kuva: Laura Vanzo, Visit Tampere

Täydennä elämyksesi majoittu­malla saman katon alla

Tampere-talon yhteydessä oleva Courtyard by Marriott Tampere City -hotelli mahdollistaa täydellisen konserttielämyksen. Kun varaat vierailusi yhteyteen kauttamme majoituksen, saat sen kumppanihintaan. Tervetuloa viihtymään!

Varaa hotellihuone tästä!

TULEVIA TAPAHTUMIA

/
  • Tampere-talo
  • Ooppera, operetti

LA TRAVIATA

Tampereen Oopperan säihkyvän suurtuotannon ohjaa Samuel Harjanne. Tampere Filharmoniaa johtaa Giancarlo Andretta.