Hyppää sisältöön

Ilmavoimien Big Band: Planeetat

Konsertin ensimmäinen puolisko on suomalaisten nykysäveltäjien esiin marssi ja toisella puoliskolla kuullaan Gustav Holstin suosittu Planeetat-orkesteriteos Big Bandille sovitettuna.

Aika 12.10.2023 19.30

TilaTampere-talo, Pieni sali

Ilmavoimien Big Bandin logo ja graafinen kuva planeetasta.

Tietoa tapahtumasta

Liput 32 €
Eläkeläiset 28 €
Opiskelijat, lapset ja nuoret (16-v. asti) 20 €

Ilmavoimien Big Bandin konsertti Planeetat koostuu kahdesta teemallisesti erilaisesta puoliajasta. Ensimmäinen puoliaika on suomalaisten nykysäveltäjien esiinmarssi, jossa kuullaan Seppo Kantosen, Jukka Eskolan, Kasperi Sarikosken sekä Aki Rissasen säveltämiä pienyhtyekappaleita, jotka Mikko Hassinen on sovittanut big band kokoonpanolle. Toinen puoliaika on pyhitetty Gustav Holstin orkesterisarjalle Planeetat, josta tehty big band sovitus saa nyt kantaesityksensä Suomessa.

Illan kapellimestari Mikko Hassinen on tehnytpaljon yhteistyötä kansainvälisesti merkittävien suomalaisten jazzmuusikoiden kanssa niin soittajana kuin myös sovittajana. Konsertin ensimmäisellä puoliajalla suomalaisten säveltäjien lisäksi on mukana myös yksi Hassisen oma sävellys. ”Kappaleita yhdistää jazzillinen mutkattomuus ja solistilähtöisyys. Ne ovat persoonallisia ja erittäin inspiroivia sovitettavaksi. Mielestäni jokaisessa sävellyksessä kuuluu säveltäjiensä oma jazzsoittajan ääni,” Mikko Hassinen kuvailee.

Gustav Holst (1874-1934) oli englantilainen säveltäjä, ja hänen tunnetuin teoskokonaisuutensa on orkesterisarja Planeetat, joka kantaesitettiin Lontoossa vuonna 1918. Teos koostuu seitsemästä osasta, joista kukin on nimetty aurinkokunnan planeettojen mukaan. Tässä konsertissa Ilmavoimien Big Band esittää tämän, alun perin sinfoniaorkesterille sävelletyn teoksen big bandille sovitettuna, ja sovituksesta vastaa yhdysvaltalainen säveltäjä ja sovittaja Jeremy Levy. Hänen orkesterinsa Jeremy Levy Jazz Orchestra julkaisi The Planets: Reimagined äänitteen vuonna 2020 ja kappale Uranus, The Magician sai jopa Grammy ehdokkuuden parhaasta sovituksesta.

Konsertissa Holstin musiikkia täydentävät valokuvataiteilija Aleksi Ruotsilan upeat valokuvat tähdistöstä, linnunradasta ja metsän ylle kaartuvasta tähtitaivaasta. Kokonaisuudesta muodostuu upea audiovisuaalinen elämys. Konsertin kapellimestarina toimii Mikko Hassinen.

Mikko Hassinen on yksi Suomen johtavista jazz-muusikoista. 30-vuotisen uransa aikana on hän esiintynyt merkittävimpien kotimaisten jazzmuusikoiden, kuten myös monien ulkomaisten artistien kanssa. Hassinen on esiintynyt Skandinavian ja Euroopan maiden lisäksi Etelä-Amerikassa ja Yhdysvalloissa. Hassinen sävellystuotanto pääosin koostuu teoksista big bandille, elektroniikalle, kamarikokoonpanoille, kuorolle sekä sooloinstrumenteille. Lisäksi Hän on kysytty sovittaja ja kapellimestari. Suomen Jazzliitto myönsi Hassiselle vuoden 2021 Yrjö-palkinnon.

Ilmavoimien Big Band on ilmavoimien soittokunnan kenties tunnetuin kokoonpano. Se esiintyy vuosittain monissa eri tilaisuuksissa monille erilaisille yleisöillä lapsista vanhuksiin mm. vuosittaisilla kesäkiertueilla ympäri Suomen. Ilmavoimien Big Bandin ohjelmistoon kuuluu laaja kattaus kotimaista ja ulkomaista big band -kokoonpanolle sovitettua musiikkia 1920-luvulta nykypäivään. Orkesterin päällikkökapellimestarina toimii musiikkimajuri Jaakko Nurila.

Konsertin kesto on n. 2 tuntia, sisältäen väliajan.

Tapahtumamuutokset mahdollisia.

Tuotanto Tampere-talo ja Ilmavoimien Big Band

Keikalla, Tampere-talo

Varaa liput ryhmällesi

(väh. 10 hlöä)
ryhmamyynti@tampere-talo.fi
tai puh. 03 243 4501 (ma–pe klo 10–16)

Courtyard by Marriott Tampere City, Visit Tampere Laura Vanzo
Kuva: Laura Vanzo, Visit Tampere

Täydennä elämyksesi majoittu­malla saman katon alla

Tampere-talon yhteydessä oleva Courtyard by Marriott Tampere City -hotelli mahdollistaa täydellisen konserttielämyksen. Kun varaat vierailusi yhteyteen kauttamme majoituksen, saat sen kumppanihintaan. Tervetuloa viihtymään!

Varaa hotellihuone tästä!

TULEVIA TAPAHTUMIA